کپسول بیوورسال | انواع کپسول آتش نشانی بیوورسال و کاربرد آن

کپسول بیوورسال

کپسول بیوورسال

با کمی تحقیق به این نتیجه می رسید که آتش سوزی های مختلف به دلایل گوناگونی به وجود می آیند و هر یک برای منحل شدن نیازمند خاموش کننده های مخصوصی هستند. به همین دلیل است که انواع مختلفی از خاموش کننده های آتش نشانی روانه بازار می شوند. کپسول بیوورسال یکی از قوی ترین خاموش کننده های حوزه اطفا حریق است. این محصول می تواند طیف گسترده ای از کلاس های مختلف حریق را منحل کند. در ادامه این محتوا خاموش کننده بیوورسال را به شکل جامع تری بررسی می کنیم.

 

خاموش کننده بیوورسال

کپسول آتش نشانی مانند تمامی کپسول های موجود در این حوزه به عنوان یک خاموش کننده آتش نشانی شناخته می شود. قدرت بالای این کپسول در اطفای آتش از جمله خصوصیات بارز خاموش کننده بیوورسال است. توانایی این ماده در خاموشی آتش به قدری بالاست که آتش نشانان از آن در ماشین های آتش نشانی و عملیات خاموشی آتش جنگل ها استفاده می کنند. این خاموش کننده می تواند انواع مختلفی از کلاس های آتش را که در حجم وسیعی در حال گسترش هستند خاموش کند. با کمک کپسول بیوورسال می توان حریق های کلاس A ، B، C، F را نابود کرد.
با وجود این خاصیت بهره گیری از این کپسول در سیستم های مختلفی از اطفای حریق بسیار متداول است. یکی از کارآمدترین سیستم های حوزه حریق CAFS نام دارد. سامانه کفس می تواند محل درگیری حریق را آنالیز کرده و مشخصاتی مانند متراژ محیط و شدت حریق را بدست آورد. در نهایت عملیات پاشش فوم با کمک این مشخصات استارت می خورد.
بخش اعظمی از این فرایند به صورت خودکار انجام می شود. به همین دلیل آمار خطا و به خطر افتادن جان نیروی انسانی به حداقل می رسد. با وجود این سیستم می توان حریق را با سرعت و دقت بیشتری مهار کرد. امتیاز ثبت اختراع و بومی سازی سیستم کفس متعلق به مجموعه بزرگ کفسیران است. کفسیران علاوه بر داشتن چنین افتخاراتی در زمینه تولید انواع تجهیزات ایمنی و آتش نشانی نیز فعالیت می کند.

 

کپسول بیوورسال

 

ویژگی های کپسول بیوورسال

کپسول بیوورسال حاوی برخی ویژگی ها است که آن را از دیگر خاموش کننده های مطرح این حوزه متمایز می کند. این خاموش کننده به گونه ای طراحی و تولید شده است که حامی طبیعت باشد. به عبارت دیگر این ماده هیچ آسیبی را به انسان و محیط زیست نمی رساند. جالب است بدانید که بیوورسال جزو محدود خاموش کننده هایی است که می تواند با ایجاد یک لایه محافظتی بر روی گیاهان از آسیب دیدن آنها جلوگیری کند.
دومین ویژگی مهم کپسول آتش نشانی بیوورسال خاصیت فلش اور است. این پدیده زمانی اتفاق می افتد که حرارت مجددا به آتش بازتاب شود در این موقعیت حرارت توسط سقف و سایر اجزای میانی جذب شده و در نتیجه دمای گاز های قابل اشتعال بیشتر می شود. این کپسول می تواند آتش را محاصره کرده و دمای آن را کم کند. با ادامه این روند حریق خاموش می شود.
آخرین خصوصیت این محصول در بک درفت بودن آن خلاصه می شود. زمانی که حریق در یک فضای سربسته صورت بگیرد نفوذ ناگهانی حجم زیادی از اکسیژن به آن می تواند منجر به یک انفجار بزرگ شود. این نوع کپسول آتش را محاصره کرده و سوخت رسانی آن را مختل می کند. بیوورسال با ایجاد مانع بین اکسیژن و آتش از ایجاد بک درفت جلوگیری می کند.

 

مزایای خاموش کننده بیوورسال

فعالان حوزه آتش نشانی بیوورسال بر این باورند که بیوورسال یکی از قوی ترین خاموش کننده های موجود در دنیاست. آتش نشانان با کمک کپسول بیوورسال می تواند حریق هایی را که نتیجه اشتعال اتصالات الکتریکی، سوخت های فسیلی، انواع الیاف، کاغذ و چوب هستند را خاموش کنند. برخی از مزیت های خاموش کننده بیوورسال به شرح زیر است.

  • سرعت بالای اطفای حریق
  • عدم نیاز کپسول به شارژ سالانه و صرفه جویی در بودجه
  • استفاده آسان برای عموم مردم
  • عدم بازگشت حریق پس از خاموشی
  • عدم خورندگی تجهیزات
  • تولید پسماند اندک
  • افزایش ایمنی اماکن مختلف در مقابل آتش سوزی
  • اثر بخشی بالا در مقابل ضریب اندکی از استفاده

 

کپسول بیوورسال

 

انواع کپسول آتش نشانی بیوورسال

معمولا کپسول های آتش نشانی بر اساس ترکیبات داخلی شان دسته بندی می شوند. چرا که هر ترکیب می تواند برای خاموشی کلاس خاصی از حریق موثر باشد. اما این قاعده در مورد خاموش کننده بیوورسال صدق نمی کند. چرا که این ماده در حالت عادی کلاس های مختلفی از حریق را تحت پوشش قرار می دهد. به طور کلی انواع خاموش کننده بیوورسال در دسته بندی زیر خلاصه می شود.

  1. کپسول 2 لیتری
  2. کپسول 4 لیتری
  3. کپسول 6 لیتری
  4. کپسول 12 لیتری
  5. کپسول 25 لیتری
  6. کپسول 50 لیتری

 

کپسول بیوورسال برای چه کلاس هایی از حریق مناسب است؟

کپسول بیوورسال به گونه ای طراحی و تولید شده است که می تواند انواع مختلفی از حریق را خاموش کند. به همین دلیل است که آمار استفاده از آن در اماکن و البته تجهیزات و سیستم های آتش نشانی بسیار بالا است. آتش سوزی کلاس A، B، C، F از جمله حریق هایی هستند که با وجود این خاموش کننده به راحتی نابود می شوند.

 

کپسول آتش نشانی بیوورسال چگونه آتش را مهار می کند؟

خاموش کننده بیوورسال دارای برخی ترکیبات است که بر ساختار اصلی آتش تاثیر منفی می گذارد. همچین این کپسول می تواند مثلث سه گانه ایجاد حرارت را که حاوی اکسیژن، ماده سوختنی و دمای بالا است را محدود کند. بیوورسال در ابتدا با کمک دترجنت‌ ها سطح حریق را می پوشاند و مانع بروز اکسیژن می شود.
پس از آن ساختار کلی سوخت را به کمک مولکول های محاصره کننده به هم می ریزد. این فرایند آنقدر ادامه پیدا می کند تا حریق دیگر نتواند گسترش پیدا کند. بیوورسال همچین می تواند کشش سطحی آب را افزایش دهد. در این صورت آب به شکل بهتری می تواند دمای حریق را پایین بیاورد. این پروسه در آخر با جمع آوری کلیه گاز های مستعد به اشتعال به کمک این ماده به پایان می رسد.

کپسول بیوورسال

آموزش خاموش کردن آتش با خاموش کننده بیوورسال

با توجه به اینکه کپسول بیوورسال در بسیاری از اماکن مسکونی و عمومی حضور دارد یادگیری کار با آن جزو واجبات است. در گام اول مواد خاموش کننده بیوورسال را از فاصله ای دور بر روی آتش اسپری کنید. همزمان با کوچک تر شدن آنش به سمت حریق قدم بردارید و این روند را ادامه دهید. زمانی که مسیر شما برای اطفای حریق باز شد شعله های بزرگ تر را هدف بگیرید و پس از انحلال کامل آنها حریق های کوچک را خاموش کنید.

 

اطفا حریق مواد جامد با کپسول بیوورسال

آتش سوزی مواد جامد یکی از خطرات ترین شکل های حریق است.‌ اما خاموش کننده بیوورسال چگونه آن را مهار می کند؟ زمانی که بیوورسال بر روی مواد جامد در حال اشتعال پاشیده می شود به لایه های داخلی این اقلام نفوذ می کند. در نتیجه جسم سوختنی سرد شده و بخش هایی از آن مسدود می شود. در این صورت جسم سوختنی دیگر نمی تواند گازهایی را تولید کند که مستعد به اشتعال هستند.
زمانی که حجم معینی از بیوورسال بر روی آتش پاشیده شود بخار آب به سرعت دور تا دور آن را محصور می کند. به همین سبب آن دسته از مولکول هایی که هنوز شعله ور نشده اند جایگاه خود را به قطرات آب می دهند. با همکاری این دو ویژگی کپسول بیوورسال می تواند آتش سوزی جامدات را برطرف کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *