آموزش نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر این روزها در هر ساختمانی وجود دارد. حال فرقی نمی کند که آن سازه مسکونی با تجاری باشد و یا برای ساخت محصولات مختلف طراحی شده باشد. در هر صورت تمامی آنها به یک تامین کننده امنیت حریق نیازمند اند. بله درست است. این سازه به نوعی در تامین امنیت محیط نقش دارد. چرا که نشانه های بروز آتش سوزی را شناسایی، و آنها را به واحد کنترل کننده گزارش می کند. در این حین هشدار دهنده هایی مثل فلاشر و آژیر روشن شده، و همه افراد از بروز حادثه با خبر می شوند. کارایی صحیح این سیستم اعلام حریق تا حد زیادی به شیوه نصب و راه اندازی آن بستگی دارد. تا حدی که اگر این پروسه به درستی انجام نشود سیستم اعلان حریق نمی تواند به درستی کار کند. در این حین شناخت این سامانه و چگونگی نصب و بهره برداری آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه همراهمان باشید تا مفاهیم دوره آموزش نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر را برایتان ذکر کنیم.
آموزش نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
آموزش نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در چندین مرحله مجزا انجام می شود که اولین و مهم ترین آن در شناخت کلی سامانه هشدار دهنده آتش خلاصه می شود. واضح است که این سیستم از تعداد زیادی دستگاه کوچک تر ساخته شده که هر یک وظیفه ای را به دوش می کشند. مثلا کنترل پنل مرکزی اطلاعات بدست آمده را پردازش و داده های دریافتی از سمت اجزای مختلف را آنالیز می کند.
یا دتکتور ها با بررسی کردن عواملی مثل حرارت، دود یا نور وظیفه شناسایی نشانه های حریق را بر عهده دارند. در این میان ماژول ها نوعی گسترش دهنده، کابل ها و سیم کشی ها ارتباط دهنده و شستی اعلام حریق پیام رسانی میان افراد و سیستم را تشکیل می دهد. البته که با شناخت تمام این موارد آموزش اعلام حریق آدرس پذیر به اتمام نمی رسد. بلکه مراحل دیگری مثل نصب و نگهداری آن نیز باید انجام شوند. در ادامه هر یک از این فرایند ها را شرح می دهیم.
پروسه نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
در این بخش از آموزش نصب اعلام حریق آدرس پذیر، به ذکر مراحل جایگذاری آن می پردازیم. برای شروع سامانه امنیتی شما باید به شکل حرفه ای طراحی شود. نوع ساختمان و استانداردهای وضع شده در این باره باید در این طراحی حضور داشته باشند. بدیهی است که این فرایند با آموزش نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر کمی متفاوت است و با کمک نرم افزار یا سخت افزار های گرافیکی انجام می شود.
زمانی که طراحی شما آماده شد، باید نسبت به تهیه صفر تا صد اقلامی که قرار است در سامانه تان حضور داشته باشند، اقدام کنید. این اقلام باید در یک سیم کشی مجزا با نظم و اصولی خاص در کنار هم چیده شوند. در نهایت نیز نوبت پیکر بندی و برنامه ریزی اجزا فرا می رسد. در این حالت تک به تک قطعات باید آدرس گذاری یا کد دهی شوند. پس از اتمام کد دهی همه اقلام موجود در این سیستم را تست کرده، و از کارایی صحیح آنها مطمئن شوید. در اینجا پروسه آموزش نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تقریبا به پایان رسیده است.
در بسیاری از مواقع دو سازه اعلان و اطفای حریق در کنار هم قرار می گیرند چرا که می توانند به عنوان یک مکمل نقش حداکثری را در شناسایی و خاموشی آتش داشته باشند. در اینجا سیستم CAFS می تواند بهترین تکمیل کننده اعلام حریق آدرس پذیر باشد. این سیستم که برای اولین بار توسط مجموعه کفسیران در ایران بومی سازی شده است، می تواند با بهره گیری از دو عنصر کف و هوای فشرده خطرناک ترین حریق ها را هم در کمترین زمان ممکن به خاموشی برساند.
نکات مهم در نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
یک سرفصل مهم در آموزش اعلام حریق آدرس پذیر به نکاتی که باید در این حین رعایت شود بر می گردد. رعایت استانداردهای ها و قوانین وضع شده در این حین بسیار مهم است. حال فرقی نمی کند که این قوانین داخلی هستند یا خارجی، در هر حال عدم رعایت آنها به ضررتان تمام می شود. سایر نکات موثر در این باره به شرح زیر است.
- آموزش نصب اعلام حریق آدرس پذیر به طور حرفه ای به پرسنل
- انجام سرویس های دوره ای
- استفاده از تجهیزات با کیفیت
- تهیه نقشه ساخت از مهندسان
سوالات متداول
1- نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر انجام چه مراحلی را می طلبد؟ طراحی سیستم، تهیه اجزا، سیم کشی و جایگذاری تجهیزات از جمله این اقدامات هستند.
2- چرا آموزش اصولی نحوه نصب این سیستم تا این حد اهمیت دارد؟ در صورت بی تجربه بودن پرسنل و نصب غیر اصولی سازه، قدرت و سرعت سیستم هشدار دهنده تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
3- هزینه نصب این سامانه امنیتی چقدر است؟ نمی توان رقم دقیقی را درج کرد. چرا که این هزینه به طور مستقیم به نوع سیستم، نوع ساختمان و متراژ در دسترس بستگی دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!