سیستم اعلام حریق بی سیم

سیستم اعلام حریق بی سیم

سیستم اعلام حریق بی سیم

فرض کنید سیستمی وجود داشته باشد که بتواند در همان لحظات اولیه اطفای حریق را تشخیص دهد و آن را به ساکنین یک ساختمان یا مکان عمومی به صورت انتشار اصوات خاص یا آلارم های نمایشی مخصوص مخابره کند. این سامانه در دنیای حقیقی با عنوان سیستم اعلام حریق شناخته می شود. این تجهیزات دارای انواع مختلفی هستند که یکی از کارآمد ترین آنها سیستم اعلام حریق بی سیم نام دارد.
در نوع بی سیم سازه هیچ کابلی در ساختار محصول وجود ندارد. بلکه فرایند مخابره یک پیام تماما به وسیله ارسال و دریافت تعدادی سیگنال انجام می گیرد. این شیوه از اعلام حریق دارای دقت و قدرت بالایی است و بر خلاف آنچه که عموم مردم فکر می کنند‌ یک سازه جدید نیست! با کمی تحقیق به این نتیجه می رسید که سیستم اعلام حریق وایرلس بیش از 4 دهه است که در بازار وجود دارد.
از آنجایی که این سامانه با وای فای کار می کند نحوه نصب و جا به جایی اش آسان تر است، چرا که دیگر کابلی وجود ندارد که نصب یا جدا سازی آن نیازمند زمان باشد. همانطور که انتظار می رود این سیستم بهای بالاتری را در مقایسه با سایر سیستم‌ های اعلام حریق به خود اختصاص می دهد.

 

اجزای سیستم اعلام حریق وایرلس

بر خلاف انتظار اجزای به کار رفته در این سامانه با سیستم‌های آدرس پذیر و متعارف یکسان است چرا که عملکرد کلی این سازه یک چیز بوده و تنها نحوه مخابره خبر در آنان متفاوت است. در دو نوع اول شما برای تکمیل کارکرد سازه تان نیازمند کابل کشی هستید. اما سیستم اعلام حریق بی سیم نیازی به سیم کشی ندارد و بر مبنای فرکانس و سیگنال کار می کند. در ادامه برخی از مهم ترین اجزای سیستم اعلام حریق وایرلس را ذکر می کنیم.

  1. دستگاه تقویت فرکانس سیستم
  2. پنل شستی اعلام
  3. شستی های اعلام حریق
  4. آژیر ها و فلاشر ها
  5. انواع دتکتور

سیستم اعلام حریق بی سیم

کاربرد های سیستم اعلام حریق بی سیم

بی شک اصلی ترین کارایی که میتوان آن را به سیستم اعلام حریق وایرلس نسبت داد شناسایی خطر و مخابره آن به کلیه ساکنان یک مکان یا ساختمان است. زمانی که یک حادثه در همان لحظات اولیه شناسایی شوند افراد فرصت خارج شدن از مکان و محافظت از جان و مال خود را پیدا می کنند‌. از آنجایی که آتش در لحظات اولیه کوچک تر است مهار آن نیز به واسطه تیم اطفای حریق به آسانی انجام می شود. اما کلیه کاربرد های سیستم اعلام حریق وایرلس در این نقطه به پایان نمی رسد. در ادامه کاربرد هایی را ذکر می کنیم که می توانید از این سیستم انتظار داشته باشید.
نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در برخی ساختمان هایی که زیبا شناسی در آنها اهمیت بسیاری دارد سبب افت کیفیت ظاهری آن مکان می شود. در چنین شرایطی می توان از سیستم اعلام حریق بی سیم بهره برد.
برای تجهیز کردن ساختمان های با قدمت بالا که امکان تغییر یا نصب تجهیزات در آنها وجود ندارد استفاده از سیستم وایرلس مفید است.
اگر ساختمان شما در آینده ای نزدیک قرار است تخریب شود بهتر است از این سامانه استفاده کنید چرا که نصب و جا به جایی اش آسان تر است.
در ساختمان هایی که دارای نقطه کور هستند و اضافه کردن کابل و تجهیزات برق به آنها غیر ممکن است از این سیستم استفاده می شود‌.
در ساختمان هایی که احتمال قطعی برق در آنان وجود دارد نصب این سیستم خالی از لطف نیست. چرا که بهره گیری از سیستم اعلام حریق بی سیم نیازی به جریان برق ندارد.

 

مزایای سیستم اعلام حریق بی سیم

بی شک هر سیستمی حاوی تعدادی نکات منفی یا مثبت است که از هیچ کدام آنها نمی توان چشم پوشی کرد. سیستم اعلام حریق بی سیم دارای مزایای بسیاری است که آن را به نسبت دیگر سیستم های مشابه متمایز می کند‌. بی شک اولین وجه مثبت این تجهیزات پروسه نصب آسان آنهاست. این اقلام به گونه ای طراحی شده اند فرایند کارگزاری شان کمترین وقت و هزینه را به خود اختصاص دهد.
نحوه بهره گیری از سیستم اعلام حریق بی سیم بسیار آسان است و افراد برای دسترسی به آن به دانش خاصی نیاز ندارند. همچنین در صورت نیاز به آسانی می توان این سامانه را از نقطه ای به نقطه دیگر جا به جا کرد‌‌. نا گفته نماند که بهره گیری از سیستم اعلام حریق وایرلس این امکان را فراهم می کند که آن را به صورت همزمان در چند ساختمان (اعم از تجاری یا مسکونی) نصب کنید.
جالب است بدانید که این تجهیزات برای کسب انرژی شان از نوعی باتری استفاده می کنند‌. در نتیجه تامین نیروی درخواستی شان نمی تواند هزینه های زیادی را در بر داشته باشد. با این حال این سازه از استاندارد های مهمی بهره می برد که در کمتر سیستمی می توان به آنها دسترسی داشت.
افراد می توانند برای گسترش کارایی این سیستم از برخی تقویت کننده ها استفاده کنند. تقویت کننده عضوی است که میزان دقت و واکنش پذیری محرک های سامانه را بیشتر می کند.

 

سیستم اعلام حریق وایرلس

معایب سیستم اعلام حریق وایرلس

کلیه نکات منفی که در ساختار سیستم اعلام حریق بی سیم وجود دارند تعداد زیادی را به خود اختصاص نمی دهند اما باز هم نمی توان آنها را نادیده گرفت. اولین عیب این سازه ها امکان افت کیفیت امواج در طول زمان است‌. البته این نقص را می توان با اضافه کردن تعدادی تقویت کننده به سامانه جبران کرد.
سیستم اعلام حریق وایرلس با باتری کار می کند و این باتری ها به مرور زمان انرژی اولیه خود را از دست می دهند‌. در نتیجه نیاز تعویض باتری در طی فواصل زمانی مختلف نیز به عنوان یک نکته منفی تلقی می شود. در نهایت آخرین عیبی که به این تجهیزات نسبت داده اند بالا بودن بهای آنها در مقایسه با سیستم های مشابه است.
واضح است که درجه کیفی سیستم در کم یا زیاد بودن این مزایا و معایب نقش دارد. تهیه و عرضه یک سیستم اعلام حریق وایرلس با کیفیت نیز تنها از عهده یک واحد تجاری توانا بر می آید. مجموعه بزرگ کفسیران سالهاست که در زمینه طراحی، تولید و عرضه تجهیزات ایمنی بر اساس سیستم کفس فعالیت می کند. عمده فعالان این حوزه کفسیران را به سیستم کفس می شناسند چرا که این مجموعه تنها واحدی است که توانسته این سیستم هوشمند را در کشور بومی سازی کند‌. این واحد تجاری می تواند شما را در تهیه سیستم های اطفای حریق، اعلام حریق، کپسول های آتش نشانی و سایر اقلام ایمنی یاری دهد.

 

تفاوت سیستم اعلام حریق بی سیم و سایر سیستم ها

اصلی ترین تفاوت سیستم اعلام حریق وایرلس و دیگر نمونه های موجود در بازار پروسه نصب آنهاست. سیستم های آدرس پذیر برای برپا شدن نیازمند سیم کشی هستند. در نتیجه ممکن است برای بنا کردن چنین امکانی در یک ساختمان چند طبقه از مقدار زیادی کابل استفاده شود که علاوه بر هدر رفت زمان به بودجه زیادی نیاز دارد.
همچین نحوه ارتباط گیری در این سیستم نیاز دارای تفاوت هایی است چرا که تجهیزات آدرس پذیر چیزی به نام فرکانس یا سیگنال را در ساختار خود ندارند‌‌‌. لازم به ذکر است که به جزئیات ذکر شده باقی مشخصات سیستم های اعلام حریق اعم از تجهیزات آنها با یکدیگر مشابه است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *