انواع پمپ آتش نشانی

انواع پمپ آتش نشانی

اگر شما هم برای تکمیل سیستم های امنیتی ساختمان تان درگیر انتخاب و خرید پمپ آتش نشانی هستید، قطعا تنوع بالای این حوزه شما را کمی سردرگم کرده است. می دانید که پمپ ها برای افزایش فشار آب و خروج پر قدرت آن از نازل ها در پمپ ها کارگذاری می شوند. بنابراین نمی توان از تهیه آنها اجتناب کرد. از سویی دیگر بررسی لیست بلند بالایی از کاتالوگ پمپ های آتش نشانی نیز ممکن است برایتان دشوار و غیر قابل درک باشد. در ادامه ضمن شرح دادن انواع پمپ آتش نشانی به شکل ساده و مفهومی، جدول انتخاب آنها را نیز در اختيارتان قرار می دهیم.

انواع پمپ آتش نشانی

انواع پمپ های آتش نشانی ممکن است بر اساس پارامترهای مختلفی گروه بندی شده باشند که از جمله آنها می‌ توان به نحوه کارکرد، شکل و طراحی، نوع پمپ و ساختمان و … دسته بندی کرد. از جمله این موارد می توانیم به پمپ های جا به جایی مثبت، سانتریفیوژی، افقی، عمودی،‌ و خطی اشاره کنیم.

پمپ آتش نشانی Positive Displacement Pumps یا جا به جایی مثبت

در این نوع پمپ ها دستگاه با پیروی از یک الگوی خاص دائما در حال حرکت است. همان طور که جا به جایی پمپ از یک نقطه به نقطه دیگر انجام می شود آب نیز با فشار مناسبی از طریق خط انتقال آب به بیرون هدایت می شود. این دستگاه ها می‌ توانند فشار مناسبی را به آب وارد کنند اما حجم آبی که می توانند جا به جا کنند نسبت به سایر نمونه های مشابه کمتر است.

انواع پمپ آتش نشانی

 

پمپ آتش نشانی سانتریفیوژی

در میان انواع پمپ های آتش نشانی نمونه سانتریفیوژی یکی از معمول ترین آنها است. این سازه می تواند علاوه بر سیستم اطفا حریق در خودرو ها نیز نصب و استفاده‌ شود. این سازه جریان مناسب آب را با استفاده‌ از سیستم سانتریفیوژی که یک سامانه چرخشی است فراهم می کند. پس از این انتقال آب به دهانه مکش نزدیک شده و پس از‌ رد شدن از یک پروانه در حال چرخش به بیرون هدایت می شود.

پمپ آتش نشانی افقی

پمپ آتش نشانی افقی یکی از انواع پمپ آتش نشانی است که کارایی دقیق و عمر مفید بالایی دارد. در این سازه آب به دو بخش تقسیم می شود. سپس هر قسمت از جریان های ایجاد شده به شکل مخالف وارد یک دریچه دارای پروانه می شوند. تداخل دو جریان و توربین در حال چرخش از جمله عوامل ایجاد فشار در این پمپ هستند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را در این باره دریافت کنید کاتالوگ پمپ های آتش نشانی افقی را مطالعه فرمایید.
عمده پمپ هایی که نام برده می شوند با قرار گرفتن در کنار بوستر یا همان تقویت کننده فشار آب به یک کارایی بدون نقص می رسند. چرا که تقویت کننده ها به کمک پمپ می آیند و قدرت و سرعت جریان ایجاد شده را بیشتر می کنند‌‌‌. البته همیشه هم نباید از بوستر پمپ آتش نشانی استفاده کرد‌. در بسیاری از مواقع بهره گیری از سیستم ثابت موثر تر است. سیستم ثابت فشار آب را در یک حد خاص نگه می دارد حتی اگر کارایی پمپ بسیار ضعیف شود. این سامانه در واقع نوسانات موجود در جریان آب را کنترل و خنثی می کند. شما می توانید این سازه را با شرایط فروش فوق‌العاده از کفسیران تهیه کنید.

پمپ آتش نشانی عمودی

در میان جدول انتخاب پمپ آتش نشانی، پمپ آتش نشانی عمودی یکی از خاص ترین ها است. چرا که می تواند علاوه بر بیرون راندن آب این پروسه را به صورت برعکس نیز انجام دهد. یعنی به عنوان یک مکنده عمل کرده و آب را به درون خود بکشد. لازم به ذکر است که با وجود این دستگاه شما می توانید آب را منابع طبیعی مثل رودخانه نیز پمپ کنید.

انواع پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی خطی

این مدل از انواع پمپ آتش نشانی اصولا در ساختمان های کوچک و کم ارتفاع نصب می شود‌. همان طور که از نام آن پیداست این مدل به صورت عمودی نصب می شود. موتور نیر در بالاترین قسمت آن جایگذاری می شود. در چنین شرایطی شما برای دسترسی به موتور مجبورید برخی قطعات آن را باز و بسته کنید. ناگفته نماند که قدرت این نمونه از سایر دستگاه های مشابه کمتر است به همین دلیل قیمت آن نیز مناسب است.

پمپ آتش نشانی با مکش انتهایی

انواع پمپ های آتش نشانی در این مدل طوری طراحی و نصب می شوند که دو خروجی مکش و تخلیه آب بر هم عمود باشند. این پمپ ها می توانند با دو مدل موتور دیزلی و برقی کار کنند. محفظه این سازه ها بسیار فشرده است به طوری که در هر دقیقه چیزی قریب بر 5000 لیتر از پمپ خارج می شود.

پمپ چند مرحله ای

در این سازه چندین خروجی به صورت یکجا قرار داده شده است. به همین دلیل است که آن را با عنوان پمپ چند مرحله ای می شناسند. وجود یک توربین با طراحی عمودی نیز از جمله مشخصات بارز انواع پمپ آتش نشانی چند مرحله ای است. این نمونه نیز می‌ تواند با دو موتور دیزلی و برقی کار کند. این سازه برای حضور در ساختمان های بزرگ و چند طبقه طراحی شده است.

پمپ پرتابل

پمپ های پرتابل حاوی طراحی خاصی هستند. به طوری که دارای ابعاد کوچک،‌ سبک و قابل حملی بوده و به راحتی می توان آنها را در جایگاه های مختلف نصب کرد. این پمپ بر خلاف ظاهر کوچکش آب را با قدرت بالایی به بیرون هدایت می کند. به همین سبب پوسته ضخیم و مقاومی دارد تا در طول زمان فرسوده نشود.

 

انواع پمپ آتش نشانی

انواع نیروی محرکه در پمپ های آتش نشانی

موتور های دیزلی و الکتریکی دو عامل ایجاد نیروی محرک در انواع پمپ آتش نشانی هستند. پمپ های دیزلی از طریق موتور هایی با همین سبک فعالیت می کنند و عموما در سیستم های اطفا حریق قرار می گیرند. موتور های برقی نیز معمولا به عنوان یک عامل تقویت کننده فشار در این سیستم ها حضور دارند‌.

جدول انتخاب پمپ آتش نشانی

نوع پمپ آتش نشانی نحوه عملکرد  میزان کارایی
پمپ جا به جایی مثبت حرکت پمپ در یک الگوی خاص و هدایت آب به بیرون کم و متوسط 

مناسب برای ساختمان های کوچک

پمپ سانتریفیوژی  چرخش پروانه های سانتریفیوژی  متوسط

مناسب برای ساختمان هایی با اندازه و ارتفاع متوسط

پمپ افقی وارد شدن دو جریان آب به صورت مخالف در یک مدار  متوسط و نسبتا خوب

مناسب برای ادارات و ساختمان های نسبتا بزرگ

پمپ عمودی خارج کردن آب با توربین ها و مکش مجدد آن به واسطه مکنده ها توانایی بسیار بالا در پمپ کردن آب‌ 

قابل استفاده در مکان های طبیعی مثل رودخانه 

خطی خروج آب با حرکت پمپ در مدار خطی کم

مناسب برای ساختمان های کوچک و کوتاه

مکش انتهایی خروج آب با نیروی موتورهای برقی و دیزلی بسیار بالا

امکان انتقال 5000 لیتر آب در دقیقه

چند مرحله ای انتقال آب با کمک چندین خروجی و پروانه های چرخان متوسط و خوب 

امکان استفاده در ساختمان های چند طبقه

 

سوالات متداول

  1. پمپ های آتش نشانی برای کامل شدن به چه تجهیزاتی وابسته هستند؟ بوستر ها و تابلو های برق
  2. پمپ آتش نشانی چه تفاوتی با پمپ معمولی دارد؟ این سازه ها به طور خاص برای سیستم های اطفا حریق ساخته شده اند و قدرت و سرعت بیشتری دارند.
  3. چند مدل پمپ آتش نشانی در بازار مصرف است؟ 8 مدل از این پمپ در بازار وجود دارد که می توانید بر حسب نیاز از مدل مناسب استفاده کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *