انواع سیستم اعلام حریق

انواع سیستم اعلام حریق

انواع سیستم اعلام حریق در ساختمان‌های مسکونی، صنعتی و اداری استفاده می‌شوند و نقش مهمی در اطفاء حریق و خاموش کردن آتش در اسرع وقت دارند. تجهیزات اعلام حریق می‌توانند شما را از بروز حریق در یک منطقه (زون) مطلع کنند. با استفاده از این نوع تجهیزات می‌توانید قبل از این که آتش‌سوزی گسترش پیدا کند با استفاده از سیستم‌های اطفاء حریق آن را خاموش کنید. استفاده از سیستم‌های اعلام حریق موجب صرفه‌جویی در زمان می‌شوند تا آتش‌نشان‌ها بتوانند سریع خود را به محل حادثه برسانند. در این مقاله از مجموعه کفسیران به بررسی انواع سیستم اعلام حریق پرداخته‌ایم.

 

انواع سیستم اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق در انواع زیر تولید می‌شوند:

سیستم اعلام حریق موضعی (خانگی)

این مدل سیستم اعلام حریق در داخل کاشف یک آژیر کوچک دارد و نسبت به دود حساس است و از برق شهر و باتری تغذیه می‌کند.‌ این نوع سیستم برای ساختمان‌های یک طبقه مناسب است و باید نصب آن صحیح انجام شود و به موقع سرویس شود. کاشف‌های حریق موضعی برای یک فضای دوبلکس و در ساختمان‌های بیش از یک طبقه مناسب نیستند. انواع تجهیزات اطفا حریق خانگی در ساختمان‌های کوچک‌تر استفاده می‌شوند‌.

 

انواع سیستم اعلام حریق

 

سیستم اعلام حریق خودکار متعارف (معمولی)

این نوع سیستم اعلام حریق از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • یک مرکز کنترل‌کننده (از برق شهر تغذیه شده است و مجهز به باتری هم است)
  • صفحه نشان‌دهنده
  • شستی‌ها
  • کاشف‌ها
  • وسایل هشدار دهنده حریق

از ویژگی‌های این نوع سیستم اعلام حریق به گزینه‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

  • از یک تا ۳۲ مدار ساخته شده است.
  • به وسیله دو رشته سیم هر مدار که بر روی آن‌ها تعدادی کاشف و شستی نصب شده است یک منطقه را پوشش می‌دهد.

 

سیستم اعلام حریق خودکار با قابلیت آدرس‌دهی

این نوع سیستم اعلام حریق از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • مرکز کنترل کننده
  • صفحه نشان‌دهنده
  • شستی‌ها
  • کاشف‌ها
  • وسایل هشدار دهنده حریق

مرکز کنترل این نوع سیستم اعلام حریق از برق شهر تغذیه می‌کند و مجهز به باتری است. این نوع تجهیزات اعلام حریق از یک تا ۸ مدار ساخته شده‌اند. از ویژگی‌های سیم‌کشی این نوع سیستم اعلام حریق به گزینه‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

  • مدارها در این نوع سیستم به صورت حلقوی هستند.
  • از خروجی هر مدار دو رشته سیم خارج می‌شود و بعد از نصب مجددا کاشف‌ها و شستی‌ها بر روی آن وارد ورودی‌های مدار دستگاه
  • مرکزی می‌شوند.
  • تشکیل یک حلقه (لوپ) را می‌دهند.

این نوع سیستم‌های اعلام حریق می‌توانند علائم ارسال شده از هر یک از کاشف‌های حریق را تشخیص دهند و محل دقیق کاشف‌ها را شستی‌های اعلام حریق می‌توانند، مشخص کنند. از امتیاز سیستم اعلام حریق آدرس‌دهی نسبت به سیستم اعلام حریق معمولی یا متعارف می‌توان گزینه‌های زیر را نام برد:

  • دقت تشخیص علائم کاذب
  • نشان دادن مکان دقیق آتش‌سوزی

 

انواع سیستم اعلام حریق

 

سیستم اعلام و اطفاء حریق

برای جلوگیری از خطرات و امنیت در خانه‌ها، اداره‌ها و شرکت‌ها امروزه تجهیزات مختلفی تولید شده‌اند. سیستم اعلام و اطفاء حریق یکی از این تجهیزات هستند که در مصرف‌کنندگان آرامش و امنیت را ایجاد می‌کنند.‌

سیستم اعلام حریق خودکار غیر آنالوگ

در این سیستم کاشف تصمیم‌گیرنده اصلی در اعلام حریق است.

سیستم اعلام حریق خودکار آنالوگ

در این سیستم مرکز کنترل تصمیم‌گیرنده اصلی در اعلام حریق است.

سیستم اعلام حریق خودکار آنالوگ پیشرفته

در این نوع سیستم، مرکز پردازش اطلاعات را از کاشف‌ها دریافت می‌کند و با اطلاعات از پیش ذخیره شده که در دستگاه مرکزی وجود دارند، مقایسه می‌شوند و در صورتی که با وضعیت حریق مطابقت داشته باشند، اعلام حریق می‌شود.

مجمومه ما (کفسیران) انواع تجهیزات آتش‌نشانی مانند سیستم‌های اعلام حریق را مطابق با پیشرفته ترین تکنولوژی‌ها تولید و روانه بازارها می‌کند. سیستم CAFS یکی از سیستم‌های اطفاء حریق است که از ترکیب کف، آب و فوم برای خاموش کردن شعله‌های آتش استفاده می‌شود. سیستم CAFS را می‌توانید از مجموعه ما (کفسیران) سفارش دهید و تهیه کنید.

 

سیستم‌های اعلام حریق چگونه کار می‌کنند؟

طراحی کاشف‌ها به صورتی است که به شعله، حرارت، دود و ترکیبی از آن‌ها واکنش نشان می‌دهند. شرایط محیطی در انتخاب نوع کاشف تاثیر زیادی دارد. از انواع کاشف‌های حریق به گزینه‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

کاشف‌های حریق حرارتی

این نوع کاشف‌، حریق را به صورت حرارتی یا اپتیکی شناسایی می‌کند و در دو نوع حرارتی ثابت و حرارتی متغیر تولید می‌شود. هنگامی که در موقعیت کاشف حرارت معینی برای تحریک وجود داشته باشد دستگاه اعلام حریق با کاشف حرارتی ثابت شروع به کار کردن می‌کند.‌ حد عمل این کاشف‌ها ۱۳۵ درجه فارنهایت یا حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد است. حسگر این نوع کاشف به دو صورت زیر است:

  1. فیوزی ذوب شونده
  2. فیوزی مبتنی بر خاصیت ترموکوپل یا بی متالیک

در هر دو فیوز نامبرده دریافت حرارت کافی باعث می‌شود، دستگاه عمل کند. در بین این دو فیوز، کاشف بی متالیک ارجحیت دارد؛ چون بعد از این که کشف حریق انجام شد برای دفعات بعد قابلیت استفاده دارد.
در نوع دوم (کاشف حرارتی متغیر) هر گاه افزایش درجه حرارت هوای محدوده کاشف متناسب با روند قابل قبول دستگاه اعلام حریق نباشد، دستگاه شروع به کار می‌کند. در صورتی که سرعت افزایش دما بین درجه حرارت ۱۲ تا ۱۵ درجه کلوین در هر دقیقه باشد، دستگاه عمل می‌کند.‌

 

انواع سیستم اعلام حریق

 

کاشف‌های اعلام حریق دودی

برای تشخیص انواع ذرات حاصل از آتش‌سوزی از این نوع کاشف‌ استفاده می‌شود و در دو نوع کاشف یونیزه و کاشف فتوالکتریک وجود دارد.‌ کاشف یونیزه به راحتی می‌تواند، حضور ذرات 01 / 0 تا یک میکرون را تشخیص داد. هوای عبوری را محفظه نیمه‌هادی دستگاه به طور مرتب یونیزه می‌کند.‌ در محفظه کاشف فتوالکتریک یک منبع تولید نور لیزر یا مرئی وجود دارد که بر چشم الکترونیک به طور مستقیم یا تحت زاویه ۹۰ درجه می‌تابد. از مزایای این نوع کاشف اعلام حریق به گزینه‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

  • عدم نیاز به تنظیم مجدد
  • عدم حساسیت به الکتریسیته ساکن و رطوبت
  • عدم وجود چشمه‌های رادیواکتیو و خطرات مواد پرتوزا
  • به جریان شدید هوا واکنش نشان نمی‌دهد.
  • در مقابل آتش‌سوزی‌های بدون شعله واکنش سریع نشان می‌دهد.
  • واکنش سریع در مقابل ذرات و حتی در تراکم کم

کاشف حریق از نوع شعله‌ای

این نوع کاشف جزو کاشف‌های مطمئن و سریع محسوب می‌شود و به نور مرئی شعله با طول ۷۶۰ _ ۳۸۰ نانومتر حساس است.

کاشف حریق گازیاب

این نوع کاشف برای تشخیص گازهای ناشی از حریق و گازهای قابل انفجار استفاده می‌شود و برای جلوگیری از انفجار گاز در تراکم خاصی اعلام خطر می‌کند.

کاشف حریق لیزری

این نوع کاشف از نوع کاشف تنفسی است در این نوع کاشف از طریق یک سری لوله pvc دود از داخل محفظه کشف توسط هواکش‌های قوی مکیده می‌شود.

انواع سیستم اعلام حریق

سخن پایانی

سیستم‌های اعلام حریق، تجهیزاتی هستند که از وقوع آتش‌سوزی شما را مطلع می‌کنند تا بتوانید از گسترش حریق جلوگیری کنید. تجهیزات اعلام حریق در انواع سیستم اعلام حریق خانگی، سیستم اعلام حریق متعارف و سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر تولید می‌شوند که در این مقاله به بررسی این نوع سیستم‌ها پرداخته‌ایم. انواع سیستم‌های اعلام حریق را می‌توانید از مجموعه ما (کفسیران) سفارش دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *