کپسول آتش نشانی بایوفوم

کپسول آتش نشانی بایوفوم

کپسول آتش نشانی بایوفوم نسل جدیدی از کپسول‌های آتش نشانی برای مهار آتش هستند. در این کپسول‌ها از مواد بایوفوم به‌جای بیوورسال استفاده می‌شود که نسبت به آن‌ها مزایای بسیاری دارند. از مهم‌ترین مزیت‌های این محصول می‌توان به سازگاری با محیط زیست اشاره کرد زیرا باعث آلودگی محیط مورد استفاده نمی‌شوند. با ما همراه باشید تا درمورد این نوع کپسول آتش نشانی بیشتر صحبت کنیم.

بایوفوم چیست؟

بایوفوم نوعی ماده فومی است که در مهار آتش استفاده می‌شود. این ماده در کپسول‌های آتش نشانی وجود دارد و وقتی بر روی مواد در حال اشتعال پاشیده می‌شود مانند یک عایق آن را در برمی‌گیرد و از آزاد شدن گازهای قابل اشتعال جلوگیری می‌کند. همچنین این ماده از رسیدن اکسیژن به ماده در حال سوخت جلوگیری می‌کند و به این‌صورت می‌تواند آتش را خاموش کند.

کپسول آتش نشانی بایوفوم چیست؟

این نوع کپسول، یکی از انواع خاموش کننده‌های آتش است که از مواد خاموش کننده بایوفوم تشکیل شده است. بدنه این کپسول‌های اطفا حریق بایوفوم از مواد ضدجرقه ساخته شده است و وزن آن‌ها نیز بسیار سبک می‌باشد. کاربرد کپسول آتش نشانی بایوفوم بسیار گسترده است اما بیشتر برای خاموش کردن آتش‌هایی که حجم بالایی دارند استفاده می‌شوند. بایوفوم‌ها معمولا برای آتش سوزی‌هایی که شامل مواد جامد و مایعات قابل اشتعال هستند مناسب هستند.
مواد بایوفوم با محصور کردن هیدروکربن‌های آتش بعد از خاموش شدن دیگر اجازه اشتعال مجدد را به آتش نمی‌دهند. کف یا فوم موجود در این کپسول‌ها مانند یک پتو با پوشاندن مواد مشتعل، آتش را خاموش و از آزاد شدن گاز قابل اشتعالی که از این مواد خارج می‌شود و همچنین رسیدن اکسیژن به آتش جلوگیری می‌کند.
بایوفوم‌ها از مواد پروتئینی که از تخمیر آلایش‌های دامی غیرخوراکی مانند شاخ، خون، پشم و … و همچنین انواع شیمیایی آن نیز از ترکیب مواد شیمیایی خاصی به‌دست می‌آید. این کپسول‌های آتش نشانی برخلاف محصولات مشابه بعد از دو سال نیاز به شارژ دارند.

کپسول آتش نشانی بایوفوم

مشخصات ظاهری کپسول آتش نشانی بایوفوم

این نوع کپسول‌ها به شکل استوانه‌ای هستند. شکل استوانه‌ای کپسول آتش نشانی بایوفوم این امکان را می‌دهد که به راحتی بتوان آن را حمل و نگهداری کرد. این کپسول‌ها در بخش بالایی خود معمولا یک نوار کرمی دارند و با همین نوار رنگی از دیگر کپسول‌های آتش نشانی متمایز می‌شوند.
بر روی برچسب کپسول آتش نشانی فوم معمولا باید مشخصات زیر درج شده باشد:

  • نوع کپسول: فوم (Foam)
  • سایز کپسول: معمولا 9 لیتر
  • دستورالعمل‌های مربوط به استفاده ازکپسول
  • کاربردها و موارد استفاده

کاربرد کپسول فوم آتش نشانی

کپسول اطفا حریق بایوفوم برای آتش سوزی‌های کلاس A و B کاربرد دارد. آتش سوزی کلاس A شامل آتش‌هایی هستند که از موادی مانند پلاستیک‌ها، لاستیک، کاغذ، پارچه و چوب به‌وجود می‌آیند. آتش سوزی کلاس B نیز آتش‌هایی هستند که از مایعات قابل اشتعال مانند گریس‌های نفتی، بنزین و رنگ‌های مبتنی بر روغن به‌وجود می‌آیند. کپسول بایوفوم سایزهای مختلفی دارد و می‌توان در شرایط مختلفی از آن‌ها استفاده کرد.
بنابراین برای مواد جامد و مایع قابل اشتعال مانند پارچه، کاغذ، پلاستیک، گازوئیل، روغن، تینر و چوب قابل استفاده می‌باشد. اما مناسب‌ترین کاربردی که این نوع کپسول‌ها دارند، برای خاموش کردن آتش‌های ناشی از مواد روغنی مانند رنگ‌ها می‌باشد. زیرا بعد از اینکه آتش خاموش شد محیط از باقی‌مانده‌ها پاکسازی می‌شود. درنتیجه کپسول آتش نشانی بایوفوم در مکان‌هایی مثل انبار، پمپ بنزین، آتش نشانی، مراکز گردشگری، فرودگاه، هتل‌ها، مترو، جنگل و مرتع، مترو، پالایشگاه‌ها و … می‌تواند کاربرد داشته باشد.

موارد عدم استفاده از کپسول فوم آتش نشانی

درموارد زیر استفاده از کپسول‌های اطفا حریق بایوفوم تاثیری ندارد:

  1. آتش سوزی کلاس F: این نوع آتش سوزی‌ها در اثر پخت و پز به‌وجود می‌آیند. مثلا آتشی که در استفاده از ماهیتابه هنگام آشپزی شعله‌ور می‌شود را نمی‌توان با این نوع کپسول‌ها خاموش کرد.
  2. آتش سوزی کلاس C: در آتش سوزی‌هایی که گازهای قابل اشتعال مانند گاز بوتان و متان وجود دارد نمی‌توان از این کپسول‌ها استفاده کرد.

کپسول آتش نشانی بایوفوم

انواع کپسول آتش نشانی بایوفوم

طبقه بندی انواع کپسول آتش نشانی فوم، بر اساس قابلیت گسترش (نرخ انتشار) بر اساس زیر انجام می‌شود:

  • کپسول‌های بایوفوم با قابلیت گسترش پایین: این کپسول‌ها نرخ انتشارپایینی دارند و قابلیت انتشار آن‌ها نیز کمتر از 20 برابر می‌باشد. از این نوع کپسول‌ها می‌توان به فوم AFFF اشاره کرد که ویسکوزیته پایینی دارند و متحرک هستند به همین دلیل قادرند که به سرعت مناطق وسیعی را پوشش دهند.
  • کپسول‌های بایوفوم نرخ انتشار متوسط: نرخ انتشار این نوع کپسول‌ها 20 تا 100 برابر می‌باشد.
  • کپسول‌های نرخ انتشار بالا: نرخ انتشار این کپسول‌ها 200 تا 1000 برابر بوده و معمولا در مکان‌های بسته به‌کار می‌روند. این نوع کپسول‌های بایوفوم برای فضاهای محصوری مناسبند، زیرا در این مکان‌ها اگر آتش سوزی رخ دهد باید به سرعت خاموش شود.
  • کپسول بایوفوم مقاوم در برابر الکل: فوم موجود در این نوع کپسول‌ها، وقتی بر روی مواد مشتعل قرار می‌گیرد؛ یک لایه محافظ را نیز بین فوم و سطح مشتعل ایجاد می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که در حین آتش سوزی، فوم توسط الکل تجزیه نگردد.

نحوه عملکرد کپسول آتش نشانی بایوفوم در مهار آتش

شاید برایتان سوال باشد که این کپسول‌های آتش نشانی چگونه با مواد فوم مانند خود می‌توانند آتش را مهار کنند؟ در این بخش این موضوع را توضیح می‌دهیم. خاموش کننده‌های بایوفوم علاوه‌براینکه می‌توانند مواد مشتعل را خنک کنند، مانند یک لایه بر روی این مواد می‌نشینند و از رسیدن اکسیژن به آتش جلوگیری می‌کنند. درنتیجه آتش شعله ور نمی‌شود و در نهایت خاموش خواهد شد.
وقتی فوم درون کپسول بر روی مواد مشتعل می‌نشیند، حرارت می‌بیند و پروتئین‌های درون آن دچار تغییر می‌شوند و تبدیل به ماده‌ای با مقاومت حرارتی بالا می‌شود. این ماده از رسیدن اکسیژن به ماده سوختنی به‌ویژه مواد مایع جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود آتش خاموش شود.

 

مزیت‌های استفاده از کپسول اطفا حریق فوم

  • سرعت بسیار بالا در مهار آتش
  • موثر برای اطفای حریق آتش کلاس‌های A و B
  • مقاومت بالا در مقابل برگشت حریق
  • قابلیت استفاده بر روی مواد حلال
  • کپسول‌های فوم آتش نشانی قابلیت شارژ مجدد دارند
  • قابلیت نگهداری کپسول فوم آتش نشانی برای طولانی مدت
  • هزینه نسبتا پایین نسبت به کیفیت
  • مواد فومی سازگار با طبیعت
  • قابلیت حمل بالا

کپسول آتش نشانی بایوفوم

روش استفاده از کپسول اطفای حریق بایوفوم

به هنگام مقابله با آتش ناشی از مایعات لازم است شلنگ این کپسول را روی سطح عمودی نزدیک آتش بگیرید و فوم را اسپری کنید. دقت داشته باشید که فوم را به‌طور مستقیم روی آتش نپاشید زیرا این کار باعث می‌شود آتش به مناطق اطراف راه پیدا کند. اما برای خاموش کردن آتش ناشی از جامدات لازم است مواد را به طرف پایه آتش تخلیه کنید.
اهرم کپسول را به آرامی بفشارید تا کپسول تخلیه شود. هر چه آتش کمتر می‌شود به آرامی به آن نزدیک تر شوید.

قیمت کپسول آتش نشانی بایوفوم

کپسول آتش نشانی فوم دارای قیمت ثابتی نیست، زیرا عوامل مختلفی در تعیین قیمت این محصول دخیل هستند. عواملی مانند نوسانات و تغییر در نرخ ارز و تورم موجود در بازار باعث افزایش یا کاهش قیمت کپسول فوم آتش نشانی می‌شوند. فاکتورهای دیگری مانند کیفیت و نوع مواد استفاده شده، مقدار گنجایش، کلاس، جنس بدنه کپسول، ابعاد، فشار تست بدنه، بازه دمایی، تاییدیه‌ها و استانداردها و تجهیزات اضافی آن نیز در تعیین قیمت موثرند.

نحوه اطمینان از کیفیت و استاندارد کپسول اطفا حریق بایوفوم

قبل از اینکه برای خرید کپسول آتش نشانی فوم اقدام کنید باید از تاییدیه‌ها و استانداردهای معتبر آتش نشانی آن اطمینان حاصل کنید. برای مثال کپسولی که خریداری می‌کنید باید دارای تاییدیه‌هایی از UL یا ISO باشد که نشان دهنده محصول باکیفیت هستند. همچنین باید دقت کنید که کپسول آتش نشانی فوم مورد نظر خود را از یک فروشنده معتبر خریداری نمایید. زیرا تولیدکنندگانی که در کار خود شهرت و اعتبار دارند با رساندن محصولات باکیفیت به دست مشتریان توانسته‌اند این شهرت خود را به‌دست آورند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *