فوم AFFF | آشنایی با خاموش کننده AFFF

فوم آتش نشانی AFFF

در زمان رویارویی با حادثه ای همچون آتش سوزی، سه نکته ی حفظ خونسردی، استفاده صحیح از زمان و بهره گیری از تجهیزات مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار اند. فوم های آتش نشانی، یکی از مهم ترین تجهیزاتی هستند که حضورشان برای مهار آتش سوزی های مختلف الزامی است. فوم AFFF یکی از بارزترین زیر مجموعه هایی است که در لیست انواع خاموش کننده آتش نشانی حضور دارد.
هیدروکربن و فلوئوره، مهم ترین ترکیبات شیمیایی این کالا محسوب می شوند. بهره گیری از یک ساختار غیر طبیعی در پروسه تولید فوم AFFF سبب شده است که خاصیت کششی این ماده به حداقل برسد. به همین خاطر است که این نوع کف به سرعت می تواند مایع مشتعل شونده را بپوشاند و آن را خاموش کند. زمانی که اطفا حریق با کمک این ماده انجام شود، حباب های بدست آمده از فوم در محل باقی می مانند. با وجود این ویژگی بازگشت دوباره حرارت غیر ممکن است.
از آنجایی که فوم AFFF یک سازه پروتئینی است، بهره گیری از آن زمانی مفید است که یک ماده سوختنی دو قطبی در کار باشد. لازم به ذکر است که این ماده به سبب وجود ترکیبات خاص خود در محلول های الکلی حل نمی شود.‌ به همین خاطر بهره گیری از آن برای خاموشی اقلامی همچون الکل، MTBE، اتانول، و متانول انتخابی هوشمندانه تلقی می شود.
از آنجایی که فوم های تولیدی ایمن صنعت بخش اعظمی از نیاز بازار را تامین می کنند. می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که این محصولات دارای ساختار استانداردی هستند. بر اساس بررسی های انجام شده تولیدات این کارخانه با استفاده از بروزترین تجهیزات و مرغوب ترین متریال اولیه ساخته می شوند. در نتیجه برتری سطح کیفی محصولات این مجموعه به نسبت سایر رقبا دور از ذهن نیست.

 

ساختار و امکانات فوم AFFF

فوم آتش نشانی AFFF در قیاس با همتای خود یعنی کف FFFP، کشش سطحی کمتری دارد. همین ویژگی باعث می شود این ماده سرعت گسترش بیشتری به نسبت کف های پروتئینی داشته باشد. به همین خاطر است که استفاده از این محصول در مواقعی که حریق عمق اندک و وسعت زیادی دارد توصیه می شود. به عنوان مثال حریق هایی که در انبار، باند فرودگاه و ریزش اقلام شیمیایی ایجاد می شوند، به راحتی به واسطه این فوم غیر طبیعی قابل انحلال هستند‌.
لازم به ذکر است که این فوم های شیمیایی در قیاس با کف های پروتئینی، در برابر بازگشت مجدد حریق عملکرد ضعیفی دارند. این ضعف سبب می شود که کارایی فوم FFFP در حریق های عمیق به نسبت کف AFFF کمی بهتر باشد. با این حال بهره گیری از کف FFFP در مواقعی که سرعت اطفای حریق از اهمیت بالایی برخوردار است، ممکن است منجر به بروز خساراتی شود. چرا که این اقلام دارای سرعت گسترش اندکی هستند. در مقابل فوم آتش نشانی AFFF می تواند این کم‌ کاری را جبران کند.
آسیب به محیط زیست، مهم ترین عیبی است که در ساختار محصول نام برده به چشم می خورد. از آنجایی که این نوع کف ها دارای ساختاری شیمیایی هستند، پروسه تجزیه‌ آنها در طبیعت بیش از اندازه دشوار است. مخصوصا در مواقعی که ماده فاسد شده باشد. از این رو پیشنهاد می شود که استفاده از این ماده در فضای باز کمی کنترل شده باشد. با این وجود پسماند باقی مانده از این ترکیبات بسیار اندک بوده، و پروسه پاکسازی آن از محیط های غیر طبیعی بسیار آسان است. با اینکه این ماده می تواند برای طبیعت خطرساز باشد، مقدار تعیین شده از آن نمی تواند ضرری را به انسان برساند.

 

فوم AFFF

 

انواع فوم AFFF

بر اساس یک جمع بندی کلی، فوم آتش نشانی AFFF گروهی از حباب های منسجم ریز و درشت است. این اقلام به علت داشتن چگالی اندک، بر روی قسمت سطحی مایعات مشتعل شونده قرار می گیرند. پس از این انسجام دمای ماده کاهش یافته، و با کمبود اکسیژن آتش خاموش می شود.
فوم آتش نشانی AFFF دارای دو دسته بندی کلی کف های پروتئینی و شیمیایی می باشد. آن دسته از فوم هایی که پایه شان پروتئین است، از ترکیبات گیاهی یا حیوانی تولید می شوند. ترکیبات حیوانی و یا دانه های گیاهی در راکتور های فشرده شده تجزیه شده، و در نهایت پایه پروتئینی را به وجود می آورد. لازم به ذکر است که هیچ کدام از ترکیبات پروتئینی حاوی اقلامی همچون خون و یا موارد مشابه نیستند.
بر خلاف آنچه که ذکر شد، فوم AFFF شیمیایی از برخی مواد کف ساز حاوی فلوئور تولید می شود. این نوع فوم ها معمولا دارای حباب های درشتی هستند و سرعت پوشانندگی بالایی دارند اما در مقابل مقدار مقاومت شان در برابر بازگشت مجدد آتش بسیار اندک است. تماس کمی فوم AFFF پروتئینی با سطح پوست نمی تواند خطر ساز باشد. اما اگر این ماده به هر دلیلی وارد چشم یا دهان شخص شود، مراجعه به پزشک ضروری است.
فوم AFFF معمولا با آرم استاندارد و گرید Milit Military Standard روانه بازار می شود. همچین نام تجاری این محصول نیز در عبارت Super Water خلاصه می شود. آن دسته از فوم هایی که به واسطه شرکت ایمن صنعت تولید می شوند، دارای پایداری و حجم کف بالایی هستند. بر خلاف فوم های AFFF موجود در بازار، این خاموش کننده های آتش نشانی می توانند مقاومت مطلوبی را در برابر بازگشت حرارت از خود نشان دهند.

 

کارکرد فوم آتش نشانی AFFF

کاربرد اصلی کف اطفای حریق AFFF مهار سریع آتش سوزی هایی است که به واسطه مایعات قابل اشتعال به وجود آمده اند. زمانی که لایه از فوم سطح آتش را می پوشاند، ارتباط حریق با اکسیژن قطع می شود. این پروسه تا زمانی ادامه پیدا می کند که آتش منحل شود.
فوم ها کاربردهای زیادی در اطفا انواع حریق دارند. یکی از روش های جدید و موثری که با استفاده از فوم حریق را تحت تاثیر قرار می دهد، سیستم CAFS است. در این سیستم با استفاده از فوم یا کف به همراه آب، خاموش کننده موثری طراحی شده است که ایمن صنعت آن را با بهترین استانداردها عرضه می کند.
سیستم CAFS به دلیل برد بالا از راه دور نیز قابل استفاده است و سطح وسیعی از آتش را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر این در خفه کردن سریع و موثر آتش در کوتاهترین زمان، تاثیر بسزایی دارد.

 

فوم آتش نشانی AFFF

 

استفاده از فوم AFFF در چه مکان هایی رایج است؟

مکان هایی که در آنها مایعات اشتعال آور وجود دارد، بیشترین نیاز را به تهیه فوم آتش نشانی AFFF دارند. این اماکن می توانند در پالایشگاه، آزمایشگاه و یا سایر کارخانه جات خلاصه شوند. با این حال بهره گیری از فوم AFFF می تواند در بخش هایی همچون اتومبیل، منزل مسکونی و ساختمان ها نیز مفید باشد.

 

مشخصات کلی فوم AFFF

بررسی ساختار کلی یک جسم می تواند شما را در شناخت هر چه بیشتر یک محصول یاری کند. در نتیجه شما می توانید با شناسایی نقاط قوت و ضعف یک کالا، از آن برای انجام فعالیتی استفاده کنید که بیش از هرچیزی با سازه سازگار است. برخی از مهم ترین مشخصات کلی فوم آتش نشانی AFFF عبارت است از:

  • شکل ظاهری مایع
  • ظرفیت انجماد منفی 7 تا 11 درجه سانتیگراد
  • مقدار گستردگی 8 الی 12 واحد
  • رنگ زرد روشن / قهوه ای تیره
  • رسوب 2 درصد
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *