تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

زمانی که به بررسی انواع کپسول آتش نشانی بپردازید به این نتیجه می رسید که این محصولات دارای انواع مختلفی هستند که هر یک باید در زمان و مکان مناسب استفاده شوند. عدم توجه به این قاعده می تواند موجب اتلاف تلاش هایتان برای مهار آتش شود چرا که کلاس های مختلف آتش برای خاموش شدن نیازمند خاموش کننده های متفاوتی هستند. کپسول آتش نشانی پودری و co2 دو نمونه از پر مصرف ترین خاموش کننده های موجود در بازار هستند. با اینکه این دو محصول دارای کاربرد یکسانی هستند تفاوت های بارزی در ساختار هر یک از آنها مشاهده می شود. در ادامه به بررسی تفاوت‌‌ کپسول آتش نشانی پودری و co2 می پردازیم.

 

کپسول آتش نشانی پودری

برای آنالیز تفاوت خاموش کننده پودری و co2 ابتدا باید شناخت کاملی درباره هر یک داشته باشیم. کپسول پودری یکی از پر استفاده ترین خاموش کننده های موجود در بازار است. این محصول می تواند برای مهار حریق هایی با کلاس A، B و C مفید باشد. به همین دلیل است که از آن به عنوان استوانه ABC نیز یاد می کنند.
زمانی ‌که ترکیبات کپسول پودری بر روی آتش پاشیده می شود، مواد داخلی این خاموش کننده سدی را میان ماده سوختنی و منبع اکسیژن ایجاد می کنند‌. تداوم این حالت در نهایت موجب خفگی و یا همان خاموشی آتش می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که این محصول معمولا در حریق هایی حضور دارد که حاصل اشتعال اقلام الکتریکی یا فلزی هستند. بی شک مواد داخلی هر یک از این خاموش کننده اصلی ترین عوامل تعیین کننده تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 هستند. برخی از مهم ترین اجزای ساختاری کپسول پودری عبارت است از:

  • پودر شیمیایی
  • بی کربنات پتاسیم
  • کلرید پتاسیم
  • مانکس
  • بی کربنات سدیم
  • پودر خشک
  • فسفات آمونیوم

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

 

کاربرد کپسول آتش نشانی پودری

در هنگام بررسی تفاوت‌‌ کپسول آتش نشانی پودری و co2 به این نکته پی می برید که این اقلام علاوه بر ترکیبات متفاوت و شکل ظاهری منحصر به فرد، کاربرد های بخصوصی را نسبت به دیگری به خود اختصاص می دهند. در ادامه برخی از مهم ترین کاربرد های کپسول پودری را شرح می دهیم.

  • خاموشی مواد آلی اعم از: زغال سنگ، چوب، پارچه، مقوا، کاغذ
  • خاموشی آن دسته از مایعاتی که پتانسیل ایجاد شعله را دارند مانند نفت و بنزین
  • اطفای حریق گاز های قابل اشتعال مانند استیلن و LPG
  • مهار آتش سوزی هایی که نتیجه اتصالات الکتریکی هستند.
  • مهار حریق هایی با زمینه اشتعال فلزات

 

ویژگی های کپسول آتش نشانی پودری

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 علاوه بر موارد ذکر شده ویژگی های کلی هر محصول را نیز شامل می شود. همان گونه که به آن اشاره کردیم کپسول پودری می تواند سه کلاس حریق A، B، و C را خاموش کند. این کلاس ها می توانند شامل اقلامی مانند مایعات مشتعل شونده، الیاف و پارچه ها و همچین فلزات باشند.
کپسول پودری به راحتی در هوا پخش می شود. در واقع ویژگی ساختاری این محصول همین است. به همین خاطر بهتر است از آن در فضای باز استفاده کرد چرا که بهره گیری از آن در اماکن سربسته می تواند برخی عوارض را به دنبال داشته باشد. استنشاق مستقیم کپسول پودری ممکن است موجب ایجاد برخی مسمومیت ها شود.

 

استفاده از کپسول آتش نشانی پودری در چه مواقعی ممنوع است؟

استفاده از کپسول پودری و گازی در برخی موقعیت‌ ها ممنوع است. این نکته را می توان به عنوان تفاوت خاموش کننده پودری و co2 درج کرد. بهره گیری از خاموش کننده پودری در خانه و اماکن سربسته به کل ممنوع است. در نتیجه نباید از آن برای اطفای حریق آتش سوزی های خانگی که نتیجه پخت پز و روغن هستند استفاده کرد. با اینکه این کپسول می تواند در خاموشی لوازم الکتریکی نیز مفید باشد بهتر است در مهار حریق های بیش از 1000 ولت از آن استفاده نشود.

 

کپسول آتش نشانی co2

کپسول آتش نشانی co2 یکی از انواع خاموش کننده های آتش نشانی است. این محصول می تواند در صورت حضور در مکان و زمان مناسب بازخورد مفیدی را از خود ارائه دهد. فشار در بدنه این نوع کپسول بسیار بالا است. به همین خاطر جنس بدنه آن مرغوب تر از سایر نمونه ها است. سری قیفی شکل این خاموش کننده سبب می شود نفوذ ناخواسته آن به بیرون به حداقل برسد. علاوه بر آن این سری در پاشش پر قدرت مواد به سمت آتش نیز موثر است.

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

 

کاربرد کپسول آتش نشانی co2

تفاوت خاموش کننده پودری و co2 زمانی مشهود می شود که کاربرد هر یک به درستی بررسی شود. معمولا آن دسته از کپسول هایی که بر پایه گاز اند برای خاموشی حریق های الکتریکی و مایعات اشتعال زا مناسب اند. رنگ، بنزین، نفت مثال بارزی از مایعات مشتعل شونده، و انواع سیم، کابل و لوازم خانگی نمونه واضحی از تجهیزات الکتریکی می باشد.

 

ویژگی های کپسول co2

خاموش کننده های co2 معمولا برای منحل کردن آتش سوزی هایی استفاده می شوند که نتیجه اتصالات الکتریکی هستند. این اقلام جزو اصلی ترین کپسول هایی هستند که در پروسه اطفای حریق حضور دارند. در هنگام استفاده از این نوع خاموش کننده باید برخی نکات ایمنی را رعایت کنید. استنشاق مستقیم این ماده ممکن است خطرساز باشد.

 

استفاده از کپسول آتش نشانی co2 در چه مواقعی ممنوع است؟

طیف گسترده ای از کپسول های اتش نشانی برای استفاده در محیط های سربسته و اماکن مسکونی مناسب نیستند. کپسول co2 نیز همین طور است. بهتر است این خاموش کننده را از برخی مواد قابل احتراق مانند چوب، کاغذ و سایر نمونه های مشابه دور کنید. لازم به ذکر است که این کپسول نه تنها نمی تواند در خاموشی حریق فلزات مفید باشد، بلکه استفاده از آن در این موارد ممنوع است.

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

 

اصلی ترین تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

بی شک تا الان با برخی از اصلی ترین مواردی که در دسته تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 قرار می گیرند آشنا شده اید. این دو کپسول آتش نشانی در حین داشتن شباهت های بسیار می توانند در حوزه های بسیاری با یکدیگر مغایرت داشته باشند. در ادامه برخی از برجسته ترین شان را شرح می دهیم.

  • کپسول پودری در مقایسه با نوع گازی می تواند طیف گسترده تری از حریق را خاموش کند.
  • مواد ساختاری هر یک از این کپسول ها با دیگری متفاوت است.
  • با اینکه کپسول پودری می تواند اقلامی بر پایه چوب را به راحتی خاموش کند خاموش کننده گازی نباید در معرض این محصولات قرار بگیرد.
  • برچسب کپسول co2 سیاه، و علامت کپسول پودری آبی است.
  • کپسول co2 می تواند اکسیژن را حذف کند و در نهایت موجب خفگی آتش شود. اما کپسول گازی این پروسه را با ایجاد یک سد میان سوخت و اکسیژن انجام می دهد.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *