سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نوعی سامانه هشدار دهنده یا امنیتی است که با شناسایی عامل حریق آن را به سیستم خاموش کننده آتش اطلاع می دهد. در این حین گام بزرگی در کاهش ضرر های جانی و مالی افراد برداشته می شود. اما تفاوت بزرگی که میان این سامانه و دیگر سیستم های اعلام کننده وجود دارد این است که این مورد علاوه بر اطلاع رسانی حریق در محدوده، محل دقیق وقوع آن را نیز برای افراد مشخص می کند. البته که اجرای درست این وظیفه تا حد زیادی به نوع سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر برمی گردد. به طوری که اگر نقشه سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دچار نقص باشد یا اجزای کلی و جزئی آن به درستی در محدوده نصب نشده باشند، پروسه شناسایی حریق و اعلام مکان دقیق آن به کلی مختل می شود. در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن بررسی این مفهوم در این سامانه امنیتی، شما را با کلیه اجزای اعلام حریق آدرس پذیر آشنا کنیم.

نقشه سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

منظور از نقشه سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، طرحی دقیق و همه جانبه است که جزئیاتی اعم از مسیر قرار گیری سیم ها، اتصالات و سایر تجهیزات یک سامانه اعلام کننده حریق در آن جای گرفته باشد. بدیهی است که این طراحی اولین و مهم ترین راهنمای هر تکنسین است. بر خلاف دیگر سیستم ها که نقشه ای شعاعی یا خطی دارند، این سامانه یک طراحی حلقوی را دنبال می کند. در این حالت یک رشته سیم بلند دور تا دور تجهیزات اعلام حریق را احاطه کرده است. تعدادی هشدار دهنده بر روی این کابل ها وجود دارد. با فعال شدن یا آسیب دیدن هر سنسور پیامی برای پنل کنترل کننده ارسال می شود. در این پیام محدوده بروز حریق مشخص شده است. اعمال این طراحی خاص سبب شده است که خرابی یک بخش از سیستم بر روی سایر قسمت های آن تاثیری نداشته باشد.

سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

نحوه سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

احتمالا برایتان سوال شده است که نحوه سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر چگونه است. در پاسخ باید بگوییم این سامانه از تعدادی مدار (که با نام لوپ شناخته می شوند) تشکیل شده است. لوپ ها طوری طراحی شده اند که تجهیزات وابسته به این سیستم بر روی آن نصب شوند. البته تعداد این اقلام وابسته به قدری زیاد است که آن را به دو دسته تقسیم می کنند. یعنی دسته اول بر روی لوپ نصب شده، و دسته ی دوم در مسیر لوپ قرار می گیرد. در اینجا هر مدار بسته به نوع ساختاری خود می تواند از 24 تا 32 قطعه ی مجزا پشتیبانی کند. هر یک از این اقلام و مدارها، دارای یک کد یا آدرس مشخص هستند. کنترل پنل هم از همین طریق محل دقیق بروز حادثه را می فهمد.
طراحی سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر طوری لحاظ شده است که خرابی یک بخش از سامانه تاثیری بر دیگر بخش های آن نداشته باشد. ناگفته نماند که هر سامانه چهار لوپ، و هر لوپ 1000 متر را در بر می گیرد. اگر این مقدار برایتان کافی نیست باید تعداد کنترل پنل ها را بررسی کنید. در ادامه سایر مراحل سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر را درج می کنیم.

  • طراحی نقشه
  • انتخاب کابل
  • جایگذاری پنل های مرکزی
  • نصب تجهیزات وابسته
  • سیم کشی با تکنیک حلقوی
  • کد دهی دستگاه ها
  • تست و راه اندازی نهایی

سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

کابل اعلام حریق آدرس پذیر

بدیهی است که کابل اعلام حریق آدرس پذیر (که در تمامی مراحل سیم کشی حضور دارد) ویژگی های ساختاری خاصی را در خود جای داده باشد. مقاومت بالا در برابر حرارت یا همان نسوز بودن، اولین و مهم ترین ویژگی است که می توانیم به این سازه نسبت دهیم. این اقلام با داشتن یک روکش سیلیکونی یا شیلد دار، به هیچ عنوان دچار سوختگی یا تغییر شکل نمی شوند. به همین خاطر عملکرد کلی خود را در حین بروز حریق حفظ می کنند.
البته که مقاومت همیشگی نیست و بازه زمانی خاصی دارد. در صورت آتش گرفتن کابل ها، این نمونه به هیچ عنوان موجب گسترده تر شدن آتش نمی شود. افزون بر آن متریال داخلی آن طوری انتخاب شده اند که بعد از سوختن دود سمی از خود تولید نکنند. ناگفته نماند که کابل اعلام حریق آدرس پذیر بسیار نرم و انعطاف پذیر است. این ویژگی عمر مفید سازه را بیشتر می کند.

 

نکاتی درباره نحوه سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

بدیهی است که در این پروسه شما باید کلیه استاندارد هایی که برای سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر وضع شده اند را رعایت کنید. ضمن اینکه بهره گیری از یک کابل اعلام حریق آدرس پذیر با کیفیت و نسوز نیز جزو ضروریات است. فراموش نکنید که این سیم کشی باید طوری انجام شود که خرابی یک نقطه تاثیری بر عملکرد نقطه دیگر نداشته باشد‌.
می دانید که دو سامانه اعلام حریق و اطفای حریق به نوعی مکمل یکدیگر هستند. پس برای تامین امنیت ساختمان تان لازم است علاوه بر سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، از سامانه خاموش کننده کفس نیز بهره ببرید. سیستم کفس با بهره گیری از دو عنصر کف و هوای فشرده پایه گذاری شده است. این دستگاه می تواند خطرناک ترین آتش ها را در کمترین زمان ممکن اطفا کند. شناسایی نوع آتش، تخمین ارتفاع حریق و پاشش فوم به طور اتوماتیک از جمله ویژگی های سیستم CAFS است. در حال حاضر کفسیران اولین و بزرگترین مجموعه ای است که این سامانه را در کشور بومی سازی کرده است.

سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

سؤالات متداول

1- چه نوع کابلی برای این سامانه مناسب است؟ کابلی که شیلد دار باشد یا از عایق سیلیکونی ساخته شده باشد.

2- منظور از لوپ در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چیست؟ به کابل هایی که تجهیزات وابسته به سیستم بر روی آنها نصب می شوند لوپ می گویند.

3- آیا می توان سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر را به صورت شخصی انجام داد؟ خیر. این پروسه با داشتن پیچیدگی های زیاد به تخصص بالایی نیاز دارد. بنابراین یک تکنسین حرفه ای باید در مکان حضور داشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *