ساخت بوستر پمپ آتش نشانی
یک اطفای حریق موثر، علاوه بر مهارت نیروی انسانی، به وجود تجهیزات حرفه ای خاموش کننده آتش نیز بستگی دارد. زمانی که صحبت از این اقلام می شود ممکن است ذهن تان به وسایلی مثل کپسول آتش نشانی، شلنگ آب، لباس های ایمنی و … درگیر شود. غافل از اینکه بوستر پمپ آتش نشانی یکی از مهم ترین دستگاه هایی است که باید در این پروسه ایمنی وجود داشته باشد. بررسی ساختار یک محصول می تواند شما را به شکل عمیق تری با چیستی آن آشنا کند. در ادامه روند ساخت بوستر پمپ آتش نشانی را مورد بررسی قرار می دهیم.
بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟
پیش از آنالیز روند طراحی بوستر پمپ آتش نشانی بهتر است با چیستی آن آشنا شوید. به طور کلی معنای لغوی کلمه بوستر به معنای تقویت کننده است. این تقویت کننده با قرار گرفتن در پمپ فشار و سرعت انتشار آب را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد. در این صورت عملیات اطفای حریق آبی با قدرت بیشتر و ریسک کمتری به پایان می رسد. معمولا پس از طراحی بوستر پمپ آتش نشانی آن را در سیستم هایی مثل اسپرینکلر قرار می دهند.
ضوابط طراحی بوستر پمپ آتش نشانی
در حین ساخت بوستر پمپ آتش نشانی از اقلام کوچک و بزرگ بسیاری استفاده می شود که جوکی پمپ، موتور دیزل، و الکتروپمپ جزو مهم ترین آنها هستند. بر اساس استاندارد های ساخت بوستر پمپ آتش نشانی، یک سامانه خاموش کننده آبی در صورتی بی عیب و نقص کار می کند که در ازای هر پمپ آب یک تابلو برق جداگانه وجود داشته باشد. البته وجود یک منبع دیافراگمی مستقل بر روی هر پمپ نیز جزو واجبات است.
اگر در حین تولید بوستر پمپ آتش نشانی متوجه این شدید که مکش به صورت منفی کار می کند، باید با اضافه کردن یک کلکتور به آن این عارضه را برطرف کنید.
ناگفته نماند که در طراحی بوستر پمپ آتش نشانی در ازای هر پمپ دو عدد سوئیچ قرار داده اند که سوییچ اول برای استندبای، و سوییچ دوم جهت انجام رزرواسیون است. در بخش زیرین هر کدام از سوییچ ها یک شیر تست جایگذاری شده است که با باز کردن آنها بوستر شروع به کار می کند. در حین ساخت بوستر پمپ آتش نشانی دو عدد شیر تست را در ساختار آن قرار می دهند. چرا که این وسیله برای مدت های طولانی بلا استفاده است و تنها زمانی به کار گرفته می شود که اطفای حریق رخ داده باشد. در این صورت اگر شیر اول به هر دلیلی کار نکند با باز کردن شیر دوم بوستر را فعال می کنند. توصیه می کنیم این دستگاه را هر چند وقت یکبار روشن و خاموش کرده و از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
نحوه ساخت بوستر پمپ آتش نشانی
پس از تکمیل طراحی بوستر آتش نشانی و تعیین نیاز ها، نوبت به انتخاب مواد و قطعات است. برای شروع بدنه پمپ را از چدن یا نوعی فولاد ضد زنگ می سازند. محور پمپ و پروانه آن نیز ممکن است از همین جنس ساخته شوند. البته گاهی برای تولید پروانه از برنز هم بهره می برند. به سبب مقاومت بالای این ماده اولیه (فولاد ضد زنگ) متخصصان از آن در تولید کلیه اتصالات بوستر اعم از لوله ها، پیچ ها، مهره ها و … نیز بهره می برند. در آخر نیز موتور الکتریکی با توجه به میزان ظرفیت بوستر پمپ آتش نشانی تولید می شود.
البته این مرحله پایانی تولید بوستر آتش نشانی نیست. چرا که هنوز مراحلی مثل مونتاژ و تست انجام نشده اند. در این حین دو عضو پمپ و موتور به یکدیگر وصل می شوند. پس از آن نیز لوله ها و سایر اتصالات وابسته بر روی پمپ جایگذاری می شوند. تولید بوستر آتش نشانی مستلزم وجود اجزای بسیاری است. مانومتر ها، کنترل ها، شیرآلات و … از جمله وسایلی هستند که باید در کنار پمپ نصب شوند.
زمانی که مرحله مونتاژ به پایان رسید، نوبت تست و راه اندازی سازه است. ابتدا بوستر را در منبع آب قرار دهید و ساختار آن را با دقت بررسی کنید. هیچ نوع نشتی نباید در بدنه بوستر وجود داشته باشد. پس از آن با کم و زیاد کردن مقدار فشار پمپ عملکرد آن را در حالات مختلف بررسی کنید. تنظیم کنترل ها و راه اندازی نهایی نیز جزو آخرین گام های ساخت بوستر پمپ آتش نشانی هستند.
استاندارد های ساخت بوستر پمپ آتش نشانی
تولید بوستر پمپ آتش نشانی باید بر اساس ضوابط و استاندارد های خاصی که از جانب سازمان های ذیربط تعیین می شود انجام شود. چرا که تنها در این صورت است که می توان از ایمنی و کارکرد صحیح چنین دستگاهی اطمینان حاصل کرد. در ادامه این استاندارد ها را درج می کنیم.
- استاندارد EN 12485
- استاندارد EN 12162
- استاندارد EN 12259-12
- استاندارد EN 12845
تاییدیه های جهانی علاوه بر آنکه باید در اقلامی مانند بوستر و پمپ به چشم بخورند، در به تولید رساندن سیستم های اطفای حریق مستقل نیز نقش دارند. یکی از این سیستم ها، سامانه خاموش کننده CAFS است. سیستم اطفا حریق کفس از ترکیب فوم و گاز برای خاموشی آتش بهره می برد. تکنولوژی به کار رفته در این دستگاه به قدری دقیق است که آنالیز ارتفاع آتش، سرعت پیشروی آن، نوع حریق، پاشش فوم و … بدون دخالت مستقیم آتش نشانان انجام می شود. خوشبختانه این سامانه بروز امروزه به لطف مجموعه بزرگ کفسیران در ایران بومی سازی شده است.
سیستم ثابت که با مخازنی با ترکیب آب و کف که همان سیستم کفس است طراحی شده است، عملکردی نزدیک به بوستر پمپ های آتش نشانی دارد. این سیستم توسط کفسیران با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه می شود.
سوالات متداول
بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟
بوستر درواقع نوعی تقویت کننده است که فشار آب را در پمپ ها افزایش می دهد.
تولید بوستر پمپ آتش نشانی به چند شکل انجام می شود؟
به دو شکل پمپ دور ثابت و متغیر
چرا ساخت بوستر آتش نشانی تا این حد مهم است؟
اگر این عضو در سیستم اطفا حریق آبی وجود نداشته باشد آب با افت فشار مواجه شده و نمی تواند آن طور که باید آتش را خاموش کند. به همین دلیل است که تولید و بهره برداری از این محصول تا این حد ضروری است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!