CAFS چیست؟ نسل جدید سیستم اطفا حریق CAFS

cafs چیست؟

CAFS چیست؟

اجرای عملیات اطفای حریق مستلزم حضور تجهیزات خاصی است. اگر در یک بازبینی هر یک از این سازه ها را بازبینی کنید، به این نکته می رسید که دو عضو فوم و خودرو های عملیاتی بیش از سایر سازه ها دارای اهمیت هستند. با اینکه فوم های آتش نشانی دارای تنوع بالایی هستند، شیوه ی توزیع دستی آنان می تواند کارکرد آنها را ضعیف کند. در چنین شرایطی، اهمیت وجود یک سیستم پخش کننده کف هوشمند بیش از پیش احساس می شود. سیستم CAFS نمونه ی بارزی از یک سیستم هوشمند است.
سیستم اطفا حریق CAFS می تواند با تکیه بر ساختار پیچیده خود عناصری همچون محیط پیرامون و سطح گستردگی آتش را بررسی کرده و با در نظر داشتن این مشخصات پروسه پخش فوم را آغاز کند. اگر بخواهیم معنای لغوی این سیستم را بررسی کنیم، باید بگوییم سامانه کف و هوای فشرده به صورت مختصر CAFS نامیده می شود‌.
هدف از تولید سیستم اطفا حریق CAFS دسترسی به ابزاری است که بتواند چگونگی انجام عملیات اطفای حریق را با سهولت بیشتری رو به رو کند. این سازه می تواند در خاموش آتش سوزی های صنعتی بسیار مفید باشد. بر اساس بررسی های انجام شده بهره گیری از سیستم CAFS می تواند قدرت مقابله با آتش را دو برابر کند. کفسیران تنها مجموعه ای است که می تواند این ساختار را در ایران تولید کند.

 

معرفی جامع سیستم CAFS

 

 

قابلیت های سیستم CAFS

شاید این سوال برایتان پیش بیاد که کدام ویژگی سیستم اطفا حریق CAFS را از دیگر سازه های مشابه متمایز کرده است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم شیوه کارکردی سیستم اطفای حریق به گونه ای است که می تواند شرایط مناسبی را برای مدیریت بحران از سمت آتش نشانان ایجاد کند. این پروسه می تواند به شکل های مختلفی انجام شود.
در شرایط عادی، از فوم کلاس A استفاده‌ می شود. این فوم برای مواقعی کاربرد دارد که مقدار مواد مشتعل شونده یک مکان اندک باشد. واضح است که فوم کلاس A نمی تواند برای کلیه آتش سوزی ها مفید واقع شود. بر خلاف آنچه که گفته شد، کپسول آتش نشانی CAFS می تواند آن دسته از حریق هایی که نتیجه اشتعال اقلام صنعتی هستند را به راحتی منحل کند.
در این سیستم ترکیبی از آب و فوم (که مقدار هر کدام شان از قبل مشخص است) با نسبت دقیقی در یک استوانه جایگذاری می شوند. این فرایند به واسطه هوای فشرده شده انجام می شود. این ماده تحت فشار می تواند فوم را بیش از 7 بار به منبع حریق شلیک کند. از آنجایی که در این شیوه از اطفای حریق کیفیت فوم در سطح بالایی قرار دارد، رطوبت اولیه کف در هنگام پوشش حریق های فولادی حفظ می شود. البته این ویژگی به این معنی نیست که این کف می تواند به عنوان مانعی بلند مدت باقی بماند. سیستم اطفا حریق CAFS حاوی یک پوشش موقت بوده که می تواند پروسه خاموشی و البته کاهش دمای محیط را به خوبی انجام دهد.

 

سیستم CAFS

محصور کردن آتش با تکنولوژی CAFS

با نگاهی به توضیحاتی که درباره چسبندگی و برگشت ناپذیری آتش ارائه شد می توانید به راحتی به این نتیجه گیری برسید که سیستم CAFS در محصور کردن آتش تا چه میزان می تواند کاربردی باشد.

از بزرگترین خصوصیت های آتش های بزرگ و پر دامنه بخصوص در مکان هایی مانند کارخانه ها، خانه ها و محیط های فروشگاهی و تجاری این است که آتش با طیف وسیعی از مواد سوختنی مواجه می شود. منظور اینکه ممکن است در یک شرایط آتش با چندین مدل مختلف آتش مواجه باشیم. یعنی آتش از نوع مرطوب، خشک و غیره را می توان در یک شرایط هم زمان داشت. این موضوع باعث می شود تا سیستم های اطفا حریق اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و یا کپسول اطفا حریق و سیستم های خاموش کننده دستی متنوع و متعددی را برای مهار آتش نیاز داشته باشیم و حتی امکان دارد با انتخاب گزینه اشتباهی برای اطفا حریق باعث شعله ور تر شدن آتش شویم.

فوم های سیستم CAFS به شکلی طراحی و تولید شده اند که برای همه انواع حریق مناسبند، آنها در محیط های خشک بر روی سطوح و دیوار ها و سقف ها می چسنبند و در محیط های مرطوب با ایجاد لایه ای بر روی مواد مرطوب مانند نفت و گازوئیل و یا قیر و غیر اجازه نمی دهند آتش ادامه داشته باشد. بنابراین با استفاه از این قابلیت دست ماموران آتش نشانی به خوبی باز است.

آنها می توانند با حرکت از تمامی جوانب آتش و با آغشته کردن محیطی که هنوز طعمه حریق نشده است آتش را ابتدا محصور و سپس به دل آتش نفوذ کرده و به سرعت آتش را مهار کنند. حسن استفاده از سیستم CAFS این است که به دلیل امکان پرتاب بسیار طولانی فوم به سمت آتش می توان از فاصله های بسیار دور اطراف آتش را مهار کرد.

برای این منظور محیطی را در نظر بگیرید که از یک سمت تنها قابلیت دسترسی دارد. در زمان مواجهه با آتش می توان با استفاده از این قابلیت یعنی امکان پرتاب تا حدود ۲۰ متر و یا حتی بیشتر فوم، از جلوی آتش گاها تا پشت آتش را هم نشانه گیری کرد و جلوی حرکت به سمت عقب آتش را گرفت.

قابلیت محصور کردن آتش در سیستم CAFS بخصوص برای مهار آتش های در محیط باز مانند جنگل ها و پارک ها نیز بسیار موثر و کارآمد است. این خصوصیت باعث می شود تا اطراف آتش را بتوان ابتدا محصور کرد و سپس آتش را خاموش کرد. موضوعی که هر ساله باعث از بین رفتن هزاران هکتار از جنگل ها و مراتع می شود با سیستم CAFS به راحتی قابل کنترل است.

خوشبختانه سیستم فوم هوای فشرده اطفا حریق یا CAFS، امروزه به دست متخصصین بسیار توانمند شرکت اعتماد سازان ایمن صنعت آیندگان در ایران در دسترس قرار گرفته است. سیستمی که با دانش بومی و به دست متخصصین ایرانی ساخته شده است و از بسیاری از جهات از سیستم های کفس دو کشور دیگر صاحب این تکنولوژی یعنی آلمان و آمریکا نیز برتری دارد.

شما به منظور ایجاد شرایط ایمن و متناسب با بالاترین استاندارد های روز دنیا می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا با یک سیستم ایمنی بسیار قدرتمند شرایط ایمن محیط کار و زندگی خود را تضمین کنید.

مزایای سیستم CAFS

یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت کپسول CAFS، توزیع چرخشی فوم به واسطه ی سامانه گردش هوا است. به واسطه این ویژگی این فوم آتش نشانی می تواند به سه شکل خشک، قطره ای و مایع تولید شود. وجه متمایز کننده این سه دسته در هنگام توزیع آنها پدیدار می شود. به طور مثال چنانچه حجم اندکی از مایع کف جاری شود، زمان پخش آن به نسبت نوع خشک این فوم بیشتر خواهد بود. در نتیجه پوشش دهی فوم بیش از حالت عادی دوام خواهد داشت.
بهره گیری از سیستم اطفا حریق CAFS در روند خاموشی آتش سوزی های صنعتی می تواند مزیت های بسیاری داشته باشد. به طور مثال آن دسته از آتش سوزی هایی که در مخزن های کم عمق حاوی اقلام اشتعال زا اتفاق می افتند، می توانند با سرعت بیشتری به واسطه فوم CAFS کنترل شوند‌. چرا که پوشش دهی این کف به سرعت اتفاق می افتد و همین ویژگی می تواند از گستردگی شعله های آتش پیگیری کند.
از آنجایی که غلظت فوم در سیستم اطفا حریق CAFS قابل تنظیم است، آتش نشانان می توانند برای خاموشی آتش با هر وسعتی از کپسول CAFS استفاده کنند. این مزیت می تواند از بروز مشکلاتی همچون باقی ماندن پسماند و پاکسازی آن جلوگیری کند. لازم به ذکر است که لوله های دخیل در سیستم CAFS دارای 30 درصد اکسیژن هستند. این ویژگی چگونگی استفاده از کپسول CAFS را برای آتش نشانان کمی آسان تر می کند.

کپسول CAFS

ساختار سیستم CAFS

بخش های نرم افزاری سیستم CAFS دارای پیچیدگی خاصی نیستند. کمپرسور، سیستم تزریق، و پمپ از جمله اجزایی هستند که این سیستم را تکمیل می کنند. البته منبع آب هم می تواند به عنوان مخزن آب آتش نشانی یا یک مخزن آب مستقل بر روی خودرو های SUV منسجم شود.
سایر تجهیزات سیستم اطفا حریق CAFS بایستی در نکاتی جایگذاری شوند که در درجه اول تهویه هوای آن مناسب باشد. البته این جایگاه باید به گونه ای انتخاب شود که سازه از پرتاب اجزای واژگون شده حریق و خطراتی مشابه به آن محافظت شود. لازم به ذکر است که توجه قطعات دخیل در سیستم CAFS از اهمیت بالایی برخوردار است. کارایی هر یک از این تجهیزات باید در پروسه جایگذاری در محل حریق از قبل مشخص شود.
امنیت این ساختار با پیوستگی پروسه پمپاژ آن تامین می شود. به گونه ای که اگر اپراتور به شکل نادرستی از سیستم CAFS استفاده کند، تنها اجزایی که در سازه پمپ می شود هوا، آب و یا هوا با فشار قوی خواهد بود. این نکته در آغاز فرایند انحلال شعله های بزرگ حریق دارای حساسیت و اهمیت بسیاری است.
در سال های اخیر در بخش هایی از خودروی آتش نشانی و برخی جایگاه های صنعتی، سیستم اطفا حریق CAFS جایگذاری می شود. سیستم CAFS در این مرحله می تواند به صورت الکترونیک و با دخالت اپراتور پمپ تنظیم شود. در این سیستم قطعه پمپ هوا جریان آب خارج شده را به واسطه مخزن خودرو چند برابر می کند. این مایعات در نهایت به مخزن فوم یا همان کپسول CAFS تزریق می شوند. البته تزریق هوا نیز در این بخش مشاهده می شود. این اکسیژن می تواند به واسطه خودرو نیز تامین شود.

 

نصب سیستم CAFS برای خودرو های بزرگ

به طور کلی آن دسته از ماشین های بزرگ فرودگاهی و البته آتش نشانی امکان نصب و ارتقای سیستم CAFS را دارند. به گونه ای که همه ی خروجی های اطراف سازه و مانیتور های سقفی و رو به رویی کامیون می توانند با بهره گیری از سیستم اطفا حریق CAFS به آسانی پروسه اطفای حریق اماکن فرودگاهی و یا هواپیما را انجام دهند.
برای این کار باید برخی خروجی ها را لوله کشی ها را برای بهره مندی بیشتر از فناوری از سازه حذف کرد. این کارایی می تواند با کمترین حد تغییرات در سیستم های موجود در خودرو انجام شود به گونه ای که برخی جایگذاری های از پیش تعیین شده در خودرو انجام شود.

 

سیستم اطفا حریق CAFS

نکات استفاده از سیستم CAFS

یکی از مهم ترین قواعدی که باید در حین استفاده از سیستم اطفا حریق CAFS رعایت کنید، نگهداری و سرویس مستمر دستگاه‌ است. اگر این قاعده به صورت صحیح انجام نشود، املاح سنگین، رسوبات سخت و سایر ذرات فیلتر نشده موجود در آب می توانند بخش های جاری شونده آن را مختل کرده جرم را به وجود آورند. این فرایند می تواند سیستم CAFS را به نابودی بکشاند.
شایان ذکر است که کلیه کسانی که در پروسه راه اندازی و استفاده از سیستم CAFS دخیل هستند، باید دارای دانش کافی باشند. این دانش باید به وسیله کلاس ها و کتاب های مختلف دائما بروز شود‌. اگر نیروی انسانی کنترل کننده ی سیستم اطفا حریق CAFS دارای تخصص کافی باشد، شاهد مزایایی همچون کاهش آسیب دیدگی کپسول CAFS در عملیات های مختلف و استفاده بهینه از سیستم خواهید بود.

در هنگام تهیه این سیستم باید به حوزه کاربرد، نیاز های یک مجموعه و میزان تطابق سازه به شرایط محیطی و کاری تان توجه ویژه ای داشته باشید. به عبارت دیگر توانایی های این سیستم باید با انتظارات شما همخوانی داشته باشد.
پروسه تولید سیستم CAFS در کشور های مختلف با محدودیت های خاصی رو به رو است. چرا که ساخت این محصول نیازمند دانش کافی، سرمایه کافی و البته تجهیزات بخصوصی است. مفتخریم که مجموعه‌ بزرگ کفسیران را به عنوان اولین و تنها تولید کننده سیستم اطفا حریق CAFS در ایران معرفی کنیم. این مجموعه سالهاست که در حوزه طراحی و تولید انواع تجهیزات امنیتی آتش نشانی فعالیت می کند. تولیدات این کمپانی در بسیاری از موارد می تواند با کالا های خارجی رقابت تنگاتنگی داشته باشد. به واسطه این ویژگی ها، کفسیران همواره به عنوان یک تولید کننده و البته عرضه کننده برتر در سطح کشور شناخته می شود.

 

سیستم اعلام حریق

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *