معرفی انواع استاندارد سیستم اعلام حریق

استاندارد سیستم اعلام حریق

استاندارد سیستم اعلام حریق

استاندارد، به کلیه قوانینی اشاره دارد که باید در حین تولید و نصب یک سازه رعایت شوند. این قواعد می توانند ایمن بودن، کارایی و کیفیت یک دستگاه را تا حد زیادی تضمین کنند. به همین دلیل است که وجود این نماد بر روی کالاهای خوراکی، دستگاه‌ های برقی و سیستم های بزرگ صنعتی جزو ضروریات است. سیستم اعلام نیز از‌ جمله تجهیزاتی است که باید از این قوانین پیروی کند. استاندارد سیستم اعلام حریق شامل قواعد اعمالی مختلفی است که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
در کل ضرورت نصب و بهره گیری از این سیستم با توجه به سیاست کاری شما تعیین می شود. در واقع قانون خاصی برای استفاده همه کسب و کار ها از این سامانه به تصویب نرسیده است. با این وجود بسیاری از افراد برای افزایش امنیت ساختمان و یا مکان در دسترس و جلوگیری از خسارات مالی و جانی این سامانه را تهیه و نصب می کنند.
استاندارد سیستم اعلام حریق ویژگی مهمی است که باید در حین تهیه این تجهیزات به آن توجه شود‌. چرا که تنها نمونه استاندارد این محصول است که می تواند در مراجعه با خطر عملکرد مفیدی را از خود نشان دهد‌‌. تجهیزات غیر اصولی این حوزه نه تنها کارایی مناسبی را از خود بروز نمی دهند، بلکه احتمال خاموش شدن آنها در هر لحظه وجود دارد. استاندارد سیستم اعلام حریق تنها به یک مورد ختم نمی شود. در ادامه برخی از آنها را ذکر می کنیم.

  1. استاندارد LPCB
  2. استاندارد NFPA چیست
  3. استاندارد NFPA 72
  4. استاندارد ا BS –EN54
  5. استاندارد BS5839

استاندارد LPCB

عبارت ذکر شده نشانه ای معتبر است که از جانب موسسه تحقیقاتی BRE GLOBAL تایید شده است‌. این نشانه به طور ویژه برای محصولات ایمنی حوزه آتش نشانی و حریق طراحی شده است. ماموریت اصلی استاندارد اعلام حریق LPCB حفاظت از جان و مال افراد و همچنین محیط زیست است.
محصولاتی که دارای این گواهی هستند در سطح جهانی شناخته شده اند و از مقبولیت بالایی برخوردارند. همچنین برخی مزایا از جمله ایجاد زیان های مالی ناشی از عدم رعایت اصول ساختاری را به خود اختصاص داده اند. این گواهی همچنین در کاهش خطراتی که نتیجه عدم رعایت اصول ایمنی در طراحی، ساخت و نصب هستند نیز موثر است. موسسه نام برده کتابی را نشر داده است که در آن می توان لیستی از تجهیزات استاندارد و مجموعه های تولیدی آنها را مشاهده کرد‌‌‌. با وجود این ویژگی این استاندارد سیستم اعلام حریق به راحتی قابل پیگیری خواهد بود.

استاندارد سیستم اعلام حریق

استاندارد NFPA

کلمه NFPA نمونه‌‌ ی خلاصه شده ای از یک عبارت است که به انجمن ملی آتش نشانی آمریکا اشاره دارد. انجمن نام برده بیش از 200 سال قدمت دارد با هدف بهبود امنیت، کیفیت زندگی و حفاظت از جان و مال مردم ایجاد شده‌ است. این سازمان اصولی را بازنویسی و نشر داده است که با پیروی از آنها می توان تا حد زیادی از خسارات ناشی از حریق جلوگیری کرد.
استاندارد سیستم اعلام حریق NFPA کلیه آیین نامه های دیگر موسسات را در بر می گیرد. به خاطر این جامع بودن است که وجود این نشانه در یک سیستم یا یا تجهیزات می تواند تا حد زیادی به آن اعتبار ببخشد. چرا که تنها در این صورت است که خریدار می تواند از ایمنی و کیفیت ساختاری سیستم دریافتی خود به صورت کامل اطمینان حاصل کند.

استاندارد NFPA 72

استاندارد سیستم اعلام حریق NFPA 72 در واقع زیر مجموعه ای از آیین نامه هایی است که به واسطه سازمان ملی آتش نشانی آمریکا به ثبت رسیده است. این گواهی شامل اصل های مختلفی است که بررسی و نظارت سامانه اطفا و اعلام حریق از جمله آنهاست. سایر اصل های این گواهی عبارت است از
آنالیز تجهیزات هشدار حریق در سامانه های ارتباطی و کلیه مولفه های مرتبط با آنها
تعیین مکان نصب، آنالیز عملکرد، و آزمایش سامانه های اعلام آتش سوزی

استاندارد سیستم اعلام حریق

استاندارد BS –EN54

استاندارد سیستم اعلام حریق BS –EN54 که با پسوند EN54 نیز شناخته می شود از جمله گواهی هایی است که کسب آن در کشورهای اروپایی اجباری است. این استاندارد با چگونگی تشخیص آتش و اعلام آن ارتباط دارد. هدف از جمع آوری این قواعد داشتن معیاری است که افراد بتوانند با کمک آن مقدار کیفیت و کارایی سیستم در دسترس خود را در شرایط مختلف بسنجند. زمانی که سازه ای این استاندارد را به خود اختصاص دهد دو گوهی جداگانه را از آن خود می کند. نمونه اول FP نام دارد که عملکرد تجهیزات را تضمین می کند.‌ گواهی دوم نیز در ثابت کردن پایدار بودن عملکرد سازه در شرایط بحرانی تقش دارد.

استاندارد BS5839

استاندارد سیستم اعلام حریق BS 5839 آخرین آیین نامه ای است که به بررسی آن پرداخته ایم. این آیین نامه شامل کلیه اصولی است که افراد باید در حین نصب اینگونه سیستم ها و سایر سامانه های مشابه از جمله دزدگیر در ساختمان به آنها توجه کنند. این گواهی دارای دستورالعمل‌ های زیادی است‌. به عنوان مثال هر طبقه از یک ساختمان فارغ از تجاری یا غیرتجاری بودن باید بر روی یک عدد زون تعبیه شود مگر آنکه ابعاد آن بخش بیش از 2000 متر مربع باشد.
ضرورت استفاده از دتکتور HF در آشپزخانه نیز از جمله این قواعد است. علاوه بر آن دتکتور های حرارتی و دودی نیز باید در مناطقی همچون آسانسور و موتورخانه نصب شوند. در این میان بخش های دیگری همچون پارکینگ نیز دارای سنسور جداگانه HR هستند. این ها همه بخشی از قوانینی هستند که در این استاندارد سیستم اعلام حریق درج شده اند.

استاندارد سیستم اعلام حریق

سایر استاندارد های سیستم اعلام حریق

با یک سرچ ساده به این نتیجه میرسید که استاندارد های وضع شده برای این سامانه ایمنی بیش از موارد درج شده در این مقاله است. با این وجود ما مهم‌ ترین آنها را مورد بررسی قرار داده ایم. بسیاری از افراد نماد تجاری کفس (CAFS) را نیز به اشتباه نوعی استاندارد می پندارند. این در حالی است که کلمه کفس به تکنولوژی هوشمندی اشاره دارد که یک یا چند محصول از سیستم اطفای حریق می توانند به کمک آن ساخته شده باشند.
این تکنولوژی می تواند در مواد میانی اطفای آتش یا تجهیزات وابسته به آن خلاصه شده باشد. محصولاتی که با کمک این فناوری ساخته می شوند می توانند بیشترین بازدهی را در هنگام آتش سوزی از خود نشان دهند. از بروز مجدد آتش جلوگیری کنند، حریق را در یک نقطه محدود کنند و در خاموشی آتش مواد جامد و مایعات موثر باشند. این اقلام به گونه ای طراحی شده اند که بتواند فوم را با قدرت و سرعت بالایی به مرکز آتش شلیک کنند. کشور های اندکی به دانش ساخت اینگونه محصولات دسترسی دارد که در این میان ایران در رتبه سوم قرار دارد. مجموعه بزرگ کفسیران تنها واحدی است که توانسته است این سیستم را در ایران بومی سازی و ثبت کند.

 

کلام پایانی

استاندارد، به کلیه قوانینی اشاره دارد که با رعایت آنها در پروسه طراحی، ساخت، و نصب یک محصول می توان به یک سازه با کیفیت، ایمن و کاربردی دسترسی داشت. سیستم اعلام حریق یک سامانه ایمنی است. کلیه تجهیزات این سیستم باید با قواعد ذکر شده در برخی آیین نامه ها تطابق داشته باشند. BS –EN54، BS5839، NFPA72 و NFPA از جمله استاندارد های مطرح سیستم اعلام حریق هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *