فلاشر اعلام حریق

فلاشر اعلام حریق

می دانید که پایه و اساس سیستم اعلام حریق، شناسایی آتش و اعلام هشدار است. حال این اطلاع رسانی باید به نحوه ای انجام شود که کلیه اعضای یک مکان یا ساختمان از وجود حادثه مطلع شوند. معمولا ایجاد آلودگی صوتی یا تصویری به شکل خاص در این موقعیت کارآمد است. فلاشر اعلام حریق، از جمله تجهیزاتی است که می تواند با جلب توجه افراد مختلف آنها را از وجود خطر مطلع کند. در ادامه اطلاعات بیشتری را درباره آژیر فلاشر اعلام حریق درج می کنیم.

آژیر فلاشر اعلام حریق چیست؟

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، آژیر فلاشر اعلام حریق دستگاهی الکتریکی است که می تواند در مواقع پر خطر به افراد هشدار دهد تا مکان را ترک کرده و یا نسبت به مهار آتش سوزی اقدام کنند‌. پروسه اطلاع رسانی به واسطه نور شدیدی که از دستگاه خارج می شود انجام می گیرد. این نور می تواند در رنگ های مختلف (معمولا قرمز) و اشکال گوناگون (اصولا چرخشی) فعال شود. فلاشر اعلام حریق یکی از مهم ترین اجزای سیستم اعلام حریق است که ممکن است در مراکز خرید، بیمارستان ها، ساختمان‌ های تجاری و … نصب شود.

ساختار آژیر فلاشر اعلام حریق

این اقلام دارای طراحی پیچیده و خاصی نیستند. با این وجود می توانند در شرایط ضروری به بهترین شکل عمل کنند. به طور کلی این عامل هشدار دهنده از چهار بخش لامپ یا دیودهای LED، مدار الکترونیکی، بدنه یا همان پوشش دهنده، و سامانه نصب تشکیل شده است‌. در ادامه به شرح هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.

  • سامانه نصب: سامانه نصب بر خلاف نامی که دارد چندان هم خاص یا پیچیده نیست، براکت ها، بسته بندی ها، پایه ها و سایر اقلامی که باعث می شوند فلاشر به راحتی در هر مکانی نصب شوند، در این سامانه قرار می گیرند.
  • پوشش دهنده: تمام فلاشر های موجود در بازار از یک نوع پوشش دهنده (بدنه) که از پلاستیک سخت تشکیل شده است، بهره مند اند. این پوشش اضافه اجزای داخلی فلاشر را از هر گونه ضربه، حرارت، رطوبت و … حفظ می کند.
  • مدار الکترونیکی: کنترل یا همان تنظیم نور وظیفه مهمی در فلاشر اعلام حریق است که به واسطه مدار الکترونیکی انجام می شود. ترانزیستور، خازن، مقاومت، تراشه های مخصوص و … از جمله مواردی است که در این مدار ها یافت می شود.
  • دیود های LED: دیود ها نوعی لامپ چشمک زن هستند که نور زیادی را از خود ساطع می کنند. آنها می توانند به رنگ سفید یا قرمز باشند.

فلاشر اعلام حریق

کاربرد آژیر فلاشر اعلام حریق

هشدار به افراد، اولین و اصلی ترین کارایی است که فلاشر اعلام حریق می تواند از خود نشان دهد. نوری که از سمت این اقلام به سایر نقاط یک مکان منتقل می شود به خوبی می تواند توجه افراد را جلب کند مخصوصا اگر قادر به شنیدن نباشند. آژیر فلاشر اعلام حریق همچنین می تواند به عنوان مکمل در کنار هشدار دهنده های صوتی ظاهر شوند. در برخی اماکن آنقدر تردد و آلودگی صوتی زیاد است که هشدار دهنده هایی که تولید صدا می کنند نمی توانند توجه افراد را به درستی به خود جلب کنند. در این موقعیت فلاشر های چشمک زن به خوبی عملیات اعلام حریق را به دوش می کشند.
پس از این اطلاع رسانی، عملیات اطفای حریق یا همان خاموش کردن آتش اتفاق می افتد. در این حین آتش نشان تلاش می کند با استفاده از مهارت و تجهیزاتی که در اختیار دارد حریق را نابود کند. در این میان سیستم های جدید خاموش کننده آتش کم کم جایگزین ابزارهای دستی می شوند. از جمله آنها می توانیم به سامانه اطفای حریق کفس یا همان CAFS اشاره کنیم که در نوع خود بهترین است.
این سامانه عمده فعالیت های اصلی را بدون دخالت نیروی انسانی انجام می دهد. مثلا مواد خاموش کننده را با بررسی سرعت گسترش آتش به سمت آن پرتاب می کند و نکاتی مثل ارتفاع آتش، محیط پیرامون و مواد سوختنی را نیز مورد بررسی قرار می دهد. بهره گیری از این سیستم ضمن کاهش بروز خطر برای آتش نشانان در افزایش سرعت خاموشی آتش نیز موثر است.‌ در این میان مجموعه بزرگ کفسیران افتخار بومی سازی این سیستم را در کشور از آن خود کرده است.

فلاشر اعلام حریق

انواع فلاشر اعلام حریق

فلاشر اعلام حریق دارای انواع مختلفی است که هر یک دارای ویژگی های خاصی هستند. از جمله آنها می توانیم به فلاشر هایی اشاره کنیم که برای نوردهی از دیود هایی بهره می گیرند که بر اساس دیود های الکترولومینسانس چینش شده اند. این اقلام می توانند نور را با قدرت بالایی به فضا منتقل کنند. داشتن رنگ های مختلف و کم مصرف بودن نیز از جمله ویژگی های آژیر فلاشر اعلام حریق ال ای دی است. سایر فلاشر های اعلام حریق عبارت است از:

  1. فلاشر دارای زنگ: این نوع فلاشر همان گونه که از نام آن پیداست علاوه بر ایجاد نور، آلودگی صوتی را هم از خود تولید می کند. در واقع این کالا یک محصول دو کاره است که به بهترین شکل توجه افراد را جلب می کند.
  2. فلاشر داخلی: فلاشر های داخلی به گونه ای طراحی شده اند که نصب و استفاده‌ از آنها در بخش های داخلی اماکن مختلف امکان پذیر است. از جمله آنها می توانیم به قسمت های داخلی ادارات، ساختمان‌ ها، بیمارستان ها و محیط های این چنینی اشاره کنیم.
  3. فلاشر خارجی: بر خلاف نمونه قبلی، این کالا برای نصب و استفاده‌ در محیط های باز طراحی شده است. در هنگام ساخت فلاشر اعلام حریق داخلی، از مواد مقاومی استفاده می کنند تا مقاومت سازه در برابر باد، باران، ضربه و .‌.‌. بیشتر شود.
  4. فلاشر با قابلیت تنظیم: برخی فلاشر ها دارای ساختار بروز تری هستند. به گونه ای که می توان میزان نور، الگو های چشمک زنی، مقدار فرکانس و… را در آنها تنظیم کرد.

 

محل نصب آژیر فلاشر اعلام حریق

فلاشر اعلام حریق می تواند در هر مکانی که احتمال بروز آتش در آنجا وجود دارد، نصب شود‌. ساختمان ها اولین و رایج ترین مکان هایی هستند که می توان به آنها اشاره داشت. لابی، راهرو، هال، درب های اضطراری، و راه های خروجی از جمله بخش های مهم یک ساختمان هستند که بهتر است فلاشر در آنجا نصب شود.
سینما، تئاتر، بیمارستان، فروشگاه و هر محیط دیگری که به شکل یک ساختمان است اما به صورت عمومی استفاده می شود نیز می تواند کاندید نصب فلاشر باشد. پس از این محیط ها، کارخانجات و سایر بخش های صنعتی که نیروی انسانی در آنها در حال رفت و آمد است در اولویت قرار می گیرد. در نهایت نیز فلاشر ها را در مناطقی قرار می دهند که افراد حاضر در آنجا دارای مشکلات شنوایی بوده و هشدارهای صوتی بر آنان اثر ندارد.

فلاشر اعلام حریق

سوالات متداول

1- فلاشر اعلام حریق می تواند صدا هم تولید کند؟

برخی نمونه های پیشرفته این محصول علاوه بر تولید نور، صدا نیز ایجاد می کنند.

2- آژیر فلاشر اعلام حریق چگونه به افراد ناشنوا کمک می کند؟

بدیهی است که این افراد متوجه هشدارهای آژیرهای صوتی نمی شوند، پس با مشاهده نورها می توانند از بروز آتش سوزی مطلع شوند.

3- منبع تغذیه این کالا چیست؟

فلاشر ها می توانند هم از طریق منبع برق شهری و هم به واسطه باتری تامین انرژی شوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *