اطفا حریق

اطفا حریق

آتش سوزی، حادثه ای است که می‌ تواند در هر زمان و مکانی رخ دهد. با توجه به این قاعده، شناسایی نکات ایمنی و آموزش رویارویی با این حادثه جزو واجبات است. واضح است که اگر آتش در همان ساعات اولیه شناسایی و منحل شود، خسارات وارده به مراتب کمتر خواهد بود. بر اساس بررسی های انجام شده به تمام فعالیت هایی که جهت انحلال و خاموشی حرارت (آتش) انجام می شود اطفا حریق می گویند.

تولید اقلام دخیل در سیستم اطفا حریق می تواند به واسطه هر تولید کننده کننده های مختلفی انجام شود. به طور کلی یک سازنده تجهیزات ایمنی، باید در درجه اول کیفیت متریال و بروز بودن تجهیزات ساختاری خود را در اولویت قرار دهد. چرا که این سازه ها با جان و مال مردم در ارتباط هستند. علاوه بر آن بهره گیری از تجهیزات ساختاری بروز و نیروی ساختاری متخصص نیز معیار مهمی برای تولید یک ساختار اطفا حریق برتر است.
لازم به ذکر است که این تجهیزات (سیستم اطفاء حریق اتوماتیک یا دستی) باید دارای ساختاری باشند که پروسه فرسایش شان بسیار کند باشد، چرا که تعویض دائمی این اقلام از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست. سازه ای ‌که تمام قواعد فوق را در خود جای داده باشد، می تواند به عنوان یک سیستم اطفاء حریق ساختمان مناسب و البته تولید کننده برتر شناخته شود.
ایمن صنعت نمونه ی بارزی از یک تولید کننده موفق است. این مجموعه با تکیه بر دانش و پشتکار خود توانسته است جایگاه خود را به عنوان یکی از اصلی ترین تولید کننده و توزیع کنندگان اقلام ایمنی تثبیت کند. این کمپانی اولین مجموعه ی تولید کننده سیستم اطفای حریق CAFS در ایران است. لازم به ذکر است که تمامی محصولات این برند با در نظر گرفتن استاندارد های روز دنیا تولید می شوند.

اجزای تشکیل دهنده سیستم اطفا حریق

همانطور ‌که انتظار می رود یک سیستم اطفا حریق ساختمان همه فن حریف حاوی قطعات ریز و درشت بسیاری است. هر یک اقلام به منظور کاربرد خاصی طراحی و ساخته شده اند به همین خاطر است که غیاب یک قطعه می تواند کارایی یک ساختار اطفا حریق را به چالش بکشد. در ادامه با ما همراه باشید تا بدانید اجزا اصلی یک سیستم اطفا حریق چیست.

  • نازل پاشش
  • آژیر فلاشر
  • تابلو های هشدار
  • شستی (آشکار ساز)
  • آشکارساز دودی ایرسمپلینگ
  • کنترل کننده پانل
  • گاز پر کننده کپسول (در سیستم های اطفا حریق گازی)
  • کپسول آتش نشانی
    زنگ های هشدار سمعی و بصری
  • فایر باکس آتش نشانی
  • پمپ های آتش نشانی
  • شیر ها، لوله ها و اتصالات
  • اسپرینکلر ها

سیستم اطفا حریق

سیستم اطفاء حریق ساختمان

همانطور که انتظار می رود سیستم اطفای حریق ساختمان دارای سامانه های متعددی است. یکی از اصلی ترین کاربرد های این سازه در اماکن مسکونی و تجاری همچون منازل، ادارات، سوله ها و غیره است. کارایی این سازه در این اماکن به قدری ضروری است که بسیاری از معماران در هنگام ساخت چنین سازه ای، جایگذاری سیستم اطفاء حریق را هم در نظر می گیرند. برخی از مهم ترین عناوینی که در دسته بندی انواع سیستم اطفای حریق ساختمان قرار می گیرند عبارت است از:

  1. سیستم های اطفا حریق دستی
  2. سیستم های اطفا حریق اتوماتیک

سیستم اطفا حریق دستی

به طور کلی سیستم های اطفای حریق اتوماتیک شامل تمام تجهیزات و فرایند هایی است که برای انجام شدن نیازمند نیروی انسانی هستند. این اقلام بدون وجود یک یا چند نفر عملا بلا استفاده هستند. یکی از رایج ترین اقلامی که بهره گیری از آن در این شیوه از اطفا حریق ضروری است، کپسول آتش نشانی نام دارد. این کپسول ها در ابعاد و ترکیبات متفاوت برای انحلال آتش سوزی هایی که هر کدام علت مشخص و متفاوتی دارند تولید می شوند.
این سیستم دارای معایب بخصوصی است. اول اینکه وجود نیروی انسانی در عملیات اطفا حریق می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد. این خطرات می توانند در خسارات مالی و جانی خلاصه شوند. علاوه بر آن شما برای پیشبرد سیستم اطفای حریق با چنین نیرویی، نیازمند افراد آموزش دیده و متخصص خواهید بود چرا که افراد مبتدی عملا نمی توانند در این پروسه مفید واقع شوند. اطفا حریق دستی به شیوه های متفاوتی انجام می شود. در ادامه انواع مختلفی از این روش ها را ذکر می کنیم.

  • توپ اطفا حریق
  • خاموش کننده های حاوی کف
  • خاموش کننده های حاوی عناصر هالوژنه
  • کپسول های دی اکسید کربن
  • خاموش کننده های پودری

سیستم اطفاء حریق اتوماتیک

بر اساس یک توضیح خلاصه، سیستم اطفا حریق اتوماتیک سازه ای است که می تواند بدون دخالت انسان فعالیت کند. زمانی که این ساختار هشدار اعلام حریق را دریافت کند، به صورت خودکار شروع به کار می کند. تلاش برای مهار شعله های آتش تا آنجایی ادامه پیدا می کند که حریق کاملا منحل شود. این سیستم نیز مانند سیستم دستی، دارای انواع مختلفی است. برخی از اصلی ترین دسته بندی های سیستم اطفای حریق اتوماتیک عبارت است از:

  • سیستم مه آب
  • سامانه‌ ورتکس
  • سیستم گازی هالون
  • سامانه آبی اسپرینکلر
  • سیستم پودری
  • سامانه فوم آتش نشانی

اطفا حریق

راهنمای خرید بهترین نوع سیستم اطفا حریق

اولین گام در خرید سیستم اطفا حریق مناسب توجه به نوع کاربری محلی است که برای آن سیستم دفع حریق در نظر می گیرید توجه داشته باشید که سیستم های اطفای حریق برای ساختمان های مسکونی با سیستمی که برای یک ساختمان صنعتی یا انباری خاص استفاده می شود متفاوت است. این تفاوت در نوع آتش سوزی است که ممکن است در هر مکان خاص رخ دهد نیز نقش دارد. حریق ناشی از مواد شیمیایی در یک کارخانه صنعتی به سیستم متفاوتی از سیستم اطفا یک حریق خانگی نیازمند است.
علاوه بر کاربری محل مورد نظر در هنگام خرید سیستم اطفا حریق مساحت محل مورد نظر را درنظر بگیرید. مسلما یک سوله چند هزار متری به سیستم اطفاء حریق قوی تری از یک ساختمان مسکونی 60 متری نیاز دارد. در انتخاب و خرید سیستم اطفا حریق مناسب خود بودجه ای که می توانید برای این بخش هزینه کنید را در نظر داشته باشید. توجه کنید که قیمت سیستم‌ های اطفا حریق مختلف ممکن است بسیار با هم متفاوت باشد. بنابراین تعیین بودجه قبل از اقدام به خرید از اهمیت دارد.
هنگام خرید سیستم اطفا حریق، به برند و گارانتی محصول توجه کنید. برندهای معتبر معمولا محصولات با کیفیت تر و خدمات پس از فروش بهتری ارائه می دهند. همچنین اطمینان حاصل کنید که سیستم اطفا حریق ساختمان مورد نظر شما دارای مجوزهای و استانداردهای ضروری باشد. البته که خدمات پس از فروش مثل نصب، بازرسی، تست و تعمیر سیستم های اطفای حریق نیز مهم است. شرکتی را انتخاب کنید که متعهد باشد و خدمات پس از فروش مناسبی را ارائه دهد.

 

قیمت سیستم‌ اطفا حریق

قیمت سیستم های اطفا حریق به نوع سیستم، برند آن، ظرفیت پوشش دهی، آپشن ها و عوامل متعدد دیگری بستگی دارد. بنابراین قیمت یک سیستم اطفاء حریق از نوعی به نوع دیگر کاملا متفاوت است و با توجه به نوع کارایی آن تعیین می شود. قبل از اقدام به خرید از شرکت های معتبر ارائه دهنده این محصولات مانند کفسیران قیمت محصول مورد نظر را بگیرید. علاوه بر این می توانید از مشاوران شرکت برای انتخاب سیستم مناسب ساختمان خود کمک بگیرید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

سیستم اطفا حریق

استاندارد طراحی و نصب ساختار اطفا حریق

با توجه به کشور سازنده یک محصول، استاندارد ها و قواعد ساختاری در هر موقعیت‌ مکانی متفاوت از دیگری لحاظ می شود. تعیین این قواعد معمولا به واسطه مسئولان قانونی یک منطقه انجام می شود. در ایران قواعد ساختاری یک سازه (همچون ساختمان، سوله و غیره) بر اساس ضوابط از پیش تعیین شده همان منطقه انجام می شود. اما اطفا حریق صنعتی بر اساس استاندارد NFPA آمریکا قابل کنترل است. مجموعه بزرگ ایمن صنعت جزو محدود تولید کنندگانی است که به این استاندارد پایبند است. علاوه بر این این مجموعه با به کارگیری سیستم اطفا حریق CAFS به صورت استاندارد در بسیاری از موارد موفق عمل کرد.

 

سوالات متداول

چه نوع سیستم اطفا حریقی برای یک واحد آپارتمان مناسب است؟

برای واحدهای مسکونی معمولا تلفیق دو سیستم کپسول آتش نشانی و آب پاش مناسب و کاربردی است.

در انتخاب سیستم اطفا حریق چه مواردی باید در نظر گرفته شود؟

مواردی مثل کاربری مکان مورد نظر، مساحت آن، نوع حریق و بودجه خریدار مهم هستند که باید به آنها توجه شود.

چه سیستم های اطفا حریقی قابل اعتمادتر هستند؟

سیستم هایی که دارای مجوزها و استانداردهای لازم باشند و خدمات پس از فروش و گارانتی معتبری ارائه دهند قابل اعتمادتر هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *