اجرا و نصب سیستم اطفا حریق

نصب سیستم اطفا حریق

نصب سیستم اطفا حریق

بر اساس استاندارد‌های وضع شده کلیه ساختمان‌ های تجاری و غیر تجاری موظف اند در زمان مناسب نسبت به تهیه و نصب سیستم اطفا حریق اقدام کنند. اطفای حریق مجموعه ای از اقداماتی است که موجب خاموشی آتش در حین آتش سوزی می‌شود. در نتیجه تعریف سیستم اطفا حریق در تمام اجزا و تجهیزاتی خلاصه می‌ شود که در این روند نقش دارند. کپسول آتش نشانی مهم ترین و کارآمد ترین عضوی سیستم اطفا حریق است که در هنگام بروز آتش در محیط های ساختمانی می تواند حریق را مهار کند.
پیش از اجرای سیستم اطفا حریق باید برخی مراحل مو به مو اجرا شود. مثلا نوع کپسول آتش نشانی باید بر اساس نوع محیط کاربری، محصولات قابل اشتعال موجود در ساختمان و فعالیت های انجام شونده در آن انتخاب شود. علاوه بر آن ابعاد و تعداد این کپسول ها بر اساس متراژ و تعداد طبقات یک ساختمان متغیر است. کپسول های خاموش کننده معمولا برای نصب اصولی در ساختمان ها نیازمند اجزای اضافه ای همچون کابینت های فلزی و شیشه ای هستند.
پروسه نصب سیستم اطفا حریق در اماکن مختلف متغیر است. واضح است که صنایع بزرگی همچون‌ پتروشیمی، نفت و گاز نیازمند سیستم خاموش کننده هوشمندانه‌ تری هستند و نمی توان آنها را هم سطح ها با ساختمان های مسکونی و تجاری تجهیز کرد. سیستم اطفای حریق کفس یکی از مجهز ترین سامانه های خاموش کننده موجود در ایران است. سیستم CAFS می تواند به طور تمام اتوماتیک محیط آتش سوزی و شدت حریق را بررسی کرده و سپس عملیات پرتاب فوم را آغاز کند. در این شرایط فعالیت فیزیکی نیروی انسانی به حداقل می‌رسد. در نتيجه آتش سریع و ایمن خاموش می‌شود. مجموعه بزرگ کفسیران اولین واحدی است که توانسته است سیستم کارآمد CAFS را در ایران بومی سازی کند.

 

چرا نصب سیستم اطفا حریق ضروری است؟

اگر سیستم اطفا حریق در یک ساختمان یا حتی مکان عمومی وجود داشته باید افراد می توانند با کمک کپسول های آتش نشانی حریق را در همان ساعات ابتدایی منحل کرده و یا از پیشرفت آن جلوگیری کنند. در بسیاری از مواقع این اجزا می توانند تا حدودی سرعت گسترش آتش را کم کنند. در نتیجه نیروی انسانی فرصت خروج از محدوده خطر را پیدا می کند. به همین خاطر است که اجرای سیستم اطفا حریق در بسیاری از اماکن الزامی است. لازم است بدانید که شرکت های بیمه تنها در صورتی خسارت آتش سوزی را به شما پرداخت می کنند که ساختمان حاوی سیستم اطفا حریق باشد.

 

نصب سیستم اطفا حریق

 

نکات ضروری پیش از نصب سیستم اطفا حریق

اول از همه باید این نکته را ذکر کنیم که وجود یک یا دو کپسول در ساختمان یا محل کارتان بدان معنا نیست که محیط محیط اطراف شما مجهز به سیستم اطفای حریق است. چرا که نقاط مختلف یک ساختمان باید حاوی کپسول های مختلفی باشد. در این صورت کنترل حریق در هر نقطه از سازه امکان پذیر است.
آتش سوزی دارای کلاس های مختلفی است. به همین خاطر است که انواع مختلفی از کپسول های آتش نشانی روانه بازار شده اند. به عبارت دیگر هر مکانی بسته به مواد قابل اشتعال آنجا باید از نوع مناسبی از کپسول آتش نشانی بهره بگیرد. به عنوان مثال یک آشپزخانه بزرگ نیازمند خاموش کننده کلاس K، و یک کارخانه تولید کاغذ و سایر اقلام وابسته نیازمند کپسول کلاس A است.
نکات اجرای سیستم اطفا حریق در این نقطه به پایان نمی رسد. کپسول هایی که در حین نصب سیستم اطفا حریق از آن استفاده می شود باید دارای ابعاد و وزن مناسبی باشند. در این صورت افراد مختلف یک ساختمان می توانند از آنها استفاده کنند. این کپسول ها معمولا بر روی دیوار نصب می شوند. برای نگهداری اصولی تر این اجزا کابینت هایی را از جنس شیشه و فلز بر روی دیوار نصب می شوند. دیواری که کپسول به آن وصل می شود باید از هر لحاظ مقاوم و ایمن باشد. بهتر است خاموش کننده را در دیوار های حاشیه ای نصب کنید تا در هنگام عبور افراد مختلف ضربه ای نبیند.

 

ضرورت وجود کابینت در فرایند نصب سیستم اطفا حریق

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم فعالان در هنگام نصب سیستم اطفا حریق کابینت هایی را نیز برای نگهداری آنها در دیوار ها نصب می کنند. اما چه ضرورتی وجود دارد که این کابینت ها در فرایند اجرای سیستم اطفا حریق وجود داشته باشند؟ در ادامه دو مورد از مهم ترین دلایل این حوزه را ذکر می کنیم.
1- اگر کپسول در فضای باز نصب شود نگهداری آن در کابینت ها سبب می شود کپسول در برابر شرایط آب و هوایی مختلف ایمن باشد.
2- با نگهداری کپسول ها در کابینت ها می توانید این اجزا را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

 

نصب سیستم اطفا حریق

 

آموزش نصب سیستم اطفا حریق

بهتر است این نکته را بدانید که هر کسی نمی تواند وظیفه نصب سیستم اطفا حریق را بر عهده بگیرد. واضح است که این فرایند باید به واسطه مهندس خدمات کپسول آتش نشانی انجام شود. البته این شخص حتما باید دارای گواهینامه مخصوص این حوزه باشد. با این برخی از مواردی که باید در هنگام اجرای سیستم اطفا حریق بخاطر داشته باشید به شرح زیر است.

  • پیش از نصب سیستم بر روی دیوار کلیه لوله کشی ها و کابل های برق را با کمک دتکتور بررسی کنید.
  • برای نصب تجهیزات سنگین بر روی دیوار از لوازم منسجم کننده بیشتری استفاده کنید‌.
  • کپسول هایی با وزن 1500 گرم باید در ارتفاع 150 سانتی متری، و خاموش کننده های کمتر از 1000 گرم باید در ارتفاع 100 سانتی نصب شوند.

 

نکات مهم نصب سیستم اطفا حریق

همانطور که قابل درک است این پروسه پیش از نصب، در هنگام اجرا و پس از بهره برداری دارای نکات بسیاری است که هر یک از آنها باید به درستی رعایت شوند. به همین خاطر است که حضور اپراتور متخصص در هنگام نصب سیستم اطفا حریق الزامی است. برخی نکات مهم اجرای سیستم اطفا حریق عبارت است از:

  • نوع کپسول آتش نشانی که نصب می کنید باید با مکان مد نظر شما سازگار باشد
  • درجه بندی خاموش کننده باید پوشش مناسبی را برای متراژ محیط کاربری تان فراهم کند.
  • اتصالاتی که برای نصب سیستم خاموش کننده بر روی دیوار نصب می شوند باید با ابعاد، وزن و جنس دیوار سازگاری داشته باشند.
  • کپسول آتش نشانی مایع باید حداکثر 9 کیلو، و کپسول‌ آتش نشانی خشک باید حداکثر 14 کیلوگرم باشد.
  • نوع، تعداد و ابعاد این کپسول ها باید بر اساس ترافیک محل نصب (کم یا زیاد بودن افراد) تعیین شود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *