سیستم اطفا حریق واتر میست (Water Mist)

سیستم اطفا حریق واتر میست

سیستم اطفا حریق واتر میست

اطفای حریق پروسه ای است که با کمرنگ شدن نیروی انسانی و افزایش فناوری می تواند عملکرد بهتری را از خود نشان دهد. به همین خاطر است که طراحی، تولید، عرضه و تهیه سیستم های هوشمند روز به روز بیشتر می شود. سیستم اطفا حریق واتر میست یکی از هوشمندترین سامانه های این دسته است.
سیستم اطفای حریق واتر میست عموما بر روی سقف یا بخش هایی ‌که دارای ارتفاع هستند نصب می شود. زمانی که سیستم فعال شود آب با فشار زیادی به سمت خروجی نازل می رود. با عبور این جریان از این خروجی، قطرات آب به بخش های بسیار کوچکی تقسیم شده و در فضا پخش می شوند. این سامانه قدرت و سرعت فوق العاده ای در خاموش کردن آتش دارد. همچنین آب مصرفی آن برای شروع و اتمام این عملیات بسیار اندک است.
زمانی که آب از خروجی نازل خارج می شود تقسیم بندی بیش از اندازه آن شکل سبب می شود شکل ساختاری قطرات بسیار کوچک شود. در نتیجه آب به صورت بخار یا مه بیرون می آید. به همین دلیل است که برخی از فعالان این حوزه این سامانه را پسوند مه پاش می شناسند‌. زمانی که آب بخار می شود سطح تماس بالاتری را با آتش پیدا می کند. در ثانی خاصیت خنک کنندگی آن نیز بیشتر می شود.‌ واضح است که کلیه این ویژگی ها در کپسول آتش نشانی واترمیست نیز وجود دارد. با ادامه این رویه درصد اکسیژن مکان محدود شده و حریق کم کم مهار می شود‌. لازم به ذکر است که سامانه مه پاش در مقایسه با همتای خود (سیستم اسپرینکلر) دارای قدرت خاموش کنندگی بیشتری است.

 

اجزای سیستم اطفا حریق واتر میست

اجزای این سیستم بسیار هوشمند یا بسیار پیچیده نیست. با این وجود طراحی منحصر به فرد آن این سازه را به سیستمی همه فن حریف تبدیل کرده است. لوله و اتصالات، شیر های کنترلی، نازل ها و پمپ از جمله اجرایی هستند که در این ساختار حضور دارند. البته اجزای نام برده نمی‌ توانند در تکمیل ساختار کپسول آتش نشانی واترمیست نیر مفید واقع شوند.
اینکه شما از کجا و چگونه سیستم مورد نیاز خود را تهیه کنید بسیار مهم است. چرا که یک تولید کننده می تواند تا حد زیادی بر روی محرک هایی مانند کیفیت و قیمت تأثیر بگذارد. مجموعه بزرگ کفسیران یکی از شناخته شده ترین تولید کنندگانی است که در حوزه طراحی، تولید و ارائه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی مربوط به کفس فعالیت می کند‌. این عرضه کننده می تواند بروز ترین سیستم های این حوزه را با کف قیمت بازار به فروش برساند. بومی سازی سیستم اطفای حریق CAFS در ایران از جمله افتخاراتی است که در کارنامه کاری این کمپانی وجود دارد.

سیستم اطفا حریق واتر میست

 

کاربرد سیستم اطفا حریق واتر میست

در حقیقت سیستم اطفای حریق واتر میست نسلی از سیستم ها است که دچار تکامل و تغییر شده است. این تکامل و تغییر تا حد زیادی در افزایش کارایی این محصول موثر بوده، تمام این ویژگی ها در ساختار کپسول آتش نشانی واترمیست نیز به چشم می خورند. حفظ امنیت اتاق هایی که با داشتن تجهیزات هسته ای، ایستگاه های فضایی، هتل ها، قطار ها و تونل ها از جمله کاربردهایی است که سیستم اطفای حریق واتر میست و البته کپسول آتش نشانی واترمیست میتواند آن را تکمیل کند. در ادامه سایر کاربردهای آیت سیستم را ذکر می کنیم.

  • دیتاسنتر ها
  • سیستم های مخابراتی
  • پالایشگاه ها
  • نیروگاه ها
  • ترانسفورماتور ها
  • ژنراتور ها
  • تالار ها
  • کتابخانه ها
  • انبار ها
  • موزه
  • توربین های گازی

 

انواع سیستم اطفا حریق واتر میست

به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که معیار دسته بندی کلیه سیستم های مه پاش فشار کارکردی آنها است. به همین دلیل است که با استناد به استاندارد یا همان مجهز NFPA 750 می توان انواع سیستم اطفای حریق آبی را به سه گروه کم فشار، متوسط و فشار بالا دسته بندی کرد.
لازم به ذکر است که سامانه هایی که حاوی نازل نوع تک سیال هستند در دسته سیستم های قدرتمند قرار می گیرند. این گروه در قیاس با نمونه ی کم فشار آب را به قطعات کوچکتر تقسیم می کند. می دانید که هر چه ذرات آب کوچک تر باشد عملکرد این سیستم در مهار یک آتش سوزی بهتر است‌. برخی دیگر از ویژگی های این سه دسته عبارت است از:

  • سیستم کم فشار: این سامانه شباهت زیادی با اسپرینکلر های معمولی دارد. فشار آب آن نهایتا 175 psi عنوان شده است.
  • سیستم فشار متوسط: فشار اعمالی‌ شده از سمت این دسته از 175 psi شروع، و در 500 واحدی آن پایان می‌ یابد.
  • سیستم فشار قوی: دسته ی آخر حاوی سیستم هایی هستند که معیار عددی psi شان از 500 واحد بیشتر است.

سیستم اطفا حریق واتر میست

مزایای سیستم اطفا حریق واتر میست

این سیستم خاموش کننده آتش دارای مزایای بسیاری است که یکی از مهم ترین آنها سمی نبودن است‌. این سامانه برای مهار آتش از هیچ گاز، پودر یا ترکیب شیمیایی سمی استفاده نمی کند. با توجه به این عامل می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که این سامانه نمی تواند هیچ ضرری برای سلامت انسان و سایر جانداران داشته باشد. این محصول با حمایت از محیط زیست برای کارفرمایانی که به سلامت کارگران خود اهمیت می دهند انتخاب مناسبی است. واضح است که این ویژگی در ساختار کپسول آتش نشانی واترمیست نیز وجود دارد.
سرعت فعال سازی این سامانه در حین حریق بسیار بالا است. از آنجایی که در این حالت آب به شکل مه یا بخار خارج می شود سرعت جذب حرارت آن نیز به شکل چشمگیری افزایش پیدا می کند. در نتیجه راندمان سیستم در تشخیص و مهار طیف گسترده ای از حریق ها دچار گسترش خواهد شد که این عامل یکی از مهم ترین مزیت هایی است که در ساختار این سیستم وجود دارد.

 

مقایسه سیستم اطفا حریق واتر میست با اسپرینکلر

نازل ها در سامانه واتر میست، و سری های پاشنده آب در سیستم های اسپرینکلر کاربرد دارند. هر دو تجهیزات نام برده برای اطفای حریق از آب استفاده می کنند. البته از هر دوی آنها می توان برای تخلیه آب به صورت سیلابی یا خودکار استفاده کرد. این ها همه شباهت های این دو سیستم هستند غافل از اینکه تفاوت هایی هم در ساختار آنها وجود دارد.
به عنوان مثال دهانه خروجی اسپرینکلر ها تک بعدی است. این در حالی است که سری یک نازل می تواند چندین راه خروج داشته باشد. همچنین سیستم اسپرینکلر برای تکمیل کارایی خود از نوعی پمپ به نام گریز بهره می برد که توسط موتورهای الکتریکی یا دیزلی هدایت می شوند. در نهایت می توان این نکته را ذکر کرد که تامین آب سیستم مه پاش به واسطه پمپ های مثبت انجام می شود. این پمپ ها با جریان الکتریکی موتور های برقی سازگار هستند.

سیستم اطفا حریق واتر میست

آیا سیستم اطفا حریق واتر میست می تواند دود را مهار کند؟

شاید برایتان سوال شود که کپسول آتش نشانی واتر میست یا سیستم آن می تواند دود را هم مهار کند؟ در پاسخ باید بگوییم این سامانه در طی آزمون و خطا هایی که در شرایط مختلف داشته است توانسته است ذره های دود را از دوده حذف کند. البته کار کردن یا نکردن این حالت تا حد زیادی به ویژگی ذره های دودی، اندازه چگالی و حجم اسپری بستگی دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *