اینترفیس اعلام حریق (Fire alarm interface) چیست؟
اینترفیس اعلام حریق
اگر با دقت بیشتری سیستم اعلام حریق را بررسی کنید متوجه حضور اجزایی خواهید شد که حضور هر کدامشان در سازه ضروری است. یکی از مهمترین اجزای این حوزه، اینترفیس اعلام حریق است. این قطعه در سامانه ذکر شده نقش یک میانجی را ایفا میکند. به طوری که به سیستم وصل شده، و پس از دریافت خبر از محرکهای مختلف سامانه، دستور را از سیستم اصلی دریافت و به آنها ابلاغ میکند. این قطعه در هر دو مدل سامانه اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف حضور دارد. اینترفیس اعلام حریق به نامهای دیگری همچون ماژول و میانجی نیز شناخته میشود.
این ماژول معمولا دستور قطع یا وصل شدن یک جریان را صادر میکند. لازم به ذکر است که کارایی میانجی تا حد زیادی به زون ها وابسته است. این اقلام دارای انواع گوناگونی هستند که یکی از مهمترین پارامترهای دسته بندی شان کارایی آنها است. اینترفیس از لحاظ کاربردی به سه دسته ی خروجی، ورودی و دو منظوره تقسیم میشود.
این نوع ماژول ها می توانند حریق یا همان آتش سوزی را تشخیص داده و آنها را به پنل اصلی مخابره کنند. نوع خروجی این محصول حاوی یک رله است که زمان شناسایی آتش به به خاموش یا روشن شدن وسایل جانبی کمک می کند. در مقابل میانجی ورودی و خروجی یک کالای ترکیبی است که می تواند علاوه بر شناسایی حریق فعالیتهایی همچون فعال کردن پمپ آتش نشانی و ارسال دستور به سامانه را بر عهده بگیرد. این محصول می تواند 10 عملکرد متفاوت را از خود نشان دهد. به همین خاطر افراد می توانند پس از نصب آن بر روی پنل حالت کارکردی آن را تعیین کنند.
کاربرد اینترفیس اعلام حریق
چنین قطعه ای در سیستم اعلام حریق می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد که مهم ترین آنها شناسایی حریق و اطلاع رسانی آن به پنل اصلی است. همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم فعالیت هایی همچون فعال کردن پمپ آتش نشانی نیز در دسته وظایف ماژول ها قرار می گیرد. اما این پایان ماجرا نیست، در ادامه سایر کاربردهای اینترفیس اعلام حریق را درج می کنیم.
- وصل شدن به پنل سیستم اعلام و اطفای حریق در شبکه های داخلی
- وصل کردن سایر تجهیزات وابسته ورودی به لوپ سامانه اعلام حریق آدرس پذیر
- خاموش کردن سیستم تهویه
- کنترل آسانسور سامانه
- نظارت بر کارکرد تجهیزات سیستم اعلام و اطفای حریق
انواع اینترفیس اعلام حریق
اینترفیس اعلام حریق دارای سه دسته ی کلی ورودی، خروجی، و دو منظوره (ورودی و خروجی) است. اولین عضو این گروه بندی پس از شناسایی آتش سوزی، فرمانی مبنی بر ایجاد حریق را به سامانه اصلی ابلاغ می کند. به عنوان مثال اگر محرک نشتی یاب گاز تشخیص دهد که در بخشی از آن مکان نشتی گار رخ داده، ماژول این پیام را به پنل سیستم می رساند. البته این واقعه در صورتی رخ می دهد که محرک نشتی یاب مجهز به رله باشد و رله در آن زمان به شکل فعال کارگذاری شده باشد.
نوع خروجی این محصول حاوی یک رله است که بر روی آن نصب شده است. هنگامی که اینترفیس اعلام حریق آتش سوزی یا سایر علائم وابسته را تشخیص می دهد رله می تواند پس از صدور فرمان هایی اجزای مختلف را خاموش یا روشن کند. به طور مثال چنانچه محرک آشکار کننده دود فعال شود ماژول خروجی هم روشن می شود. با روشن شدن این میانجی رله پمپ های آتش نشانی را فعال می کند.
اینترفیس اعلام حریق ورودی و خروجی یک سازه دو کاره است. این دستگاه می تواند وظایف ماژول ورودی و خروجی را به شکل جامع انجام دهد. به طوری که اگر محرک مربوطه نشتی گاز را شناسایی کند این نوع ماژول پس از مخابره این پیام به سیستم پمپ های آتش نشانی را فعال می کند.
نحوه کار اینترفیس اعلام حریق
اینترفیس اعلام حریق برای وصل شدن به محرک های شناسایی کننده حریق طراحی شده است. این کالا می تواند به همه یا بخشی از چنین سیستمی وصل شود. به عبارتی دیگر می تواند این نوع ماژول را یک کیت گسترش دهنده نرم افزاری نامید. آنها می توانند با توجه به پارامترهایی همچون مدل و چگونگی ایجاد ارتباط میان تجهیزات موجود در یک سامانه بر روی عملکرد های کلی آنها نظارت داشته باشند. لازم به ذکر است که یک ماژول اعلام حریق نمی تواند به عنوان یک برق رسان کارایی داشته باشد.
رله خط اینترفیس اعلام حریق
به طور کلی این محصول برای راه اندازی تجهیزات کمکی جهت غیر فعالسازی تجهیزات گرمایشی، دستگاه های تهویه و جلوگیری از گسترش دود و آتش کارایی دارد. البته این تنها کاربرد رله نیست. این کالا ممکن است برای سوئیچینگ کردن قطعات دربهای اضطراری (ضد حریق) نیز مفید باشد. این محصول عموما به شکل آدرس پذیر تولید شده و به دو صورت تیغه بسته و تیغه باز بر روی وسایل تعبیه می شود.
اینترفیس اعلام حریق باید با توجه به نوع سیستم، مکان مربوطه و نوع فعالیت انجام شده در آن ساختمان یا محل عمومی انتخاب شود. اما فارغ از این جزئیات، انتخاب یک مجموعه عرضه کننده معتبر نیز بسیار مهم است. کفسیران از هر لحاظ می تواند به عنوان یک تولید کننده مورد اطمینان در سیستم کفس شناخته شود. این واحد تجاری سالهاست که در عرصه طراحی و تولید انواع تجهیزات آتش نشانی سیستم cafs فعالیت می کند.
اقلام تولید شده توسط این واحد تجاری دارای بالاترین کیفیت و کمترین قیمت هستند. داشتن تجهیزات بروز و نیروی انسانی مجرب از جمله ویژگیهای بارز کفسیران است. این دو ویژگی به قدری پر رنگ هستند که این مجموعه توانسته است به دانش بومی سازی سیستم اطفا حریق CAFS دست پیدا کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش می توانید اطلاعات درج شده در وبسایت را مطالعه کنید.
کلام پایانی
سامانه اعلام حریق می تواند وجود آتش سوزی در یک مکان را تشخیص داده، و آن را با کمک آژیر های صوتی یا تصویری به حضار آن ساختمان یا محل اطلاع دهد. این سیستم اجزای مختلفی دارد که در این میان اینترفیس اعلام حریق نقش مهمی را ایفا می کند. این قطعه پس از شناسایی یک عامل آن را به سیستم اطلاع داده، و پس دریافت دستور از پنل اصلی برخی فعالیت ها را بر روی اجزای مختلف این سامانه اعمال می کند. خاموش یا روشن کردن برخی از تجهیزات از جمله وظایف اینترفیس اعلام حریق است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!