کپسول آتش نشانی پودر و گاز

کپسول آتش نشانی پودر و گاز

کپسول آتش نشانی پودر و گاز

کپسول آتش نشانی پودر و گاز یا خاموش کننده پودر و گاز یکی از پر استفاده ترین تجهیزات آتش نشانی است که می تواند در کنترل و مهار کردن آتش نقش داشته باشد‌. کارایی این محصول به گونه ای است که می تواند در همان بدو ورود آتش سوزی های بسیار بزرگ را شکست داده و حریق را در کمترین زمان از بین ببرد. در نتیجه نقش مهمی را در جلوگیری از ایجاد خسارت های جانی و مالی ایفا می کند. این نوع خاموش کننده حاوی ترکیباتی از نمونه خاصی از پودر و گاز است که می تواند عناصر تشکیل دهنده آتش را خنثی کرده و واکنش های کلی آن را زیر سوال ببرد. با ادامه این روند آتش دیگر نمی تواند دامنه اشتعال خود را افزایش دهد و در آخر خاموش می شود.
ترکیبات کپسول آتش نشانی پودر و گاز سوخت، اکسیژن و گرما را که سه عامل اصلی ایجاد حریق هستند را از یکدیگر جدا می کند. طراحی اصولی خاموش کننده پودر و گاز به وی این اجازه را می دهد تا ای پروسه را به بهترین شکل انجام دهد. لازم به ذکر است که این نوع کپسول آتش نشانی می تواند دمای حریق را کاهش داده و با رقیق کردن میزان اکسیژن در دسترس حریق موجب خفگی آن شود. ناگفته نماند که ترکیبات اصلی این خاموش کننده رسانای جریان الکتریکی نیستند. به همین خاطر است که می توانند در اطفای حریق وسایل و تجهیزات الکترونیکی مفید باشند. توصیه می شود از خاموش کننده پودر و گاز در مکان های سربسته استفاده نکنید.

 

اجزای کپسول آتش نشانی پودر و گاز

در مطالب فوق چیستی کپسول آتش نشانی پودر و گاز را بررسی کردیم. همانطور که ذکر شد این محصول مشابه دیگر خاموش کننده های آتش نشانی است با این تفاوت که قدرت بالایی در خاموش کنندگی آتش داشته و برای منحل کردن آتش سوزی های الکتریکی نیز موثر است. خاموش کننده پودر و گاز از اجزای مختلفی تشکیل شده است. برخی از مهم ترین آنها عبارت است از:

  1. بدنه کپسول
  2. سیستم فعال سازی
  3. شلنگ کپسول
  4. پوشش لوله پودر پاش
  5. لوله سیفون

 

کپسول آتش نشانی پودر و گاز

 

بدنه کپسول

بدنه خاموش کننده پودر و گاز از جنس فلز است. این محفظه فلزی می تواند ترکیبات فشرده این خاموش کننده را به خوبی حفظ کند. در نتیجه مواد داخلی این کپسول در صورت نیاز با فشار و قدرت بیشتری بر روی حریق اسپری می شود. لازم به ذکر است که بدنه فلزی کپسول آتش نشانی پودر و گاز در برابر هرگونه ضربه و البته زنگ زدگی مقاوم است.

 

سیستم فعال سازی

بی شک یکی از حیاتی ترین اجزای کپسول آتش نشانی پودر و گاز سیستم فعال سازی آن است. نوع سیستم فعال کننده در هر خاموش کننده ای بسته به شرکت سازنده، نوع کپسول، ابعاد و وزن آن متغیر است. این نوع سازه معمولا به واسطه اهرم یا فلکه ای که در قسمت بالایی آن تعبیه شده فعال می شود.

 

شلنگ کپسول

هدایت ترکیبات داخلی کپسول باید به شکل دقیقی انجام شود. در واقع شخص باید بتواند جهت پاشش فوم را کنترل کرده و مقدار آن را کم یا زیاد کند. شلنگ کپسول چنین کاربردی دارد. این نوع شلنگ دارای ساختاری لاستیکی است که در حین مقاوم بودن در برابر پارگی بسیار انعطاف پذیر است.

 

پوشش لوله پودر پاش

خاموش کننده پودر و گاز دارای اقلام مختلفی است که یکی از مهم ترین آنها وظیفه پخش پودر را بر عهده گرفته است. زمانی که این عضو فشرده شود پودر از قسمت بالایی لوله کپسول به بیرون هدایت می شود. برای کنترل و توقف این عملکرد کافیست قسمت مشخص شده را دوباره فشار دهید.

 

لوله سیفون

لوله سیفون بخش مهمی در کپسول آتش نشانی پودر و گاز است. این لوله در دسته اتصالات درونی خاموش کننده پودر و گاز قرار می گیرد. طول این لوله از کف کپسول آغاز شده و تا نقطه بیرونی آن ادامه دارد. وجود این عضو در عملیات خروج گاز و پودر با فشار بالا از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

کپسول آتش نشانی پودر و گاز

 

عملکرد کپسول آتش نشانی پودر و گاز

این نوع خاموش کننده از گاز نیتروژن و پودر ضد حریق تشکیل شده است. این ترکیب سبب خفه شدن حریق می شود چرا که می تواند سدی را میان آتش و اکسیژن ایجاد کند. زمانی که گاز نیتروژن در سیلندر تحت فشار قرار می گیرد پودر خاموش کننده به سمت بیرون پرتاب می شود. در حقیقت کارایی اصلی گاز نیتروژن در کپسول آتش نشانی پودر و گاز پخش اصولی پودر اطفای حریق است. قرار گرفتن این دو عنصر در کنار هم می تواند موجب منحل شدن حریق های کوچک و بزرگ بسیاری شود.
برای استفاده اصولی از این خاموش کننده باید چگونگی بهره گیری از آن را آموزش دیده باشید تا در زمان و مکان مناسب بتوانید به درستی از آن استفاده کنید. در گام اول ضامن کپسول را بکشید و سپس اهرم یا دسته ی آن را به سمت بالا یا پایین فشار دهید. با این کار خروجی مواد داخلی کپسول از حالت انسداد خارج شده و پودر و گاز با فشار زیاد از شلنگ کپسول خارج می شوند. در این هنگام باید شلنگ یا لوله خاموش کننده را به سمت حریق بگیرید تا آتش کم کم خاموش شود.

 

کاربرد کپسول آتش نشانی پودر و گاز

بی شک تا به حال به برخی از کاربرد های کپسول آتش نشانی پودر و گاز که در طول این مطلب به آن اشاره کرده ایم پی برده اید. این کپسول می تواند آتش سوزی هایی را که در منزل، خودرو، کارخانجات صنعتی و فضای باز رخ می دهند را به راحتی خاموش کند. پس به همراه داشتن یک خاموش کننده پودر و گاز کوچک در منزل، خودرو و محل کار خالی از لطف نیست. با توجه به این کارایی همه جانبه ترکیبات این کپسول را در سیستم های مختلف اطفای حریق هوشمند جایگذاری می کنند. درباره سیستم cafs نیز همین طور است. سیستم کفس یک سامانه کارآمد و اتوماتیک است که می تواند آتش را با دقت و سرعت بالایی منحل کند. مجموعه معتبر کفسیران تنها شرکتی است که می تواند این سازه را در ایران تولید کند.

 

کپسول آتش نشانی پودر و گاز

 

انواع کپسول آتش نشانی پودر و گاز

می دانیم که مهم ترین عامل دسته بندی کردن کپسول های آتش نشانی فارغ از نوع، ابعاد و مشخصات ظاهری آنها ترکیبات داخلی شان است. این قاعده خاموش کننده آتش نشانی پودر و گاز را نیز در بر می گیرد. این خاموش کننده دارای نمونه های مختلفی است که هر کدام از آنها باید در شرایط مناسبی مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه اصلی ترین اجزای این دسته بندی را ذکر می کنیم.

  • پودر خاموش کننده BC
  • پودر خاموش کننده ABC
  • پودر مانکس
  • پودر M28 و L2

 

خاموش کننده پودر و گاز در وزن های مختلف

با توجه به اینکه این نوع کپسول آتش نشانی برای مصارف خانگی و غیر خانگی مناسب است، سازندگان آن را در ابعاد مختلفی تولید می کنند تا استفاده کنندگان بتوانند بسته به نیازشان ابعاد درخواستی شان را تهیه کنند. کوچک ترین نمونه این محصول دو لیتر وزن دارد. این نوع کپسول معمولا در خانه ها یا اتومبیل ها یافت می شود. در مقابل برزگ ترین سایز این خاموش کننده 50 لیتر است که می توان از آن در مکان های عمومی و کارخانه ها استفاده کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *