نکات مهم و زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

یک کپسول آتش نشانی می تواند کارایی بسیاری در شرایط بحرانی داشته باشد. افراد با کمک آن می توانند از بروز و گسترش حریق های کوچک و بزرگ جلوگيری کنند‌. به همین دلیل است همین کارایی حساس است که این محصول را می توان در ساختمان‌ ها، خودرو ها و سایر اماکن‌ عمومی مشاهده کرد‌. این قاعده‌ زمانی حقیقت دارد که پروسه بازبینی و شارژ کپسول آتش نشانی به درستی انجام شده باشد.
واضح است که اگر از کپسول خود استفاده کنید، مواد داخلی آن به همان نسبت کم می شوند. در نتیجه در شرایط بحرانی کپسول نمی تواند به درستی کار کند. شارژ کپسول آتش نشانی در‌واقع همان پر کردن آن است. البته این پر کردن همیشه‌ بخاطر کمبود مواد داخلی استوانه‌ نیست. در برخی موارد ممکن است که این مواد دچار انقضا شده باشند و لازم باشد مجدد شارژ شوند.‌
به طور کلی زمان شارژ عمده کپسول های آتش نشانی سالی یکبار است. با این حال کپسول های co2 را می توان هر 24 ماه یکبار شارژ کرد. این زمان در صورتی ثابت باقی می ماند که در طی 12 الی 24 ماه هیچ استفاده ای از کپسول نكرده باشید. در غیر این صورت باید زودتر از موعد ذکر شده نسبت به شارژ این تجهیزات اقدام کنید.

 

چگونه متوجه شویم که زمان شارژ کپسول آتش نشانی فرا رسیده است؟

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم کپسول در دسترس ما ممکن است زودتر از یک یا دو سال به شارژ نیاز داشته باشد. اما چگونه متوجه شویم که زمان این تمدید فرا رسیده است؟ در پاسخ باید بگوییم توجه به برخی نکات میتواند این شما را در تشخیص این موعد یاری کند. برخی از کپسول های آتش نشانی حاوی مانومتر هستند. در این حالت عقربه این قطعه باید در جایگاه تعیین‌ شده قرار داشته باشد. فراموش نکنید که علاوه بر بررسی مانومتر، کلیه اجزای یک کپسول اعم از بدنه، پمپ، شلنگ‌ و غیره را نیز آنالیز کنید. در صورت ایجاد هرگونه خرابی یا تغییر در آنها می توانید از طریق مراجعه به مراکز آتش نشانی مربوط، نسبت‌ به شارژ کپسول آتش نشانی خود اقدام کنید.
در برخی موارد شرایطی حاکم است که حتی اگر یکبار از کپسول استفاده شده باشد شارژ مجدد آن برای استفاده کنندگان ضروری است. برعکس این قاعده نیز صدق می کند. اگر کپسول را مدت زیادی است که در اختیار دارید و تا کنون استفاده ای از آن نداشتید باید آن را مجدد شارژ کنید چرا که این محصول نیز مانند بسیاری از کالاهای دیگر دارای تاریخ انقضا است. اگر در بررسی های ماهانه متوجه شدید که بدنه کپسول آتش نشانی خیلی سرد یا خیلی گرم است، می توانید آن را نشانه ای از نیاز کپسول به شارژ مجدد تلقی کنید. اگر این بدنه به طور غیر طبیعی حاوی رطوبت باشد نیز می توان همین برداشت را داشت.

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی باید در چه فواصل زمانی انجام شود؟

اگر پس از تهیه کپسول از آن هیچ استفاده ای نداشتید و در بررسی های ماهانه هم متوجه نکته خاصی نشدید، می توانید آن را سالی یکبار شارژ کنید. برای این کار باید به مراکزی مراجعه کنید که از جانب سازمان آتش نشانی تایید شده اند.‌ لازم‌ به ذکر است که کپسول بیوورسال در هر 5 سال یکبار، و کپسول آتش نشانی Co2 هر 12 ماه یکبار به شارژ مجدد نیاز دارد.
بر خلاف انتظار این روند دارای اهمیت ویژه ای است. چرا که این محصول (کپسول آتش نشانی) برای تکمیل بسیاری از سیستم های اطفای حریق ضروری است. سیستم کفس می تواند با تجزیه و تحلیل محیط پیرامون (متراژ، نوع آتش، درصد گستردگی و …) عملیات پاشش فوم و اطفای آن را به صورت اتوماتیک انجام دهد.
با توجه به این جزئیات نوع فومی که در آن موقعیت از دستگاه پاشیده می شود با دیگری متغیر است. این متخصصان بر این باورند که سیستم کفس از لحاظ تکنولوژی‌ ساختاری در دسته هوشمند ترین تجهیزات آتش نشانی قرار می گیرد. در حال حاضر تنها مجموعه که توانسته است این سیستم را در ایران طراحی و تولید کند شرکت بزرگ کفسیران است.

 

تاریخ انقضا کپسول آتش نشانی

با کمی بررسی به این نتیجه می رسید که کپسول های آتش نشانی موجود در بازار دارای‌ تنوع بالایی هستند. با توجه به این تنوع ساختاری تاریخ انقضای هر کدام از آنها نیز با دیگری متفاوت است. این استوانه ها باید در فواصل زمانی 1 ماه الی 1 ساله مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت نیاز نسبت به شارژ آنها اقدام شود.
بر روی تمام کپسول های آتش نشانی کارتی تعبیه شده که مشخصات کلی، نوع کپسول و زمان شارژ کپسول برای آخرین بار بر آنها درج شده است. اگر از این تاریخ بیش از 1 سال گذشته باشد می توان به این نتیجه رسید که تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی شما به اتمام رسیده است.

شارژ کپسول آتش نشانی

نکات مهم شارژ کپسول آتش نشانی

بر خلاف انتظار این پروسه (شارژ کپسول آتش نشانی) دارای حساسیت های بسیاری است. برای پیشروی صحیح این روند لازم است برخی نکات را رعایت کنید. اولین نکته ای که در این حین باید به آن توجه شود قطع بودن سیم پلمپ است‌. فراموش نکنید که پلمپ بودن خاموش کننده نیز امر مهمی است که نباید از آن غافل شد.
پس از آنکه شارژ کپسول آتش نشانی به پایان رسید حتما باید نمونه جدید را جایگزین آن کنید. از اپراتور درخواست کنید که پس از اتمام کار کارتی را که حاوی اطلاعات تخصصی و زمان شارژ استوانه است را بر روی آن قرار دهد. تست هیدرواستاتیک آخرین پارامتر این حوزه است. با انجام به موقع این تست (سالی یکبار) می توانید از ایمن بودن یا نبودن کپسول آتش نشانی اطمینان حاصل کنید.

 

کلام پایانی

کپسول آتش نشانی نقش مهمی را در اطفای حریق ایفا می کند. به همین دلیل است که شارژ به موقع آن بسیار مهم است. اگر هیچ استفاده ای از کپسول نداشتید باید آن را سالی یکبار با ارجاع به مراکز مربوطه شارژ کنید. در این میان انجام بازرسی های ماهانه و سالانه بسیار مهم است. گرم یا سرد بودن بدنه، ایجاد تغییرات در شکل ظاهری و مرطوب بودن از جمله نشانه هایی است که نشان می دهد کپسول شما به شارژ مجدد نیاز دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *