سیستم اطفا حریق AFT

سیستم اطفا حریق AFT

سیستم اطفا حریق AFT

اگر بخواهیم اطفای حریق را به زبان ساده برایتان شرح دهیم باید بگوییم به حریق به معنای آتش، و اطفا به‌ معنای مهار کردن یا خاموشی است. در نتیجه عبارت اطفای حریق به کلیه اقدامات و تجهیزاتی اشاره دارد که می‌توانند آتش را مهار کنند. پیشرفت تکنولوژی تحول عظیمی را در این حوزه ایجاد کرده به گونه‌ای که یک سیستم پیشرفته مهار آتش دیگر نیازی به وجود نیروی انسانی ندارد. سیستم اطفا حریق AFT یکی از پیشرفته‌‌ترین سیستم‌های این حوزه است.
تکنولوژی AFT برای مهار آتش از آب، فشار قوی، گاز و پودر استفاده می‌کند. در واقع مواد میانی کپسول آتش نشانی AFT متشکل از این اجزاست. این سامانه به گونه ای طراحی شده است که آتش نشانان می‌توانند آن را به صورت انفرادی حمل کرده و در صورت نیاز به صورت دستی از آن استفاده کنند. طراحی ظاهری این تجهیزات که به شکل یک کوله پشتی است این امکان را پر رنگ تر می کند.
سیستم اطفای حریق AFT می‌تواند از فاصله مناسب با فشار معقولی مقدار مشخصی از فوم را به حریق پرتاب کند. همزمان با اعمال این حالت در کپسول آتش نشانی AFT میست تولید می‌شود. میست ترکیبی از مه و آب است که با حذف اکسیژن و داشتن خاصیت خنک کنندگی مهار آتش را به بهترین شکل انجام می‌دهد.

 

مزایای سیستم اطفا حریق AFT

تکنولوژی AFT کاملا دوستدار طبیعت است. به همین دلیل است که ترکیبات کپسول آتش نشانی AFT نمی توانند هیچ آسیبی را به گیاهان و حیوانات وارد کنند. این قاعده درباره انسان ها نیز صدق می کند. لازم به ذکر است که سیستم اطفای حریق AFT دارای دو نازل متفاوت است. با یک حالت آن می توان ترکیبات خاموش کننده را از فاصله زیاد به حریق شلیک کرد‌. حالت دوم آن برای مواقعی طراحی شده که آتش نشان فاصله چندانی با آتش ندارد. در نتیجه فشار آب در این موقعیت بیشتر است.
امنیت تکنولوژی AFT بسیار بالاست و تحت هیچ شرایطی امکان آسیب به آتش نشان از سمت سیستم وجود ندارد. لازم به ذکر است که اپراتور می تواند بسته به شرایط پیش روی خود ترکیبات متفاوتی از جمله فوم، کف، آب و میست را از سیستم دریافت کند. سیستم اطفای حریق AFT در مقایسه با دیگر سیستم ها از آب کمتری استفاده می کند در نتیجه احتمال خرابی آن کمتر است‌. این سازه همچنین در برابر کلیه عوامل فرسایشی مقاوم بوده و عمر مفید بالایی را به خود اختصاص می دهد.
عملیات خاموش کردن آتش شامل فرایند‌ هایی است که باید به شکل جمعی انجام شود. اما سیستم اطفا حریق AFT این امکان را فراهم می کند که هر اپراتور به تنهایی بتواند در مهار بخش بزرگی از آتش سهم داشته باشد. با توجه به بالا بودن تکنولوژی AFT عرضه کنندگان اندکی می توانند آن را تولید و به بازار ارائه کنند. مجموعه بزرگ کفسیران یکی از مهم ترین مراکزی است که در حوزه طراحی، تولید و فروش تجهیزات ایمنی مربوط به سیستم CAFS فعالیت می‌ کند. شما میتوانید انواع کپسول آتش نشانی کفس را با قیمتی عالی از این مرکز خریداری کنید.

سیستم اطفا حریق AFT

 

مشخصات فنی سیستم اطفا حریق AFT

سیستم اطفا حریقی که با تکنولوژی AFT ساخته شده باشد دارای برخی ویژگی‌ها و مشخصات است. این مشخصه ها می توانند با نمایان کردن نقطه قوت و ضعف دستگاه مقدار کارایی آن را در شرایط مختلف تخمین بزنند. همچنین با بررسی این نکات می‌توانید به این نتیجه برسید که آیا این سازه برای اطفای حریق احتمالی محیط شما مناسب است یا خیر.

  • حجم مخزن: 10 لیتر
  • وزن: 14 کیلو
  • جنس: استیل
  • فشار: 7/5 واحد
  • کشور سازنده: آلمان
  • مقدار برد: 6 الی 18 متر
  • سرعت جریان: 25 لیتر در هر دقیقه
  • شکل پیشرانه: هوای فشرده شده
  • دمای محلول: بین 5 تا 60 درجه
  • کارایی تفنگ الکتریکی: 1000 ولت
  • حجم سیلندر: 2 لیتر
  • رده بندی گروه A: 55A

 

نحوه نگهداری از سیستم اطفا حریق AFT

اگر حفظ کیفیت و کارکرد صحیح سیستم تان برایتان مهم است باید به برخی نکات توجه کنید. هر روز کلیه اجزای سیستم اعم از مخزن، شیلنگ، نازل، مهره ها و سیلندر هوا باید به صورت چشمی بازدید شوند. این این طریق می توان مطمئن شد که حداقل‌ شکل ظاهری دستگاه بدون نقص است.
لازم به ذکر است که این تکنولوژی حاوی سه اوریک است که آنها هم باید مرتبا چک و در صورت نیاز تعویض شوند. استفاده از آب معمولی با درصد مواد معدنی اندک و بهره گیری از فوم AFFF از جمله نکاتی است که می‌تواند در نگهداری سیستم اطفا حریق AFT موثر باشد. شارژ کپسول آتش نشانی AFT نیز مقوله ای است که باید پیش از اتمام مواد میانی استوانه به آن پرداخت.

 

سیستم اطفا حریق AFT

 

طریقه شارژ کردن سیستم اطفا حریق AFT

برای شارژ کردن کپسول آتش نشانی AFT ابتدا باید شیر مخزن آن را سفت کرد. پس از آن سوپاپ قرمز رنگی که بر سازه تعبیه شده است باید کشیده شود. در این موقعیت آب و فشار اضافی از دستگاه خارج می‌شود. پس از تخلیه کامل می توانید دوباره والو را مملو از آب و فوم کنید‌. بهتر است از فوم AFFF استفاده شود. مقدار فوم اضافه شونده به سیستم اطفا حریق AFT باید حداکثر 400cc باشد.
پس از شارژ شدن سیستم AFT آن را مانند یک کوله پشتی بر دوش خود انداخته و شیر هوای آن را باز کنید. سفت کردن کمربند ها در این حالت فراموش نشود‌. پس از اتمام عملیات شیر و نازل سازه باید هر دو روز یکبار تمیز شوند این کار از رسوب گرفتن سیستم جلوگیری می‌کند.

 

سیستم اطفا حریق AFT چه امکاناتی را برای آتش نشانان فراهم می‌کند؟

از آنجایی که در حین انجام عملیات این سیستم با حجم و وزن نسبتا اندکی بر روی دوش افراد است، آتش نشان می‌تواند به انجام کار های مختلفی تسلط داشته باشد چرا که نیازی به جمع آوری تجهیزات و تخلیه شلنگ آب وجود ندارد. در حین استفاده از این سیستم می‌توان فرایند های مختلفی را آغاز کرد که در ادامه چند نمونه را ذکر می‌کنیم.

  • حمل مصدوم
  • جا به جایی اجسام
  • بالا رفتن از نردبان
  • جستجوی افراد حبس شده
  • تغییر موقعیت با سرعت بالا
  • انسداد انشعابات برق و گاز
  • شلیک فوم به مرکز حریق با دقت بالا
  • بستن جریان خروج سوخت
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *