شرکت اطفا حریق
طراحی، اجرا و نظارت بر سیستم های اعلام و اطفا حریق از جمله خدماتی است که یک شرکت اعلام و اطفا حریق در حوزه آتش نشانی انجام می دهد. با توجه به اهمیت ایمنی ساختمان ها در برابر آتش سوزی، استفاده از خدمات شرکت های معتبر و تایید شده در این زمینه الزامی است، از اینرو یک شرکت اطفا حریق باید تاییدیه های لازم را از سازمان های ذیربط دریافت کرده باشد. توصیه می شود قبل از انتخاب سیستم اعلام و اطفای حریق، انواع آن را شناخته و با دریافت مشاوره ایمنی از بهترین شرکت اعلام و اطفا حریق در این زمینه، متناسب با ابعاد فضا، کاربری و میزان خطر آتش سوزی، بهترین گزینه را انتخاب کنید. در ادامه با سیستم های اعلام و اطفا حریق و بهترین شرکت های فعال در این زمینه آشنا می شوید.
سیستم اعلام و اطفا حریق چیست؟
یک سیستم اعلام و اطفا حریق مجموعه ای از قطعات و سنسورهای الکترونیکی است که به صورت هوشمند اقدام به شناسایی عوامل آتش زا در محیط کرده و با استفاده از سیستم های هشداردهنده، افراد را از وجود خطر آگاه میکند. این سیستم در مرحله بعدی با کمک روش های اطفای حریق، اقدام به خاموش کردن آتش و جلوگیری از گسترش آن می کند. با توجه به خطرات مالی و جانی ناشی از آتش سوزی، نصب سیستم های اعلام و اطفا حریق می تواند نقش مهمی در کاهش آسیب داشته باشد. از مهمترین مزایای استفاده از این سیستم ها، افزایش سرعت در مهار آتش سوزی است. این سیستم ها در انواع مختلفی تولید شده و با توجه به ویژگی های محل نصب انتخاب می شوند. با توجه به قوانین موجود، شرکت اطفا حریق، سیستم های مهارکننده را در مکان هایی با ویژگی های زیر اجباری است:
- ساختمان های تجاری از نوع تک واحدی با حداقل 500 متر مربع مساحت که با ساختمان های دیگر ورودی مشترک نداشته باشند.
- همه ساختمان های تجاری با حداقل 300 متر مربع مساحت که با ساختمان های دیگر ورودی مشترک داشته باشند.
- همه ساختمان ها با کاربری مسکونی، تجاری یا اداری با سه طبقه یا بیشتر و با حداقل 300 متر مربع مساحت.
- همه ساختمان ها با کاربری مسکونی و تجاری که حداقل 5 واحد داشته باشند.
انواع سیستم اعلام حریق
با توجه به عملکرد متفاوت سیستم های اعلام و اطفا حریق، آن ها را به صورت مجزا مورد بررسی قرار می دهیم. این سیستم ها با توجه به محل نصب، بودجه موجود برای خرید تجهیزات و استانداردهای حوزه آتش نشانی انتخاب و به کار گرفته می شوند. سیستم های اعلام حریق به دو بخش دستی و اتوماتیک دسته بندی میشوند. سیستم های دستی در واقع نوع سنتی سیستم اعلام حریق به شمار می روند. در این حالت، فرد باید آژیر را به صدا درآورد. این نوع اعلام حریق با توجه به خطای انسانی، احتمال عدم حضور فرد در زمان مناسب و عدم شناسایی و اعلام محل دقیق آتش سوزی کارایی مناسبی نسبت به سیستم های اتوماتیک ندارد. در مقابل سیستم های اتوماتیک که توسط یک شرکت اعلام حریق دارای مجوز از آتش نشانی، طراحی و نصب می شوند. به صورت خودکار عمل کرده و آژیر خطر را روشن می کنند. از طرفی این سیستم ها به صورت همزمان به ایستگاه آتش نشانی نیز اطلاع رسانی می نمایند. در ادامه با انواع سیستم های اعلام حریق اتوماتیک که توسط یک شرکت اطفا حریق عرضه می گردد بیشتر آشنا می شویم:
- سیستم اعلام حریق اتوماتیک از نوع معمولی: این سیستم ها منطقه های مختلفی را در ساختمان تعریف کرده و همگی به یک سیستم مرکزی متصل می شوند. در صورت وقوع آتش سوزی در یکی از این مناطق، ابتدا آزیر در همان منطقه به صدا در می آید. در صورت عدم مهار آتش یا خاموش نشدن آژیر، سیستم اعلام حریق مرکزی فعال می شود.
- سیستم اعلام حریق اتوماتیک از نوع آدرس پذیر: منظور از آدرس پذیری، وجود کد برای عناصر مختلف در این سیستم است که به شناسایی محل دقیق آتش سوزی با سرعت بالا منجر می شود. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر کیفیت بهتری داشته و از تکنولوژی جدید تری برخوردار است.
- سیستمهای اعلام حریق از نوع وایرلس یا بیسیم: در این سیستم ها از سیم کشی های قدیمی برای ارتباط بین سنسورها و کنترلرها استفاده نشده و سیستم وایرلس جایگزین آنها شده است. این سامانه های جدید و هوشمند نیاز به کابل کشی های مرسوم ندارند.
انواع سیستم اطفای حریق
سیستم های اطفای حریق برای مهار آتش سوزی و کاهش تلفات جانی و مالی مورد استفاده قرار می گیرند. این سیستم ها بر اساس حذف یکی از عناصر تشکیل آتش یعنی اکسیژن، سوخت و گرما عمل می کنند. انواع سیستم اطفا حریق نیز به دو دسته دستی و اتوماتیک تقسیم می شوند. نوع دستی اطفای حریق، توسط اشخاص و به وسیله کپسول های آتش نشانی حاوی پودر، کربن دی اکسید، کف، آب و گاز یا ترکیبات هالوژنه انجام می شود. اما سیستم اطفا حریق از نوع اتوماتیک کاملا هوشمند بوده و بدون دخالت انسان و به صورت خودکار عمل می کند. این سیستم ها را می توانید از یک شرکت اطفا حریق که تاییدیه های لازم از سازمان آتش نشانی دارد تهیه کنید. در ادامه به معرفی مهمترین انواع سیستم های اتوماتیک اطفای حریق که در بازار موجود هستند می پردازیم:
سیستم اطفای حریق اتوماتیک از نوع مه پاش یا مه آب (Water Mist)
واتر میست بر اساس پاشش قطرات بسیار ریز آب عمل کرده و باعث خنک شدن محیط در حال اشتعال می شود. از طرفی با بخار شدن این قطرات آب، اکسیژن از محیط رانده شده و منجر به خاموش شدن آتش خواهد شد. این نوع سیستم پاشش آب به صورت فشار بالا، متوسط و پایین مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم اطفا حریق اتوماتیک از نوع ورتکس (Vortex)
این نوع از سیستم اطفای حریق اتوماتیک بر اساس تحت فشار قرار دادن آب با گاز نیتروژن عمل می کند، به عبارتی این سیستم را می توان ترکیبی از سیستم مه پاش با گاز نیتروژن دانست. فشار ناشی از نیتروژن، قطرات آب را به ذراتی بسیار ریز، حدودا 10 میکرون، تبدیل می کند. این ذرات ریز آب باعث کاهش حرارت آتش شده و گاز نیتروژن نیز از مقدار گاز اکسیژن می کاهد.
سیستم اطفا حریق اتوماتیک از نوع گاز هالون (Halon)
این سیستم اطفای حریق از گاز هالون که ترکیبی از گازهای هالوژن با مشتقات متان یا هیدورکربن اتان است که با مختل کردن فرآیند احتراق، مانع گسترش آتش می شود. امروزه استفاده از این نوع گازها به دلیل آثار مخرب آن ها بر لایه اوزون ممنوع شده اند.
سیستم اطفا حریق اتوماتیک از نوع آبی اسپرینکلر (Sprinkler)
سیستم اطفای حریق اسپرینکلر یکی از متداول ترین سیستم های اتوماتیک مورد استفاده در ساختمان ها است که در سقف نصب می شود. این سیستم به لوله های آب متصل است و در زمان وقوع آتش سوزی با پاشش آب، اقدام به خاموش کردن آتش می نماید. این سیستم را در انواع ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، هتل ها و … مشاهده می کنید.
سیستم اطفا حریق اتوماتیک از نوع پودری (Aerosol)
سیستم پودری یا آیروسل بر اساس ترکیب یک ماده گازی و ذرات خیلی ریز پتاسیم کربنات عمل می کند. این ماده غیر سمی است و بر اثر یک واکنش شیمیایی به ذرات جامد تبدیل می شود. این ذرات جامد با پاشیده شدن بر آتش، منجر به خاموش شدن آن می شوند.
سیستم اطفا حریق اتوماتیک فوم (Foam)
فوم یا کف از ترکیب یک ماده به نام کنسانتره فوم با آب تولید شده و با فشار هوای زیاد به محل آتش سوزی پاشش می شود. این ترکیب به دلیل چسبندگی زیاد با حباب های بسیار کوچک خود به سطوح می چسبد و مانع نفوذ اکسیژن شده و از گسترش آتش جلوگیری می کند. سیستم CAFS بر این اساس طراحی شده و با کمک اسپرینکلرها پاشش آن انجام می شود. این نوع سیستم اطفا حریق در خاموش کردن آتش در محیط های صنعتی کاربرد زیادی دارد. سایت کفسیران متعلق به یک شرکت اطفا حریق معتبر در ایران است که این نوع سیستم اتوماتیک را طراحی و اجرا می کند.
لیست بهترین شرکت های اعلام و اطفا حریق در سال 1403
برای قرار گرفتن یک شرکت اطفا حریق در لیست بهترین شرکت هایی با این نوع خدمات، ابتدا باید این شرکت مورد تایید سازمان آتش نشانی باشد. این موضوع از آن جهت مورد اهمیت است که عدم تطابق تجهیزات با استانداردها در حوزه آتش نشانی، عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. برندهای مختلفی در ایران تجهیزات اعلام و اطفا حریق تولید می کنند، برای آشنایی با بهترین شرکت اعلام و اطفا حریق با ما همراه باشید.
شرکت اعتماد سازان ایمن صنعت آیندگان (کفسیران)
این شرکت اعلام و اطفا حریق فعالیت خود را به عنوان یک شرکت اطفا حریق در سال 1393 آغاز کرد. شرکت اعتماد سازان ایمن صنعت آیندگان به عنوان اولین تولید کننده سیستم CAFS در ایران شناخته می شود. این شرکت با تولید انواع سیستم های اعلام و اطفای حریق، انواع کپسول آتش نشانی و سیستم CAFS به فعالیت خود ادامه می دهد.
شرکت آریاک
این شرکت اعلام حریق 30 سال در صنعت ایمنی کشور و در زمینه اعلام و اطفا حریق فعال است. این شرکت علاوه بر تولید و صادرات انواع تجهیزات اعلام حریق، خدمات مشاوره جهت نصب، نگهداری و بازدید سالیانه نیز انجام می دهد.
شرکت زیتکس
شرکت اطفا حریق زیتکس را به عنوان اولین شرکت تولید کننده سیستم های اعلام حریق از نوع آدرس پذیر در ایران می شناسند. این شرکت اولین برند ایرانی است که توسط سازمان آتش نشانی موفق به دریافت تاییدیه شد. علاوه بر این زیتکس موفق به دریافت گواهینامه های بین المللی در این زمینه نیز شده است.
شرکت شایسته آتش پاد
این شرکت نیز یک شرکت اعلام حریق معتبر در اصفهان است که از سال 1395 در این زمینه فعالیت می کند. محصولات این شرکت یکی از اقتصادی ترین تجهیزات اعلام حریق در ایران به شمار می رود.
شرکت سنس
شرکت فن آوری سانا پژوهش گستر یا سنس کار خود را از سال 1387 در زمینه تولید و توزیع سیستم های اعلان حریق در تبریز شروع کرد. این شرکت اعلام و اطفا حریق نیز محصولات خود را به خارج از ایران صادر کرده و از تولید کنندگان سیستم های اعلان حریق آدرس پذیر است.
سایر شرکت ها
شرکت دژ صنعت، شرکت ایمنی و مهندسی آترون، شرکت آرکا فایر، ماهان گستر همگام و گروه صنعتی بستانچی را نیز می توان در لیست بهترین شرکت اعلام و اطفا حریق در ایران قرار داد. این شرکت ها در راستای تامین و راه اندازی سیستم های اتوماتیک اعلام و اطفا حریق فعالیت می کنند و خدمات مشاوره در این زمینه ارائه می دهند.
لیست بهترین برندهای خارجی اعلام و اطفا حریق
برندهای معتبر و متعددی نیز در جهان در راستای تولید سیستم های اعلام و اطفای حریق فعالیت می کنند. این شرکت ها با تکیه بر تکنولوژی روز دنیا، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، اثربخشی محصولات خود را افزایش داده اند. سیستم های دقیق شناسایی حریق، تشخیص محل آتش سوزی، اعلام سریع خطر، اقدام موثر و فوری از جمله ویژگی های محصولات این شرکت ها هستند. برخی از بهترین تولیدکنندگان محصولات اعلام و اطفای حریق در دنیا عبارتند از:
- نوتیفایر
- زیمنس
- هانیول
- ایتون
- بوش
- هوچیکی
- امتک لند
- هابل
- زتا
سوالات متداول
عملکرد سیستم CAFS در اطفا حریق چگونه است؟
این سیستم با تولید فوم یا کف و پاشش با فشار زیاد به محل آتش سوزی با اسپرینکلر، مانع رسیدن اکسیژن و در نتیجه خاموش شدن آتش می شود.
اولین شرکت اطفا حریق تولید کننده سیستم اتوماتیک اطفا حریق CAFS در ایران کدام است؟
شرکت اعتماد سازان ایمن صنعت آیندگان یا کفسیران در سال 1397 برای نخستین بار این سیستم را در ایران به ثبت رساند.
بهترین برندهای خارجی تولید کننده تجهیزات اعلام و اطفا حریق کدامند؟
نوتیفایر، زیمنس، بوش، هانیول، زتا، هوچیکی، ایتون، امتک لند و هابل از معروف ترین شرکت ها در تولید تجهیزات اعلام و اطفا حریق هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!