خرید فوم آتش نشانی

خرید فوم آتش نشانی

اگر شناخت چندانی از اطفای حریق نداشته باشید احتمالا این گونه فکر می کنید که آب یا یک مدل از فوم آتش نشانی می تواند تمام کلاس های حریق را مهار کند. این پروسه زمانی پیچیده می شود که به این نکته پی ببرید که انواع آتش به خاموش کننده های مختلفی برای خاموش شدن نیاز دارند و نمی توان آنها را باهم جایگزین کرد. اما فوم آتش نشانی دقیقا چیست؟ چند مدل از آنها در بازار وجود دارند و هر یک چه تفاوتی نسبت به دیگری دارند؟ در ادامه این مطلب به بررسی پاسخ این پرسش ها می پردازیم. تنها در این صورت است که می توانید یک تجربه موفق از خرید فوم آتش نشانی داشته باشید.

فوم آتش نشانی چیست؟

بر اساس بررسی های انجام شده فوم آتش نشانی نوعی خاموش کننده بر پایه آب و کف است که با پاشیده شدن بر روی سطح حریق آن را کم کم خاموش می کند. زمانی که این ماده در معرض آتش قرار می گیرد، حباب های آن بیشتر و بیشتر می شوند و مانند پتویی که از کف ساخته شده باشد دور تا دور حریق را احاطه می کنند. کم کردن اکسیژن و کاهش دادن حرارت آتش از جمله عواملی است که توسط فوم آتش نشانی ایجاد شده و سبب اطفای حریق می شود. انواع مختلفی از این ترکیب روانه بازار شده است که هر یک برای مهار کلاس خاصی از حریق طراحی شده اند. قیمت فوم آتش نشانی نیز بر اساس همین تفاوت ها لحاظ می شود.

 

خرید فوم آتش نشانی

انواع فوم آتش نشانی

پیش تر به این نکته اشاره کردیم که این نوع خاموش کننده انواع مختلفی دارد. پس پیش از خرید فوم آتش نشانی باید نوع ماده خاموش کننده ای که به آن نیاز دارید را تعیین کنید. فوم پروتئینی، اولین و متداول ترین نمونه ای است که می توانیم به آن اشاره کنیم. همان طور که از نام این ترکیب پیداست، این نوع فوم با بهره گیری از پروتئین های مصنوعی یا طبیعی ساخته شده است. این اقلام مقاومت بالایی را در برابر حریق از خود نشان می دهند و به طور طولانی مدت در سطوح مایعات باقی می مانند. خرید فوم آتش نشانی پروتئینی تنها در صورتی برایتان سود آور است که احتمال ایجاد آتش سوزی هایی که ناشی از اشتعال مایعات و جامدات هستند در اطرافتان وجود داشته باشد. در ادامه نمونه های دیگری از انواع فوم های آتش نشانی را شرح می دهیم.

  1. فوم آتش نشانی AFFF
  2. فوم آتش نشانی مصنوعی
  3. فوم آتش نشانی مقاوم در برابر الکل

 

فوم آتش نشانی AFFF

بر خلاف نمونه قبلی، این نوع خاموش کننده از ترکیب فلوئور و مواد پروتئینی بدست آمده است. این ماده برای اطفای آن دسته از آتش سوزی هایی مناسب است که نتیجه احتراق مایعات قطبی مثل الکل ها هستند. این ترکیب طوری ساخته شده است که با ایجاد لایه های پی در پی و نازک حباب ها، بر روی سطح آن باقی بماند و آتش را خاموش کند. قیمت فوم آتش نشانی AFFF از فوم پروتئینی بیشتر است. به همین خاطر است که آمار خرید فوم پروتئینی از نمونه دیگر آن پیشی گرفته است.

فوم آتش نشانی مصنوعی

این مدل فوم می تواند آتش سوزی هایی که نتیجه احتراق جامدات هستند را به راحتی خاموش کند. این مدل فوم قیمت مناسبی دارد و با بهره گیری از مواد مصنوعی مثل پلیمر ساخته شده است. با این حال این نکته را نباید نادیده گرفت که این ترکیب خاموش کننده پسماند بیشتری را از خود به جای می گذارد و برای انسان و سایر جانداران کمی مضر تر است.

خرید فوم آتش نشانی

فوم آتش نشانی مقاوم در برابر الکل

این اقلام که علاوه بر خاموشی مایعات اشتعال زا قادر اند در اطفا حریق فلزات نیز دخیل باشند، طوری ساخته شده اند که چسبندگی بالایی داشته باشند. لایه های ایجاد شده توسط آنها به راحتی دچار پارگی نمی شود. افزون بر آن فوم آتش نشانی مقاوم در برابر الکل به هیچ وجه دچار تبخیر نمی شود. این ها از جمله ویژگی هایی هستند که در افزایش قیمت فوم آتش نشانی مقاوم در برابر الکل اثر گذاشته اند‌. با این وجود آمار خرید فوم آتش نشانی در این مدل از سایر نمونه ها کمتر است.

مقایسه فوم های خاموش کننده با یکدیگر

بی شک با معرفی هر یک از فوم های آتش نشانی با چیستی و کارایی هر کدام آشنا شده اید. با این حال بهتر است این موارد را به شکل جامع تری با یکدیگر مقایسه کنیم تا در هنگام خرید فوم آتش نشانی دچار سردرگمی نکنید. فراموش نکنید که این نوع خاموش کننده را از مرجع معتبری تهیه کنید تا علاوه بر نسبت دقیق ترکیبات، استانداردهای ساخت نیز در آنها رعایت شده باشد.

نوع فوم 

فوم پروتئینی  فوم AFFF فوم مصنوعی  فوم مقاوم به الکل

ترکیبات ساختاری

پروتئینی مصنوعی و طبیعی فلوئور و پروتئین انواع پلیمر

ترکیبات خاص مقاوم به الکل

کاربردها

خاموشی مایعات قابل اشتعال، مواد جامد و حلال ها مایعات اشتعال زا خاموشی انواع کلاس حریق 

خاموشی مایعات اشتعال زا و قطبی

قیمت فوم آتش نشانی 

متوسط

بالا

متغیر

متوسط رو به بالا

در خرید فوم آتش نشانی به چه نکاتی باید توجه شود؟

بدیهی است که پیش از هر چیزی باید به نوع ماده قابل اشتعالی که اطرافتان وجود دارد توجه کنید. پس از آن هم بررسی شرایط محیطی تان در اولویت قرار می گیرد. اینکه چه مواد شیمیایی در اطرافتان قرار دارند، میزان دما چقدر است و فضا تا چه حد مرطوب است از‌ جمله این موارد هستند. بهتر است علاوه بر انتخاب یک فوم خاموش کننده مناسب، به سایر امکاناتی که قرار است در کنار آن وجود داشته باشد نیز توجه کنید. نازل، پمپ و کپسول آتش نشانی ها مثال های واضحی در این باره هستند ‌که حضورشان در حین اطفای حریق موثر است‌. سایر نکاتی که در حین خرید فوم آتش نشانی باید به آنها توجه کنید به شرح زیر است.

  • نگهداری صحیح از فوم.
  • توجه به برچسب کالا‌.
  • اهمیت به تاریخ انقضای ترکیب.
  • مشاوره با متخصصان.

خرید فوم آتش نشانی

شاید فکر کنید که این فوم ها فقط در کپسول ها و خودرو های آتش نشانی به کار گرفته می شوند. این در حالی است که برخی سیستم های اطفای حریق هوشمند مثل CAFS عضوی جدانشدنی از فوم های خاموش کننده هستند. سامانه CAFS نوعی سیستم خاموش کننده آتش نوین است که با بهره گیری از کف، آب و هوای فشرده کار می کند. این سامانه می تواند انواع مختلفی از حریق ها را با حداقل دخالت نیروی انسانی خاموش کند. سرعت، دقت و عملکرد با ثبات از جمله ویژگی های این محصول است. بدیهی است که تکنولوژی نقش ویژه ای را در ساخت این سیستم ایفا کرده است. در حال حاضر مجموعه بزرگ کفسیران تنها واحدی است که توانسته است CAFS را در ایران بومی سازی کند‌.

سوالات متداول

1- منظور از استاندارد فوم آتش نشانی چیست؟

تمام ترکیبات خاموش کننده این حوزه باید با استاندارد های بین المللی NFPA هم خوانی داشته باشند.

2- چه تفاوتی میان پودر خشک و فوم خاموش کننده وجود دارد؟

فوم آتش نشانی بیشتر در خاموش کردن مایعات قابل اشتعال کاربرد دارد. در حالی که پودر خاموش کننده می تواند مواد جامد، تجهیزات الکتریکی و فلزات قابل احتراق را خاموش کند.

3- چه تجهیزاتی به حضور فوم آتش نشانی وابسته هستند؟

لوله های انتقال، مخزن، نازل و پمپ.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *