کپسول آتش نشانی کف (فوم)

کپسول آتش نشانی کف

کپسول آتش نشانی فوم

اطفای حریق عملیات مهمی است که توسط آتش نشانان در هنگام وقوع آتش انجام می‌شود. این عمل شامل کلیه اقداماتی است که از انتشار آتش جلوگیری کرده و آن را مهار می‌کند. در این میان تجهیزات و اجزای زیادی می‌ توانند در این پروسه نقش داشته باشند که دیکی از مهم‌ ترین آنها کپسول آتش نشانی کف است.
کپسول آتش نشانی فوم حاوی مایعی است که بر روی سطح حریق پاشیده شده و لایه‌ ای پتو مانند را بر روی حریق ایجاد می‌ کند. این لایه علاوه بر آنکه آتش را در یک نقطه محدود می‌ کند با کم کردن اکسیژن و سرد کردن مولکول‌ های آن سبب خاموشی حرارت می‌ شود. در کل هر کپسولی به شیوه‌ای حریق را مهار می‌ کند که روش اعمال شده این سازه حذف اکسیژن و به اصطلاح خفه کردن آتش است.
کپسول آتش نشانی کف معمولا برای مهار حوادثی مناسب است که حاصل حرارت دیدن اجسام جامد یا شعله‌ ور شدن مایعات قابل اشتعال هستند. اولین کپسول آتش نشانی فوم با نوع امروزی خود تفاوت زیادی داشت. به گونه‌ای که بافت ضخیم و رنگ تیره از جمله ویژگی‌های بارز آن بود. این محصول درصد بالایی از پروتئین حیوانی را با خود حمل می‌کرد که همین امر سبب بد بو بودن مایع منتشر شده از کپسول می‌ شد‌. با گذشت زمان کپسول‌های امروزی به گونه‌ ای طراحی و تولید شدند که هیچ یک از این مشخصه‌ ها را در خود نداشته باشند. بی شک نمونه‌ های جدید این کالا در مقایسه با نسخه‌ های قدیمی کارایی بیشتری را به خود اختصاص می‌ دهند.

 

انواع کپسول آتش نشانی کف

خاموش کننده شیمیایی و مکانیکی از جمله محصولاتی هستند که در زیرمجموعه این کپسول خاموش کننده قرار می گیرند‌. نوع شیمیایی این کالا حاوی یک ظرف اصلی و یک ظرف فرعی است.‌ استوانه اصلی خود را با مخلوطی از سدیم بی‌ کربنات پر می کند.‌ این در حالی است که ماده پر کننده استوانه دوم سولفات آلومینیوم است.‌ ظرف داخلی کپسول معمولا با کمک چندین پیستون مهر و موم می شود.
زمانی که پیستون چرخانده و باز شود درپوش مهر و موم شده از محفظه داخلی فاصله می گیرد.‌ سپس استوانه داخلی معکوس شده و هر دو ماده نام برده با هم ترکیبات می شوند. در این مرحله کربن دی اکسید درگیر برخی واکنش ها شده و ماده بدست آمده را با فشار از کپسول خارج می کند.
در مقابل نوع مکانیکی کپسول آتش نشانی کف ساختار متفاوتی دارد. در این نوع استوانه بیرونی کپسول با آب پر می شود. اما ظرف داخلی حاوی کف و کربن دی اکسید است. در قسمت بالایی ظرف مرکزی یک محافظ پیستون قرار دارد.‌ زمانی که این بخش تحت فشار قرار بگیرد گاز کربن آزاد شده، و دو ماده موجود در هر یک از استوانه ها با دیگری مخلوط می شوند. این مخلوط در نهایت به واسطه نازل مکانیکی سازه از کپسول خارج می شود.

مهم است که کپسول آتش نشانی فوم را از کدام مجموعه خریداری می کنید. چرا که یک عرضه کننده مطمئن می تواند تا حد زیادی کیفیت و قیمت محصول عرضه شونده اش را تضمین کند. مجموعه بزرگ کفسیران نمونه بارزی از یک تولید کننده و البته عرضه کننده موفق در حیطه اطفا حریق با سیستم کفس است. این واحد تجاری اختراعات زیادی را ثبت کرده که یکی از مهم ترین آنها سیستم اطفای حریق اتوماتیک CAFS است. در صورتی که تصمیم به نصب سیستم کفس و استفاده از مزایای بیشمار آن را داشتید با مشاورین سایت تماس بگیرید.

 

کپسول آتش نشانی فوم

 

کپسول فوم با کلاس‌های حریق سازگاری دارد؟

بی شک کلیه کپسول هایی که تولید و روانه بازار می شوند به نوعی در خاموش کردن آتش کارایی دارند. این قاعده درباره کپسول آتش نشانی فوم نیز صدق می کند. در کل این خاموش کننده برای مهار حریق هایی طراحی شده که در دسته A و B قرار می گیرند. حریق کلاس a شامل کلیه آتش سوزی هایی است که نتیجه شعله ور شدن چوب، کاغذ، پارچه، و پلاستیک هستند. کلاس B نیز حاوی کلیه مایعاتی هستند که با قرار گرفتن در معرض حرارت می توانند آتش بگیرند.
اینکه کپسول آتش نشانی شما بر اساس نیازهای اولیه تان خریداری شود بسیار مهم است. به عنوان مثال اگر در مکانی هستید که فعالیت های صنعتی زیادی را انجام می دهید و اقلام مشتعل شونده زیادی را در دسترس دارید کپسول مورد نیاز شما با شخصی که کمتر با فعالیت های صنعتی سروکار دارد متفاوت است. اما نکته ای که کپسول آتش نشانی فوم را از دیگر محصولات متمایز می کند آن است که حریق کلاس A و B ممکن است در هر مکانی به وجود بیایند. در نتیجه تهیه این کپسول در اکثر موارد سودمند است.

 

عملکرد ‌کپسول آتش نشانی کف

می دانیم که آتش برای وجود داشتن به سه عامل اکسیژن، حرارت و جسم سوختنی نیازمند است‌. حال اگر ما بتوانیم یک عضو از این مثلث سه گانه را حذف کنیم طولی نمی کشد که آتش خاموش می شود. کپسول آتش نشانی کف با کارایی ویژه ای که دارد لایه ای از کف را بر روی حریق ایجاد کرده و با کم کردن اکسیژن آن در نهایت حریق را خفه می کند. لازم به ذکر است که این پروسه در حالی انجام می شود که کف پوشاننده آتش در تلاش است حرارت را سرد کند. در واقع سرد کردن و خفه کردن دو عامل اصلی کارکرد این وسیله است.

 

کپسول آتش نشانی فوم

 

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی فوم

همانطور که انتظار می رود مهار صحیح آتش و محافظت از جان و مال در آتش سوزی زمانی انجام می شود که شخص خاموش کننده بتواند از کپسول آتش نشانی فوم به درستی استفاده کند. پس مهم است که اطلاعات مفیدی را در این باره کسب کنید. اولین و مهمترین عاملی که باید از پیش چک شود شارژ بودن کپسول است. یک کپسول آتش نشانی کف خالی عملا نمی تواند کاربردی برای شما داشته باشد.
در مرحله بعدی باید در نقطه ای قرار بگیرید که فاصله شما و حرارت در حد استانداری باشد. حد استاندارد اندازه ای است که علاوه بر امن نگه داشتن شخص مانع افزایش برد حریق می شود. اگر آتش به وجود آمده حاصل از اشتعال مواد جامد باشد باید پس از چک کردن کپسول و قرار گرفتن در جایگاه مناسب اهرم را فشار دهید. در این وضعیت مایع کپسول آزاد می شود. این مایع باید به سمت مرکز آتش هدف گرفته شود. همزمان با محدود تر شدن آتش فاصله تان را با آن کم کرده و فوم را به شکل نزدیک تری به آتش پرتاب کنید. این کار را تا جایی انجام دهید که حریق به کلی محو شود.
در مقابل برای خاموش کردن مایعات اشتعال زا باید شلنگ را در حالتی بگیرید که کمترین فاصله را با حریق داشته باشد. پيشنهاد می کنیم از پاشش مواد کپسول آتش نشانی کف به مرکز حریق خودداری کنید. چرا که این گونه آتش سوزی ها بهتر است از حاشیه مهار شوند. به گونه ای که اول سطوح پایین تر و سپس مرکز آتش خاموش شود.

 

شناسایی کپسول آتش نشانی کف

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم در مواجهه با هر حرارتی باید از کپسول آتش نشانی سازگار با همان استفاده کنید. در واقع انتخاب صحیح کپسول از اهمیت بالایی برخوردار است. با کمی دقت به این نکته پی می برید که عمده کپسول های آتش نشانی فارغ از ابعاد شان به رنگ قرمز تولید می شوند. این موضوع در برخی موارد سبب سردرگمی افراد می شود. در چنین شرایطی باید به سایر مشخصات کپسول دقت کنید. در تمامی این محصولات برچسب هایی قرار گرفته است که مشخصات کلی آن را تعیین کرده است.
برچسب کپسول آتش نشانی کف به رنگ کرم است و عموما عبارت FOAM بر روی آن نوشته شده است. البته این برچسب ها حاوی اطلاعات دیگری نیز هستند. نوع کلاس کپسول آتش نشانی فوم، حجم کپسول و نحوه استفاده از آن مشخصاتی هستند که در این بخش ذکر می شوند.

 

کپسول آتش نشانی کف

 

مزایا و معایب کپسول آتش نشانی کف

بی شک هر محصولی دارای برخی ویژگی های مثبت، و برخی ویژگی های منفی است. این قاعده کپسول آتش نشانی فوم را نیز شامل می شود. هیچ مواد سمی در ساختار این سازه وجود ندارد‌. بنابراین سازه نام برده بیشترین سازگاری را با طبیعت دارد. علاوه بر آن زمانی که یک حرارت به واسطه این محصول مهار می شود احتمال احتراق مجدد آن به حداقل‌ می رسد.
کپسول آتش نشانی کف در مقایسه با سایر کپسول های این حوزه وزن کمتری دارد. به همین دلیل به آسانی می توان آن را حمل و جا به جا کرد. در ضمن نگهداری از آن آسان است و می توان آن را در دسته کالاهای مقرون به صرفه قرار داد.‌ این ویژگی زمانی تقویت می شود که پس از اتمام مواد درونی کپسول آن را مجددا شارژ کنید.
شاید برایتان سوال شود که آیا کپسول آتش نشانی کف علاوه بر مزایای خود عیوبی در ساختار خود دارد؟ در پاسخ باید بگوییم
این ماده اگر در معرض حریق هایی قرار بگیرد که نتیجه اشتعال مواد خوراکی، مواد غذایی و روغن ها باشد نه تنها تاثیری در خاموشی آن ندارد بلکه می تواند خطر را تا چند درصد افزایش دهد. مواجهه کپسول آتش نشانی فوم با گاز های اشتعال زا نیز همین نتیجه را در پی دارد و این تنها عیب این محصول است.

 

نکات استفاده از کپسول آتش نشانی فوم

همانطور که انتظار می رود این محصول زمانی می تواند کارایی داشته باشد که کلیه نکات ایمنی و ساختاری آن در حین استفاده رعایت شوند. با وجود این قاعده بهتر است کپسول تان را در فواصل زمانی مختلف بازرسی کنید. در حین این بازرسی به درجه مانومتر سازه توجه ویژه ای داشته باشید چرا که این عضو باید به رنگ سبز باشد. پس از این مرحله تک به تک اجزای کپسول آتش نشانی کف را بررسی کنید تا از عدم انسداد آنها توسط اجسام خارجی مطمئن شوید. لازم به ذکر است که کپسول آتش نشانی فوم‌ نمی تواند برای مهار آتش های کلاس C و F مفید باشد و بهره گیری از آن در این موقعیت می تواند خطر آفرین باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *